Last news in Fakti

9 Април, 2020 18:50 5 149 55

Полша: Руските действия са най-голямата заплаха

  • полша-
  • доклад-
  • русия

Страната с нова стратегия за сигурност

Полша: Руските действия са най-голямата заплаха - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските действия бяха определени като най-голямата заплаха за Полша. Това се казва в новата Стратегия за национална сигурност на страната, съобщи ТАСС.

Докладът ще бъде официално представен на полския президент Анджей Дуда. Според запознати той е бил реализиран преди месеци, като повечето тези в него вече не са актуални.

На този етап няма планове за подновяване на стратегията. Руският външен министър Сергей Лавров призова за прекратяване на мита за руската заплаха за европейски страни.

Според него е важно да се започне диалог за сигурността в Европа. Руски представители вече обявиха, че са готови да водят диалог с всяка страна.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Шекспир

    124 28 Отговор
    Тези не се спряха.Няма по големи американски подлоги от поляците.Нашия Боко колкото и да е наведен е цвете пред тея.

    Коментиран от #13, #28

  • 3 А за всичко е виновен Картаген

    57 16 Отговор
    Пищят. Защо ли?
  • 4 rusnak

    84 26 Отговор
    Тия отдавна не са яли профилактични шамари.

    Коментиран от #47

  • 5 Гост

    90 24 Отговор
    Тия поляци нямат ли си коронавирус, че все руснаците ги "плашат"...

    Коментиран от #45

  • 6 Дамммм

    82 19 Отговор
    Европейците за поляците казват така"ку..та на САЩ в Европа"...точка.
  • 7 Хааахаха

    68 19 Отговор
    Тия па са много плашливи бе-все ги е страх от мечката-ами не ходете в гората бе ляхи!!!
  • 8 El chochone

    30 62 Отговор
    От 2 до 6 е един и същ руски трол.

    Коментиран от #10

  • 9 Тиберий

    57 20 Отговор
    Йосифе Йосифе защо спря на Елба
  • 10 10-ти

    39 20 Отговор

    До коментар #8 от "El chochone":

    А 8 е джендююююю
  • 11 эээээээээээээ

    38 92 Отговор
    Руснаците са заплаха за всички, особено за Източна Европа, където си бяха сложили ботуша, но ги изгониха. И днес реват на умряло и се опитват със същите номера да сложат ръка на Италия. Защото знаят, че при източно европейците вече няма да ги допуснат. С изключение на тъпите русофилистици у нас.

    Коментиран от #23

  • 12 hmhmhm

    62 17 Отговор
    Дудата си е дуда ! За два долара е готов да докара родата !
  • 13 Мим

    53 19 Отговор

    До коментар #2 от "Шекспир":

    Напълно си прав,тия католици вече си търсят майстора,дано го намерят..
  • 14 славчо

    42 22 Отговор
    Когато избиваш руснаци не може са очакваш добро.катин е малко в сравнение с полският геноцид.четете история и на други езици.само за справка-мразя комунизма иссср.но не мразя русия.и тя като фащ си гледа интереса.
  • 15 Напоследък забелязвам, че

    21 48 Отговор
    бългaрcкитe кoмуниcти, aтaкиcти и руcoфили, пo 20 чaca в дeнoнoщиeтo пишaт зa Джoрдж Coрoc, a в ocтaнaлитe 4 чaca гo cънувaт! Някoй щe дaдe ли рaзяcнeниe, тoзи Вeлик Гocпoдин зaщo им бъркa в мoзъцитe, c кaквo им бъркa тaм и кaк гo прaви?? Иcкaм дa cтaнa кaтo НEГO и дa пишaт зa мeн дeнoнoщнo...!!!

    Коментиран от #20

  • 16 Гост

    43 17 Отговор
    Тия пановете са много подли...
  • 17 Монгола

    40 17 Отговор
    Говорете още соросоидни краварски слуги и скоро ще пищите олелееее олееее какво стана! Полската подлога на долната подлога.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шляхтите

    40 15 Отговор
    Шляхтите май още не са разбрали,че НАТО-то е куха черупка. Оказа се НАТО-то въобще не е готово за биологична война и един вирус го разпертушини. Само Финландия,която не е член на НАТО се оказа,че си пази и опреснява запасите за биологична война. Прехвалените немци ни боеготови танкове имат,нито самолети,а накрая и читави противогази и маски нямали. Немците за себе си са прави - още са окупирана от САЩ и Британия държава и отбраната са я поверили на окупаторите, а те си гледат "Северен поток - 2".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Имах в предвид г-н....

    19 20 Отговор
    Може би има в предвид че руските проститутки , са по добри и повече от полските...знае ли човек..;
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гошо

    10 16 Отговор

    До коментар #11 от "эээээээээээээ":

    Аааа, я ти нещо взимай мерки ,че вече правят списъци за Белене и други републикански обекти Да знаеш такива като теб работа ги прави свободни
  • 24 Кой68

    11 11 Отговор
    Най-опасни са тесногърдието,комплексите и слепия слугинаж......Лицемерието също.
  • 25 котопакси

    12 18 Отговор
    Сталин нападна Полша за да си върне заграбените от Поляците територии и затова че същите тези Поляци не Пуснаха червената армия да помогне на Чехословакия когато англия и франция я изоставиха през 1938 година
  • 26 котопакси

    9 13 Отговор
    емата отново излезе на дневен ред след обвинението, което отправи Путин и гневната реакция на Варшава.

    Публикуваме тази статия от Дойче веле от 2013 година.



    Макар това престъпление да не е сравнимо с нацисткия Холокост, то си остава една от най-тъмните страници от полската история: по време на Втората световна война и Полша е избивала евреи, при това по най-брутален начин.

    Точно 70 години след убийството на няколкостотин евреи в полското градче Йедвабне, президентът на страната Бронислав Коморовски официално се извини за съучастието на негови сънародници в престъпленията по време на войната. Това предизвика ожесточена дискусия сред полското общество, което изглежда не е готово да приеме историческата истина.

    Във всички полски учебници по история полската нация е представена единствено като жертва на окупацията и изтреблението. Фактът, че е имало и поляци, които са извършвали престъпления и са избивали невинни хора, се осъзнава от мнозинството като несъществена подробност и дори като лъжа. А излезлият наскоро филм "Послеслов", който разкрива неприятната историческа истина, свързана с Йедвабне, беше окачествен като "антиполски".

    Нечовешки жестокости

    Какво всъщност се е случило в Йедвабне? До средата на 1941 година в малкото източнополско градче живеят няколкостотин поляци от еврейски произход - повечето от тях са обитавали къщите, разположени край църквата, която днес носи името на Йоан Павел Втори. На 10 юли 1941-ва нееврейските жител
  • 27 котопакси

    11 16 Отговор
    Когато Червената армия подари живота на «пановете»: Кой спаси Полша от изтребление — американците или Сталин? Войските на 1-ви Белоруски фронт под командването на маршал Георги Жуков, състоящи се от 800 хиляди души, повече от 14 хиляди оръдия и минохвъргачки, повече от 3 хиляди танкове и самоходни установки , повече от две хиляди самолета, започнаха защитата на река Висла. Започва Висло-Одерската операция на Червената армия на СССР срещу нацистка Германия.

    Малко преди това американо-английските съюзници се разбягали като мишки при Ардените под напора на силите на вермахта.

    Срещу Червената армия на СССР застанала 9-та армия от група армии „А” („Център” от 26 януари) под командването на генерал-полковник Йозеф Харпе (от 17 януари генерал-полковник Фердинанд Шернер), състояща се от 143 хиляди души, повече от 2 хиляди оръдия и минохвъргачки, повече от 700 танка и щурмови оръдия.
  • 28 уффф

    9 13 Отговор

    До коментар #2 от "Шекспир":

    Тия с досадното си поведение ще си докарат кобалтов артилериски вал и девствена природа за повече от 5 години (Дератизация)
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 котопакси

    11 15 Отговор
    На 14 януари съветските войски започват настъпление, за 4 дни пробиват защитните сили на противника на фронт от 270 километра и напредват 100-130 километра на запад.

    През нощта на 17 януари 1945 г. варшавската група фашисти от север е превзета от войските на 47-та армия, 1-ва полска армия нанася удар от юг към Варшава, от югозапад пътят на отстъпващите германци е пресечен от 61-ва армия, а от запад — от 2-ра гвардейска танкова армия. Към 12 часа на обяд Варшава е напълно освободена. От 1 310 000 предвоенно население в града остават само 162 000. След бруталното потушаване на Варшавското въстание през октомври 1944 г. германците систематично унищожават всички исторически сгради. Участниците в операцията си спомнят, че по улиците на полската столица са видели „само пепел и руини, покрити със сняг, жителите на града са били изтощени и облечени почти в парцали“.

    За освобождението на поляците и спасението на англо-американските съюзници съветските войници заплатили със живота си.
  • 31 котопакси

    9 16 Отговор
    През 2019 г. началникът на Централния архив на Министерството на отбраната Игор Пермяков най-накрая разкри истинските цифри на загубите. Общо при освобождението на Полша през 1944-1945 г. загиват над 477 хиляди съветски войници. Повече от един милион и половина войници са ранени.

    А ето сега обвиняват Сталин в сговор с Хитлер!!!

    И това го правят потомците на тези хора, които Хитлер просто би унищожил без да му мигне окото — още преди да се стовари върху него мощта на Червената армия на СССР.

    Както се казва, ако имаш такива приятели, врагове не ти трябват.

    Петя Паликрушева
  • 32 котопакси

    8 14 Отговор
    Какво Европа не желае да си спомни?

    Декември 1933, „Източен пакт“ – СССР и Франция предлагат на Германия, Англия, Финландия, Чехословакия, Полша, Литва, Латвия и Естония „Договор за колективна безопасност на Европа“; Германия и Полша отказват и провалят „Източния пакт“.

    26 януари 1934, пакт „Хитлер-Пилсудски“ – Германия и Полша приемат декларация за ненападение. Полша гори от амбиция да участва разчленяването на СССР.



    18 юни 1935, пакт „Рибентроп-Хор“ – Германия и Англия сключват „Морско съглашение“, което дава възможност на нацистка Германия да построи нови 82 военни кораба, се изравни с военните флотилии на Италия и Франция и да доминира в Балтийско море.

    25 ноември 1936, „Антикоминтерновски пакт“ – подписан от Германия (Рибентроп) и Япония (виконт Кинтомо Мусакодзи), насочен срещу СССР.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 котопакси

    10 13 Отговор
    17 април 1939 – СССР предлага на Англия и Франция договор за взаимна помощ; Англия отказва.

    22 май 1939, пакт „Рибентроп-граф Чано“ („Стоманен пакт“) – „Германско-италиански договор за съюз и дружба“, подписан на „XVII-та година от фашистката ера“, в присъствието на Хитлер и Мусолини; препотвърждава „Антикоминтерновския пакт“.

    23 май 1939, съвещание на Вермахта – Хитлер: „Отпада въпросът дали да пощадим Полша. Остава решението: при първи подходящ случай ще нападнем Полша“. До войната остават 3 месеца и 7 дни.

    31 май 1939, пакт „Рибентроп-Мунк“ – Дания и Германия сключват договор за ненападение.

    7 юни 1939, пакт „Рибентроп-Селтер“ – Естония и Германия сключват договор за ненападение.

    7 юни 1939, пакт „Рибентроп-Мунтерс“ – Латвия и Германия сключват договор за ненападение.

    Сега теглете една черта. И зачеркнете всичко изброено. Изтрийте го от съзнанието си. Това не е било. Не се е случило. Англия и Франция не са подписали смъртната присъда на Чехословакия и респективно – на цяла Европа; Полша и Унгария не са разпарчетосвали Чехословакия в съюз с Хитлер; Полша не се е обезсмъртила като „хиената на Европа“, понеже изобразява невинна жертва; няма Аншлус, няма Герника, няма Антикоминтерновски и Стоманен пакт, няма Мюнхенска сделка.
  • 36 котопакси

    10 14 Отговор
    Какво още забравя Европа така предвидливо?

    Забравя „Златната блокада“ на СССР, продължила до 1934. Целта на „цивилизования“ Запад е да не допусне индустриализация на СССР, да предизвика глад и да провокира недоволство.

    Забравя операция „Копие“ от 1940 – Френско-британски план за война срещу СССР с цел – унищожение на съветския нефтодобив.

    Забравя, че на 23 юни 1941, ден след като нацистка Германия напада СССР, Хари Труман, бъдещ президент, заявява: „Да оставим Русия и Германия да се избиват взаимно колкото се може повече“.

    Забравя, че Вторият фронт е открит 1079 дни след нападението на Германия над СССР. 1079 дни „съюзниците“ наблюдават хладнокръвно касапницата, организирана от Хитлер. Най-сетне Чърчил настоява за втори фронт – не заради „съюзническа отговорност“, а защото: „Съветска Русия стана смъртна опасност. Трябва незабавно да се създаде нов фронт против нейното стремително настъпление, за да се задържат руските варвари колкото може по-далеч на Изток“.
  • 37 котопакси

    8 14 Отговор
    На 29 септември 1938 г. полското и германско командване се договарят за разделителната линия между тях в Чехословакия. Политическата несигурност значително се задълбочава с подписаното в 2 часа на 30 септември 1938 г. Мюнхенско споразумение между Германия, Великобритания, Франция и Италия, с което на Чехословакия се дават десет дни, за да отстъпи Судетската област на Германия. Същият ден преди обяд Великобритания и Германия подписват Декларация за ненападение.
  • 38 котопакси

    7 14 Отговор
    През януари 1939 г. в Берлин за преговори с Хитлер и Рибентроп по териториалните претенции на Германия пристига полковник Юзеф Бек, министър на външните работи на Полша. Германската страна му предлага военен съюз против СССР и возможност за териториални придобивки в Украйна, но при условие, че се разреши проблема с Данциг (днес Гданск). Ю. Бек изразява заитересованост от придобивки на изток, но отказва разрешаване на проблема с Данциг и на коридор до него, поради което преговорите завършват неуспешно.



    На 31 март 1939 г. премиерът на Великобритания Чембърлейн обещава на Полша, че страната му ще бъде гарант за нейната независимост и на 6 април е подписано Споразумение между двете страни за взаимна помощ.
  • 39 котопакси

    8 14 Отговор
    На 15 май Франция и Полша подписват Протокол, според който Франция ще започне военни действия срещу Германия, ако Полша бъде нападната. На 25 август 1939 г. Споразумението между Великобритания и Полша от 6 април е оформено със секретен договор като Съюз за взаимна помощ.



    По същото време Германия активно търси контакт със СССР, за да си осигури тила, опасявайки се от евентуални агресивни действия на Великобритания и Франция. В резултат на германската активност на 23 август 1939 г. между Германия и СССР е подписан Пакт за ненападение и Секретен допълнителен протокол за разграничаване сферите на влияние в Източна Европа. Сталин разбира опасенията на Хитлер относно Великобритания и Франция и успява да постигне значителни териториални придобивки. Именно този Пакт за ненападение осигурява тила и позволява на Германия да нахлуе в Полша, независимо че между двете страни има подписан Договор за ненападение от 26 януари 1934 г. (Пактът Пилсудски-Хитлер).
  • 40 котопакси

    8 15 Отговор
    Политиката на Великобритания и Франция е коварна – те гарантират суверенитета на Полша, но не изпълняват договорните си задължения и отново прощават на Хитлер, с надеждата да насочат агресията му на изток. Те не предприемат реални бойни действия, въпреки че обявяват война на Германия. По това време Франция разполага с 45 дивизии в първи ешалон и 47 във втория, а по-късно Великобритания прехвърля на френска територия четири дивизии. Срещу тях са 31 германски, от които 12 боеспособни, седем от резерва и 12 комплектувани със запасни. Във връзка с това началникът на Генералния щаб на Сухопътните войски, ген. Франц Галдер, констатира, че ако Великобритания и Франция са започнали настъпателни бойни действия при нахлуването в Полша, поражението на Германия е било неизбежно.
  • 41 котопакси

    6 14 Отговор
    Вместо оказване въоръжена помощ на Полша, на запад започва т.н. „странна война” с Германия, която продължава до 10 май 1940 г., т.е. до нахлуването на германските дивизии в Белгия и Холандия. Очевидно двете изоставили Полша страни са се заблуждавали относно правилната си политика, защото само след година и половина Франция ще бъде окупирана, а Великобритания ще моли САЩ за помощ. Анализът на събитията през лятото и есента на 1939 г. показват, че целта на Франция и Великобритания не е била да спрат агресивните действия на Хитлер, а да му предоставят простор за действие на изток.



    СССР не вкарва войски в Полша до обкръжаването на Варшава на 15 септември, опасявайки се от обвинение в агресия – войските навлизат в определената част от територията на Полша едва на 17 септември 1939 г., когато полската държава практически вече не съществува, обосновавайки това с необходимостта от защита на жителите на Западна Украина и Западна Белорусия.
  • 42 котопакси

    8 15 Отговор
    На 12 октомври 1940 г. Германия предлага на СССР да се присъедини към Тройния съюз само като партньор, с цел създаване на мощен континентален блок, в който СССР да поеме контрола над Иран и Индия. Целта е по този начин да се изолира и съкруши Великобритания. СССР предлага в неговата сфера на влияние да бъдат Балканите, на което Хитлер категорично отказва. Поради това в средата на ноември с.г. преговорите са прекратени.



    През ноември 1940 г. към Тройния съюз се присъединяват Унгария, Румъния и Словакия, а през август и окупираната Норвегия. Следващата година в него влизат България, Финландия, Испания и Хърватия. С приемането им Германия завършва политическата подготовка за бъдещата война със СССР.
  • 43 котопакси

    8 14 Отговор
    На 13 април 1941 г. СССР и Япония, съюзник на Германия, сключват Договор за ненападение, с който СССР си осигурява тила в Далечния изток. Това е твърде важна дипломатическа победа и не напразно Сталин лично изпраща японския външен министър Йосука Мацуока на Ярославската гара, с което смайва присъстващите там дипломати – дотогава той никога никакъв чуждестранен деец не е изпращал лично. За този договор и за пакта с Германия, след години, Хенри Кисинджър констатира: „Пактът Хитлер-Сталин осигурява на страната двегодишна отсрочка, а Договорът за ненападение с Япония позволява след шест месеца да се пребазират войски от Далечния изток за участие в битката за Москва, битка, която решава изхода на войната”.
  • 44 котопакси

    8 13 Отговор
    По-късно опасенията му се потвърждават от участието във войната срещу СССР на почти всички европейски страни, от тях шестима съюзници на Германия, шест страни със съглашателски правителства и почти всички окупирани държави – последните две групи изпращат свои контингенти срещу СССР с общ състав около 1.8 млн. души, от които се формират 59 дивизии, 23 бригади и няколко отделни полка. По време на войната в плен попадат войници от 19 европейски нации, а също евреи и цигани.

    Коментиран от #49, #50, #54, #55

  • 45 Секретар на Сорос

    17 7 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Тaкa или инaчe щe мe изкaрaт coрocoид, a нe нaциoнaлиcт, тaкa чe пo-дoбрe дa cъм ''ceкрeтaр'' нa тoзи Вeлик Гocпoдин! Eднo oт мaлкoтo пoлoжитeлни нeщa нa тoзи вируc e, чe зaпoчнa дa oбръщa нaшитe кoмуниcти, aтaкиcти и руcoфили към Мaйкa Бългaрия! Тoecт, тe зaпoчнaхa дa гoвoрят oт днec, зa ceбe cи кaтo зa ''бългaри'', a нe кaтo зa ''руcнaци'', oткaктo зaрaзeнитe в Руcия oфициaлнo ca 12000, нo нeoфициaлнo ca нaд 180000, кaтo зaгрoбeнитe caмo в Мocквa ca нaд 2500 вeчe....Дaжe вeчe ce хвaлят c тoвa, чe в Бългaрия имa caмo 600 зaрaзeни и 24 пoчинaли...Дaнo тoзи вируc им oбърнe и миcлeнeтo, въпрeки, чe щe ocтaнaт бeз пaри aкo ce признaят зa ''бългaри''!

    Коментиран от #48

  • 46 korekom

    13 4 Отговор
    Вие неграмотници, вземете се образовайте за огромната ненавист на поляците спрямо Рашка и откъде произлиза това. Да не мислите, че поляците една сутрин са се събудили и са си казали: хайде да мразим Русия? Що е руснак, пази се от него!

    Коментиран от #52

  • 47 Европеец

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "rusnak":

    Твоят и на останалите русолизци агресивни коментари са всъщност доказателство колко са прави поляците
  • 48 Европеец

    13 3 Отговор

    До коментар #45 от "Секретар на Сорос":

    Заблуждаваш се. Не им пука за България. Просто руснаците обедняха и нямат пари за тях. А патрЕот даром не служи.
  • 49 Соросоид

    14 4 Отговор

    До коментар #44 от "котопакси":

    От руското посолство ли ги пишеш, каква е тая дума в О зможност. В руския нямате Ъ. Руская блатская свиневей.Що забравяте да си признаете, че сте пряко отговорни за смъртта на стотици хиляди поляци?Червената армия излъгва полското съпротивително движение, които се надигат срещу нацистите, изчакват нацистите да избият голяма част от поляците и едва месец по-късно руснаците атакуват немците на теритирията на Полша
  • 50 хихихиххи

    5 14 Отговор

    До коментар #44 от "котопакси":

    Безмислен ти е труда, козяшките недоразумения не ги интересува изобщо историческта истина! Каквото кажат от къщата на Херо М.!
  • 51 Един

    4 10 Отговор
    Тези ги е страх , че могат да се припознаят като произлезли от руснаците!
  • 52 Тъй и тъй

    4 14 Отговор

    До коментар #46 от "korekom":

    Образовали сме се,образовали сме се. Първи към инвазия прибягват поляците. През 1610-1612г. коалиция от поляци и литовци нахлува в Русия и сваля последния цар от династията на Рюрик. Една година Москва е владяна от поляците и една година същите преживяват обкръжени в Кремъл като ядат кучета,котки и плъхове. За руснаците това е поредната Отечествена война след монголите. Днес в Москва има паметници на Кузма Минин и Дмитрий Пожарски организирали и провели освободителната война срещу шляхтите. По-късно на панчетата се е случило да поживеят в Руската империя,тоест каквото повикали ,това се обадило - тъй и тъй им се е сбъднало желанието да живеят в една държава с руснаците.
  • 53 pA3ИЯ пуйло

    14 0 Отговор
    Незабавна световна анкета за ролята на рАЗИЯ и лично на "вова" путин за появата и щетите от ковид19(RusVid-19) след взрива в лабораторията ВЕКТОР!

    Съд и компенсации за нанесените материални и нематериални щети! Санкции и тотален бойкот на всичко руско!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 до #44:

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "котопакси":

    Уважаеми модератори,

    Лагорейните излияния на "котопакси" не се ли трият като нямащи връзка с темата?
    Бездруго ги копи-пейства под всеки материал, няма да ни липсват.
    Светли и благословени празници и бъдете здрави!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания