14 Април, 2020 14:00 2 234 32

Русия е готова на диалог за стабилност със САЩ

  • русия-
  • сергей лавров-
  • сащ

Сергей Лавров приветства предложение на Майк Помпео

Русия е готова на диалог за стабилност със САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е готова на диалог за САЩ за стратегическа стабилност. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Той вече е имал разговор с американския държавен секретар Майк Помпео и очаква нова дискусия скоро. Основна тема ще е стратегическата стабилност

„Ние активно приветстваме този интерес от нашите американски партньори. Искаме конкретни дискусии, като тази за Договора за въоръжението. Готови сме за разговор за всички фактори, влияещи на стратегическата стабилност. Такъв диалог трябва да е постоянен“, заяви Лавров.

Американският президент Доналд Тръмп вече разговаря с руския държавен глава Владимир Путин. Сигурността е била част от разговора.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сега е моментът

    5 2 Отговор
    Главата на змията трябва да се смачка.
  • 2 Hess

    7 7 Отговор
    Някой,може ли да си представи един свят без Русия и САЩ-рай,нищо друго!

    Коментиран от #11, #14

  • 3 Гостенин

    17 3 Отговор
    Вижда се ,че при кризисни ситуации в света Великите сили бързо намират подход един към друг.... Само в този сайт едни и същи неграмотни тъпанари пишат едни и същи простотии и тъпотии от сутрин до мрак. Не си виждат насрания задник ,а тръгнали да дават класификации на световните лидери - Си Дзинпин, Владимир Путин и Доналд Тръмп.

    Коментиран от #8

  • 4 Иван

    19 5 Отговор
    като стане петрола 10-20 долара с аготови за стабилност, демек пари нема за войни.
    като е петрола 140 долара са готови да бъдат отново империя
  • 5 пппф

    13 4 Отговор
    Клекнаха, паричките свършиха, Петрола е евтин, газта също....

    Коментиран от #7

  • 6 ТтттТ

    8 4 Отговор
    Еми след толкова много сваляне от страна на Тръмп-руснаците все пак са готови на великодушие...
  • 7 Я па тоя

    8 7 Отговор

    До коментар #5 от "пппф":

    Май Дончо благодари на Путин за намаления добив-а не обратното--схващаш ли троле?
  • 8 Реално

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гостенин":

    Лошото е,че това сътрудничество е за малко-само по време на кризи..

    Коментиран от #15, #19

  • 9 без файда

    3 3 Отговор
    защо урал е на цена еквивалент на доставка от средиземноморието по висока от америк. сорт тексас. При условие,че не се доставя през проливите където се плащат такси
  • 10 дърво за москалите

    5 7 Отговор
    Жужка е готова да се жертва , да я опънат на Червения площад на връх 9ти май

    Коментиран от #13

  • 11 Hess

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Hess":

    Тук е пълно със всякакви о**гофрени,русофили,американофили,само защо,българофили не виждам...нация без самоуважение,и любов към самата себе си е обречена,нашата тъжна реалност в България,отразява единствено душевната ни празнота...Виждам хора,които величаят чужди държави и се сещам за една фраза,актуална и днес:"О неразумни юроде,поради що се срамиш да се наречеш Българин"...

    Коментиран от #17

  • 12 кой ще ми каже

    5 4 Отговор
    А договорът дали ще включва изритването на "противоракетния щит за защита от Иран" - от териториите на Украйна и Румъния ? А логистичната база у нас ?

    Коментиран от #28

  • 13 гледай да не го изпревариш и да опънат

    3 3 Отговор

    До коментар #10 от "дърво за москалите":

    тебе. Или викаш си свикнал на такива ценности . Ще се жертваш за дедо сорос.
  • 14 Роберто

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Hess":

    Не може без тях!Ще настъпи анархия и ядрена война.Те са в паритет и никой не смее да натисне копчето .А сега даже са в много добри отношения и няма войни.

    Коментиран от #16

  • 15 Еми...

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Колкото толкова, може и да е за кратко, докато отмине падемията. После пак американска тояга.
  • 16 Hess

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Роберто":

    Без тях би имало едно истинско и функциониращо ООН,със съответните механизми за въздействие...Там биха се решавали и споровете...Нали това бе идеята за неговото създаване,а какво стана-две страни,налагащи своите интереси на света,който е против...знаем какво се случва!
  • 17 😅😁😂😃😄😅

    3 5 Отговор

    До коментар #11 от "Hess":

    Не бе, объркал си се, тук американо и еврофили няма, има тук там някой руски ибрик, и нищо друго. Скучаем и се забавляваме, тук може да се образоваш, все едно си завършил университет. Ще научиш всичко за Велика Русия, ще ти спре часовника, като разбереш колко е велика и развита, как ще спасят човечеството...абе какво да ти разправям, чети и се забавлявай...ооо..разумний..

    Коментиран от #18

  • 18 Hess

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "😅😁😂😃😄😅":

    👋😂😂😂😂😂😂😂👍
  • 19 Гостенин

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Реално":

    Това е нормално. Те са ръководители на големи, велики държави за да защитават интересите на своите държави. А тъй като природните ресурси са ограничени , то всеки от тях иска да прихване колкото може повече от световните запаси. С други думи има колизия на интересите им. А такава малка държава като България има само един нормален изход - да балансира между големите и да си вземе каквото може от тях. Най-големия държавник за ХХ век - Тодор Живков умееше да го прави - суровини от СССР , а технологии от ФРГ и Япония. Вече 30 години в България не се намери политик от неговата класа на държавник....

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Ама ти...

    1 3 Отговор

    До коментар #19 от "Гостенин":

    Това за Тодор Живков сериозно ли го вярваш и мислиш?????? Ай стига бе...ти изби рибата...😂😂😂😂..🙉🙉🙉

    Коментиран от #21

  • 21 Гостенин

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ама ти...":

    Разбира се , че сериозно! Тази държава , която той построи за 33 години, вече 30 години я разграбват и още има за крадене ....

    Коментиран от #24

  • 22 за САЩ с любов

    2 2 Отговор
    Да пращат на преговори малко Топол М.

    Коментиран от #25, #27

  • 23 дърво за москалите

    1 3 Отговор
    Малкият Вовка ще го тричат групово на Червения площад пред строя в името на стабилността
  • 24 Китаец от Сибир

    3 2 Отговор

    До коментар #21 от "Гостенин":

    Това което Тодор Живков и комунистите ограбиха ,продадоха и раздадоха на Русия никой не може да го върне да ! Много си прав.Искаш да ни кажеш,че ако не бяха комунистите в България нямаше да има застрояване ли ? Щеше да има не само по-добро застрояване ,ами щяхме да сме на нивото на някоя европейска държав,ако комунизма и русия не бяха минали от тук.Можеш да видиш всяка държава през която е минал комунизма и русия на какво приличат.Всичките са мизерия до мизерия.Целия източен блок е пример.И между другото комунде ,няма как в момента за 30 години да оправим нещо което е рушено от комунистите цели 45г.Това ти е ясно нали ? И няма как да стане като в България все още има комунистически крадци и хората все още разсъждаваш по стар съветски начин.

    Коментиран от #31

  • 25 Всичко руско е скрап

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "за САЩ с любов":

    Ех мурзилка , ама Топол М са правени от американци ,това знаеш ли го ? От къде пък ще го знаеш . Така ,че не разчитай на Топол М .
  • 26 Китаец от Сибир

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гостенин":

    Не това не е никаква борба за ресурси.Тея опорки с ресурсите си ги въртите само вие русофило-комунистическите "доброжелатели".Всички богати и развити държави на тоя свят постигнали своето развитие дори и с ограничени ресурси,а най-богатата на ресурси държава е една крепостна страна с оскотял и мизерстващ народ.Това може да ти говори достатъчно кое и какво е.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "кой ще ми каже":

    До 12 ком -Теб какво те интересува =кой си ти да кажеш
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Гостенин

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Китаец от Сибир":

    Никога не съм бил член на никоя политическа партия. Не съм откраднал един лев нито от държавата, нито от фирмата ,в която работя....
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания