Last news in Fakti

7 Април, 2020 16:22 1 969 10

САЩ, Великобритания и Канада поканени на срещата на ОПЕК

  • среща-
  • петрол-
  • опек

Срещата е в четвъртък

САЩ, Великобритания и Канада поканени на срещата на ОПЕК - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Представители на ОПЕК поканиха 36 държави на среща, съобщи ТАСС.

Сред поканените са САЩ, Канада, Норвегия, Великобритания и Бразилия. В момента се очаква потвърждение за участие.

Срещата ще се проведе във видео формат. Срещата трябва да се проведе в четвъртък.

На нея трябва да се реши намаляването на добива на петрол. Повишеното производство доведе до спад на цените на петрола.

Русия вече обяви, че е готова да преговаря по темата със Саудитска Арабия. Двете страни трябва да намерят компромис за решение.

Руски представители призоваха за общи действия по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стратегия и тактика

    21 3 Отговор
    Намаляване на добива и промяна на името на организацията- ЗАПЕК.

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Клара Цеткин

    7 10 Отговор
    КОМУНИСТИТЕ НА ПЕТОЛЪЧКИ ЗА РАЗПЕТИ ПЕТЪК
  • 3 гост

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "стратегия и тактика":

    Няма вече спасение за ушанки и араби ! Дори да намалят производството , цената ще се вдигне най-много с 10-15 долара , а на тях им трябват 30-40 за да си вържат бюджетите !! Приказките , че шистовите фирми щели да фалират са приказки за наивни рускопитеци ! Дори да фалират , банките кредитодатели ще ги продадат , големите фирми ще ги изкупят на ниски цени , ще се изчистят от дългове , себестойността на производството им ще падне още повече и ще продължат да работят на по-ниски цени !! Банките ще отчетат някаква загуба , която в по-голямата част е застрахована и дотам !!! А американската икономика само печели от ниските цени , щото производството на петрол е под 5% от нея , а не основна част като в Раша и Саудитска Арабия !! Та толкова за "големите загуби" на Америка ! Но гладните бунтове в Раша след мора който предстои и от короната до есента са абсолютно сигурни !!

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Ти си гоУем веселяк

    14 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Ще ти го обясня просто ... в Америка фалираха 90 % от шистаците и вече към 30 % от големите им нефтопреработвателни компании... цената на бензина им е по - ниска от тази на нефта , от който бензина се прави ... нефтодобивната и нефтопреработнвателната им промишленост са в колапс ... споразумение ще има , но само ако САЩ и Канада го подпишат и се задължат да произвеждат обеми съгласно споразумението, а не като преди - Русия и СА се споразумяват да произвеждат определен обем за да поддържат нужната цена, но САЩ и Канада , понеже не са част от ОПЕК и не са обвързани произвеждаха и пускаха на падара по -големи количества + тези от откраднатия петрол и така подбиваха цените на страните от ОПЕК, които бяха обвързани от договорките ... сега или САЩ ще са част от зоговорките на ОПЕК , или ще го дуФтат .

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Гошо

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Няма спасение за шистаците канадските пясъци и разните дето го копат по морското дъно
  • 6 Antymediator

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "Ти си гоУем веселяк":

    Шестак, какво ще обясниш като не можеш!
    Ясно е, че си проруско добиче.
    Добива на нефт формира няколко процента от БВП на Щатите. Хората си имат индустрия, земеделие и каквото се сетиш още.
    А твоите ушанки какво си имат освен нефт и газ....?!
    Руснаците изнасят суровини, нефт, газ метали, а цените и потреблението им се тотално срина.
    Зърното не могат да го изнасят щото ще стоят гладни.
    Остава им само да изнасят Новичок и Бояршник.

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Geo

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Antymediator":

    Значи американците си имали индустрия и земеделие и други работи (които явно и ти не ги знаеш).

    Ама можеш ли ми каза какво изнасят освен оръжие и петрол че нещо не се сещам - огледах се и нищо американско не виждам и не мога да се сетя да съм виждал.
  • 9 гост

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ти си гоУем веселяк":

    Абе не знам аз дали съм веселяк , ама ти голям рев ще ревеш , ако наистина вярваш в тия идиотии , дето си ги изписал !!! Само да ти припомня , щото явно ви е мноого къса паметта !! Тая игричка вече я играхме само преди 4-5 годинки , в недалечната 2014 !! И тогава щяхте да "убивате шистаците" , ама убихте само собственото си слабоумие !! 5 години по-късно "шистаците " произвеждат 3 ПЪТИ повече и то на двойно по-ниска цена !! И няма кой да ги спре , щото това не е кочината , дето джуджето решава кой какво ще произвежда !! Обаче вече и те не са най-големия проблем !!! Щото в Африка и Южна Америка общо има ръст по-голям и от на САЩ !! И никой от тях няма да чака ушанки и араби да му казват колко да произвежда !! А потреблението вече необратимо пада , а то даже не е нужно да пада , а само да не расте !!! При цена 45 долара кочината едвам връзва бюджета да дава мизерни заплати по 200-300 долара и да тъне в мизерия от миналия век !!! Пък ти си чакай някой да ги слуша , хахаха !!
  • 10 соросоидни кърлежи

    2 0 Отговор
    Пука ми за тези държави,важно е за мен да отида и да заредя за 1лв-1.50, а те да го духат..особено нерес сорос и нпо кърлежи.