Last news in Fakti

21 Април, 2020 13:40 9 960 36

Спорове в Ирландия заради български работници

  • ирландия-
  • работници-
  • българи

Ирландци са поднесли извинения

Спорове в Ирландия заради български работници - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Български работници предизвикаха спорове в Ирландия, съобщи bTV.

Българите са пристигнали в страната на 13-ти април. Те са пътували с чартърен полет.

Там те ще берат ягоди. Появява се клип от летището в Дъблин.

Българите са били с предпазни маски. Те не са задължителни в страната. Често местните ги смятат за признак на възможна зараза.

Това води до недоволство сред ирландците. Фирмата, която работи с българите обаче обяснява, че това е било предпазна мярка и че са предприети всички действия за безопасност.

Общият брой на българите е 189. Местни политици заявиха, че тези работни места трябва да се подсигуряват за ирландски граждани.

От фирмата обясняват, че са пуснали обява за 400 служители, на която са откликнали само 44 ирландци. Появяват се материали в местни вестници за неспазване на правила за дистанция от българите, които в последствие се оказват фалшиви.

Местни ирландци са се извинили на служителите. Те дори са им изпратили сладки в сградата, в която са настанени.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    58 2 Отговор
    Ирландците няма да се дупят да берат ягоди. Нали сега всички на запад ревнаха че няма кой да им мие кенефите и ни викат обратно.

    Коментиран от #19

  • 2 Сочна ирланска ягодка

    11 0 Отговор
    хам хам
  • 3 Р Рад

    16 26 Отговор
    вземете руснаци че са гладни

    Коментиран от #18, #23, #24

  • 4 Демирджи Чобан

    20 0 Отговор
    Овчари не търсят ли?
  • 5 pbdan

    29 2 Отговор
    Те се вардят от нас като от чумави, а не виждат статистиката на заразени и починали - как е у нас и у тях. Ако обаче някой от нашите се разболее, кой ще го лекува или изпрати трупа? Ще го изпратят обратно у нас предполагам.
  • 6 Съдията Дред

    36 1 Отговор
    Пуснали обява за служители ? Много претенциозно име за берачи, дето повечето им време минава в калта. Същата кал, в която западняк не желае да влезе. Пък и защо да влиза, като социала си върви. Но политиците не пропуснали да се направят на мъже, също като у нас.
  • 7 ани

    16 4 Отговор
    Защо заминаха точно по средата на кризата,питаха ли някого?Сега да стоят там нали много ги обичат и ги ценят,даже и сладки им дават! .Може би сега ще трябва да ги връщаме?

    Коментиран от #13

  • 8 Хари и Меган да копат

    30 8 Отговор
    Видяхте ли наивници, колко ви "искат и обичат" колонистите ? Нямате ли поне мъничко гордост и достойнство ? Работа в Европа бол, защо точно на тези за което не сте нищо повече от "роби"? А като се заразите там пак ли тук, ще долитате без здравни осигуровки да ви лекува нашата здравна система ?

    Коментиран от #11, #32

  • 9 Чочо

    30 2 Отговор
    Тези хора щяха да газят българските ниви ако имаше нормално заплащане но уви тукашните бизнесмени не обичат да плащат.

    Коментиран от #15

  • 10 Пламен

    27 10 Отговор
    Затова никога няма да работя в такива мизерни държави! Колкото и да е зле тук в България, ми е триста пъти по добре. И там работиш за минимална заплата, и ако не се възползваш от социалните привилегии не те чака живот по-достоен от този тук.
    За минимална заплата там : кола ли нова дори и Дачия ще купиш и обслужваш, в достойна квартира ли ще живееш........(тъпчат се по няколко семейства не апартамент) на екскурзия ли ще идеш? Питам само? Седят като дрисливи и ми обяснявали там кво било и колко яко си карат.........дрън дрън дрън.......... Защо като са добре масово си дойдоха? Ми стойте си там, даааа ама недай боже те хване коронката червеите ще те изядат. Нали бачкате за яко паундове, стойте си по квартирите, харчете си спестяванията и тогава ми обяснявайте че нищо ние тук в Майка България не знаем!

    Коментиран от #21, #30

  • 11 Шекспир

    20 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хари и Меган да копат":

    Нямат гордост брат.Ето там е проблема.Слезли от самолета и всички ги псуват но те стоят с наведени глави и чакат да дойде робовладелеца да ги прибере.Смятай колко са зле

    Коментиран от #20

  • 12 Спите ли

    16 1 Отговор
    Това е робство ,като негрите на тръстиките в Бразилия срещу храна и подслон!
  • 13 Jacques Yves Moineau

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "ани":

    Затова пък ще се изпозарят, ще им плащаме чартърни полети да ги върнат, и после лечението в болницата.
  • 14 хубавец

    6 7 Отговор
    ще има много дупинг и клекинг в калта, но после паундовете се услаждат, тук за полска работа, кой ще ти даде повече от 400-500 лева на село, в България заплатите са като в Бангладеш, за два дни ще отшуми всичко, и хората ще си отидат на полето да работят и да си печелят, не ги мислете
  • 15 nik

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чочо":

    Това е живата истина.
  • 16 Бай хой

    5 0 Отговор
    Росе ягода малина правиш ли разлика?
  • 17 Маринов

    24 1 Отговор
    Къде са бежанците от Пакистан, Афганистан, Сирия и другите..... . Защо не работят те! Западнярски боклуци: защо не накарате бежанците да работят?!!!... Или за бежанците само мързел и привилегии, а за източноевропейците - бачкане в мизерни условия и ниско заплащане!
  • 18 Нерад

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Р Рад":

    ОТ ТЕБЕ ПО-ГЛАДЕН НЯМА БЕ ШЕБЕК.
  • 19 За бога

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    А кой малоумник ги пусна? След месец когато и ако се стабилизираме ще се довлечат пак да се лекуват и пак ще пламнем. Що за идиотия за 200 мижави заплати, просто нямам думи.
  • 20 Бате Сашо

    6 5 Отговор

    До коментар #11 от "Шекспир":

    От какво да се гордеят, бе брат? От 22 годишен гомньо, който надрусан кара на мама джипа и трепе на улицата?! Или от мутрите, които избирате 30 години да ви управляват?
  • 21 Глей ти

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен":

    Очевидно нищо не знаеш за Ирландия. Не само, че не е мизерна държава, а и валутата не е паунд.

    Коментиран от #22, #25, #28

  • 22 Пламен

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Глей ти":

    В Северна Ирландия да не би валутата да е Шекел или майче ползват Паунд,а? А добре че братовчед ми живее там и представи си че нищичко не знам.......
  • 23 Руснак

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Р Рад":

    Гладен си Ти ОХЛЮВ булгаристански!
  • 24 бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Р Рад":

    А бе умник,още ли ти плащат за глупости?
  • 25 Остави ги

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Глей ти":

    Мани хората те не правят разлика във валутата в Обединеното Кралство не знаят че в Северна Ирландия е паунд и евро а в Южна Ирландия е само евро
  • 26 Айнщайн

    0 0 Отговор
    Мани хората те не правят разлика във валутата в Обединеното Кралство не знаят че в Северна Ирландия е паунд и евро а в Южна Ирландия е само евро
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тихомир Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пламен":

    Пич,плещиш пълни глупости,на минимална заплата седят, мързелиците,и мизерниците.моита къща е 4 Бедрум,заплатата ми е над средната ,имам две коли, и всичко това за 4години,ходия на екскурзия всяка година по две седмици. Ти да ли си по добре в България,щото си големец.Апропо,аз обичам България,много, но не обичам, мързеливи мрънкачи като тебе,на които все някой им е крив.Стои си кадето желаеш но не съди другите,всеки сам избира как да живее живота си и каде да го живее. Човек е голям колкото са големи мечтите му,и волята,ама ти няма как да го разбереш.
  • 31 Хитър Потър

    5 0 Отговор
    "Факти", мога само да ви кажа, че сте фалшива медия бълваща нелепици, като всички останали "български" платени медии... От къде е тази ваша "информация", посочете източника, моля...! Сигурен съм, че такъв няма... Както съм сигурен, че истината е съвсем друга... Защото живея и работя в Ирландия... Проблема на англичаните и отчасти в Ирландия е в ЛИПСА , на достатъчно сезонни работници за събитане на продукцията /тук селското стопанство функционира абсолютно нормално... / Поради тази причина в Англия са наели вече над 50 хиляди англичани, като таботници в селското стопанство, на отлично заплащане, плюс бонуси от 650 паунда ... Но, след време ще намерят отново гасарбайтери за тази неспицифична за тях работа... Българите нямат никакви проблеми с работата, пребиваването и всичко останало... Така че спрете да бълвате само негативна информация и глупости ... Имаше репортаж за завръщащи се от Китай, китайци с маски /които са преминали прегледи и са здрави/ някои фейк медии се опитаха да правят резервирани коментари, не им се получи... За сведение, тук е посочена датата когато карантината ще бъде вдигната това е 5 май... Първо отварят пубовете и пиенето за откриването е безплатно... 😂🍺И още нещо всеки временно спрян от работа получава пълното си възнаграждение.... Сега се за питайте, как е в България.... Сигурно "факти", ще ви "осведоми" точно...? 🙈
  • 32 Бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хари и Меган да копат":

    Ирландия не е Англия
  • 33 Генчо

    0 0 Отговор
    Не съм видял Ирландец да работи на минимална заплата... Поне 13-14е на час и на горе би ги заинтриговало.
  • 34 Генчо

    0 0 Отговор
    Не съм видял Ирландец да работи на минимална заплата... Поне 13-14е на час и на горе би ги заинтриговало.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: