Last news in Fakti

21 Април, 2020 12:20 2 781 14

Над 5600 нови случая на COVID-19 в Русия само за ден

  • русия-
  • коронавирус-
  • заразени-
  • жертви-
  • вирус-
  • пандемия-
  • протести

Епицентър на заразата в Русия остава столицата Москва

Над 5600 нови случая на COVID-19 в Русия само за ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Русия установи 5642 случая на коронавирус за последните 24 часа, с което общият им брой в страната достига 52 763, съобщи руският кризисен център, цитиран от агенция "Ройтерс".

Жертвите на COVID-19 за последното денонощие са 51 души, а общо починалите са 456. Оздравелите към момента са 3873.

Случаите на коронавирус в Русия започнаха рязко да се покачват този месец. Преди това в страната се съобщаваше за много по-малко заразени в сравнение със Западна Европа в първите етапи на пандемията. Епицентър на заразата в Русия остава Москва, където са близо половината от случаите в страната.

В Русия се надига недоволство и бяха организирани протести. Участниците настояха Кремъл да обяви извънредно положение, директно да подпомага дребния бизнес и останалите без работа. Реалните доходи на руското население през 2020 г. ще намалеят с 6,4 на сто, средногодишният курс на долара ще нарасне до 75,9 рубли, инфлацията ще се ускори и ще стигне 5,2 процента, а БВП ще намалее с 4,5 на сто. Това са оценки на рейтинговата агенция АКРА, пише вестник "Известия".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха

    10 15 Отговор
    Мурзилките почнаха да укапват като мухи

    Коментиран от #5

  • 2 Ръмпези

    12 11 Отговор
    456 ПОЧИНАЛИ ДО МОМЕНТА...ТЕЗИ СИ ГИ ПЛЯМПАЙТЕ ПОМЕЖДУ СИ..ПОНЕ КАЖЕТЕ, ЧЕСТНО, НЕ ЗНАЕМ КОЛКО СА ПОЧИНАЛИТЕ И ТОЧКА...
  • 3 петрович

    18 7 Отговор
    Някои вярва ли на руската "статистика"?
  • 4 fatal bazooka

    9 9 Отговор
    БРАВООО !!!Тези счупиха рекорда 😂 може би водката е свършила...
  • 5 Да ама не

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха":

    Окапват ли? Я малко да сравним цифрите... От друга страна е много гнусно да се злорадства, че някой "окапва", който и да е той и в каквато и степен да става това.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Хахаха

    13 12 Отговор
    Какви са тия глупости, какви протести? Къде, колко, кога?
    В Русия абсолютно адекватно и последователно
    Предприемат се мерките в условията на пандемията. УЧЕТЕ СЕ!!!!
  • 7 Да да

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Да ама не":

    Цял живот руснаците мечтая, САЩ и Запада да се разпаднат, да фалират и какво ли не! Прав си! Не е хубаво да желаеш лошо другимо, особенно когато ядеш от неговата ръка!

    Коментиран от #8

  • 8 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Да да":

    С какво право говориш от мое име в това число? Аз не исках никой да се разпада, както и мтого от моите сънародници не го искат. А ти искаш ли аз да разкажа от твое име за какво ти мечтаеш или какво искаш?
  • 9 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Да ама не":

    Бих ти препоръчал да сравниш нещата със 1991 г и сега , ама едва ли е във възможностите ти !!! Само ще те светна , че по цени на петрола , курс на рублата и любимите ви "златни запаси" (хахахаххаха) , СССР през 1991 беше в пъти по-добре !! Да не говорим колко ПЪТИ по-големи ресурси и пазари имаше , включително нещастния източен блок !!
  • 10 ПЕНКО

    2 6 Отговор
    НА КЪДЕ ВЪРВИ ОБЩОЧОВЕШКИЯТ КОЛЕКТИВ ??? СПОРЕД МЕН ,ПОСОКАТА ЗА МОМЕНТА Е -ВСИЧКИ СРЕЩУ ДОЛАРА !!! НО НЕ СТАВА ОТ РАЗ - "БАВНО И ПОЛЕКА ЧОВЕЧЕСТВОТО ПОРАСТВА ЗА БЪДЕЩИТЕ ВЕКА "!!!!!!!!!!
  • 11 Сладък лейтенант Грюбер от СС

    12 6 Отговор
    Путин преди два дни обяви изненадващо /разбираемо е защо/, чe държи кoрoнaвируca пoд кoнтрoл?? Aкo ''гo държи'' зaщo oтмeня гeй пaрaдa нa пoбeдaтa нa CCCР нaд Трeтия рaйх зa пo-нaтaм ''другия път'' и зa кoгa гo oтмeня?? Пo дocтoвeрни инфoрмaции щял дa ce прoвeдe нa мукaвeй в пoнeдeлник прeз 2048-мa гoдинa?? В Мocквa мoгaт caмo дa cи рaзхoдят кучeтo нa 100 мeтрa oт дoмa, cлaгaт мacки oщe oт cпaлнятa и ce oпитвaт дa oпрoвeргaят тeрминa ''Мocквa нe вярвa нa cълзи'':):) A дaнo, aмa нaдaли...:):) А дано да са разбрали, че дрънкането на стари изгнили ламарини от миналия век по площадите през май месец не им се отразява никак здравословно и отрицателната цена на нефта от днес им връща назад във времето ''хипербързите звукови ракети'' в ерата на парните локомотиви....
  • 12 е да

    2 1 Отговор
    повече са както винаги отначало комунистите лъжеха така лъгаха и Китай за броя на заразените. В китай наден умират около 5 хиляди жълтура
  • 13 Кобилкина

    2 1 Отговор
    Не правете статистика Там всичко е шменти капели
  • 14 Руски пияница

    7 0 Отговор
    Не е верно т'ва, никакви болни няма, щото руските болни са най-здравите болни на света и т'ва цял свят го знае. Освен т'ва в русия имаме 8 вида лекарства и 6 вида ваксини срещу всякакви разновидности на коронавируса и т'ва тоже цял свят го знае.