Last news in Fakti

14 Април, 2020 07:05 3 105 14

Макрон призна: Франция не бе подготвена за вируса

  • франция-
  • извънредно положение-
  • еманюел макрон-
  • карантина-
  • коронавирус

Франция удължава карантината до 11 май

Макрон призна: Франция не бе подготвена за вируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Френският президент Еманюел Макрон обяви, че удължава режима на стриктна самоизолация за целите на борбата с коронавируса до 11 май, предаде "Ройтерс".

"През следващите четири седмици правилата трябва да бъдат спазвани", каза президентът в телевизионно обръщение към нацията в понеделник вечерта. Той заяви, че до 11 май Франция ще може да тества всеки гражданин, проявяващ симптоми на COVID-19.

След тази дата ще започне поетапно отваряне на училища и детски градини. "Епидемията започва да се забавя. Резултатите са налице", каза Макрон. "Но нашата страна не бе достатъчно подготвена за кризата. Ще си понесем последствията", добави президентът.

От четири седмици Франция е под карантина, на хората е наредено да си стоят по домовете и имат право да излизат само за да купят храна, да отидат на работа, да потърсят лекарска помощ или да тренират поединично. По последни данни във Франция има 136 779 случая на болни от коронавирус, а жертвите са 14 967.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 4 Отговор
    Да не е, през фурката ми е кое е, и кой не е

    Коментиран от #9

  • 2 Кински

    13 1 Отговор
    Направи пак избори.нали нямаше проблем смешник .даже се смееше пред камерите на първите избори като гласуваше
  • 3 Някой си

    11 8 Отговор
    Три държави в Европа......
    България, Унгария и Франция не искат да облекчават мерките.......защо?
    Отговора е много прост, и в трите държави народа не иска диктаторчетата които са се хванали за властта като удавник за сламка!
  • 4 Без сантименти

    17 2 Отговор
    Нито Европа-нито САЩ взеха адекватни мерки в началото-а имаха месец и половина...В Брюксел ни казваха че всичко е под контрол-а европейците вече умираха ...Извод-евро-политическият елит трябва незабавно да се маха...
  • 5 Баро Вкаров

    19 2 Отговор
    Макрон е притеснен, да не се зарази баба му!
  • 6 Пророкът

    3 6 Отговор
    Cвърши ce вeчe c Фрaнция да диктува eврoпeйcкaтa мoдa нa CЛOБOДИЯТA с рaзгoлeнитe дрeхи, ненужните лицеви пластики и обърнатите джуки в Eврoпa!!! На Нострадамус му се е привидяло преди пет века че 2020-та е ще е преломна и определяща за бъдещето на Европа и e прeдcкaзaл разпространяването Мохамеданските и Иcлямски дрехи в Eврoпa c внезапното въвeждaнe нa нoвaтa cтрoгa мoдa по улиците и храмовете зa носене на зaдължитeлнoтo НeoМoхaмeдaнcкo oблeклo c пoкривaнe нa главите и лицата с фереджета и бурки и прикриване на цялото тялo до петите, кoитo щe зaвлaдeят нe caмo Фрaнция, нo и цялa Eврoпa...!!!

    Коментиран от #8, #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 фес

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Пророкът":

    я събирай пари за коза вместо да ревеш
  • 9 Фурката

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Явно ти е през защото си на всяка манджа мерудия. Няма статия без твой коментар. Дали е умен е друг въпрос
  • 10 direct

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пророкът":

    Ти да не си някой от арабелите 😂😝?Много со смешен, като нямш пари да се обличаш от маркови бутици ходи си с пижамата и жената с фередже 😅 .Смешен си повярвай ,fashion Victim как ти го побра в главата модната индустрия да загине ????В някой държави носенето на фердже се наказва с глоба .......не се толериа.Във Мароко има много аскети ходи там , живей в палатка и деградирай.

    Коментиран от #12

  • 11 Президентът Макрон

    1 0 Отговор
    е направил достойно признание за степента на готовност.
  • 12 до #10

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "direct":

    Всичките пророчества на Нострадамус са енигматично закодирани и написани с алегории, Но огледай се днес около теб и виж и в другите европейски страни какви задължителни изисквания и разпоредби има сега, когато си улицата или как трябва да отидеш на християнско Великденско богослужение с покрито до очите лице, криейки се сякаш от Господа и Човек трябва да има мъничко акъл, за да разбере основната мисъл в написаното...!!! Лека Вечер...!

    Коментиран от #13

  • 13 direct

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "до #10":

    Живота много е еволюирал от времето на Нострадамос.Ти пишеш като някой имам в джамия 😂 .Българите сложихме ли фесове и фереджета 500 години насилие?Църквите са затворени ,литургията се излъчи по телевизията.Къде видя хора така стреснати от господ не знам.Хубава вечер и на теб.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.