ФАКТИ.БГ

Престъпление срещу човечеството: Руските главорези в Сирия

Нито руската прокуратура, нито разследващият комитет проявяват интерес към това престъпление

Публикувана: 23 Април, 2020 13:48
137 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 32493
Престъпление срещу човечеството: Руските главорези в Сирия
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.1 от 56 гласа.

Преди шест месеца "Новая газета" разказа за престъпление, извършено от няколко наемници от групата "Вагнер". Представените по-рано документи доказаха, че изтезания, убийство и последващата гавра с трупа са извършени на територията на Сирия от руски граждани. Засега обаче нито руската прокуратура, нито разследващият комитет проявяват интерес към това престъпление.

Успяхме да получим по-пълна версия на ВИДЕОТО, което отразява насилието. Може би новите данни ще убедят служителите на реда, че е извършено престъпление срещу човечеството, на което подчинените на Александър Бастрикин /б.р. началник на Следствения комитет на Русия/ са длъжни да реагират. Освен това успяхме да вземем снимки на няколко участници и апелираме към нашите читатели да помогнат за установяване на тяхната идентичност. Преди три години руската частна военна компания/ЧВК/"Вагнер" освободи полето Ал Шаер в Сирия от ИДИЛ и след това украси портите на газопреработвателното предприятие с отсечена глава. Редакцията разполага с нови доказателства, които доказват, че престъплението е извършено в поле, контролирано от руска търговска структура, свързана с „готвача в Кремъл“ Евгений Пригожин.

КАК ОТГОВОРИ СЛЕДСТВИЕТО

Сирийският гражданин Хамади Таха Ал-Бут беше измъчван и убит през юни 2017 г. Убийците заснеха процеса във видеоклиповете и видеоклиповете се появиха в мрежата. През ноември 2019 г. "Новая газета" успя да установи самоличността на един от участниците - оказа се, че служител на т. нар. ЧВК Вагнер Станислав Д. "Новая газета" се обърна към прокуратурата и следствения комитет с искане за извършване на разследване. Прокурорът изпрати материалите във Великобритания. От Следствения комитет към момента няма реакция. Никой не е искал материалите, които са на разположение на "Новая газета".

ЗАВОД ПОД ОХРАНАТА НА ВАГНЕР

Смазаха ръцете и краката на Хамади с чук, отсякоха главата му и ръцете му, като едновременно с това се подиграваха и шегуваха. Обезглавеното тяло бе окачено за краката и изгорено. Имаме снимки и видеоклипове, които обясняват къде е изчезналата главата. Главата е окачена на близка ограда. Наоколо няма надписи и табели, природата прилича на близкоизточна. Цялата процедура е заснета от няколко ъгъла. И изглежда, че убитите са били поне двама. Самоличността на втория все още не е известна: главата му се вижда да лежи на земята в един от видеоклиповете, с които редакцията разполага. Отляво можете да видите сградата, табела с надпис на арабски, а отдясно, от другата страна на пътя - разрушени фабрични конструкции и промишлен цилиндричен резервоар, затрупан от едната страна. Пейзажът изглежда познат. Преди няколко дни на уебсайта на Федералната агенция за новини /ФАН/ се появи материал за при прекратяване на производството в заводите Hayyan и Al-Shaer със снимка, която много наподобява подобна картина. След известно време този материал изчезна от сайта и под същия адрес имаше новина на съвсем различна тема, но кешът на търсачките запази всичко.

"Новая газета" опита да се свърже с автора на снимката Степан Яцко от ФАН с молба да изясни какъв вид обект е заснет на снимката, но Степан, след като прочете съобщението, не отговори. Проучвайки съвпаденията, стигнахме до извода, че и двете снимки имат една и съща площ. За да сме сигурни, се обърнахме към експерти от екипа за разузнаване на конфликтите, които имат изключителен опит в идентифицирането на обекти от снимки, видеоклипове и сателитни изображения. Руслан Левиев също смята, че и двете снимки са направени на едно и също място - в съоръжението за приготвяне на газ Ash-Shaer, само снимката на ФАН е от югоизток, а изследваната снимка е от север. „На двете снимки се виждат две цилиндрични конструкции, едната от които очевидно е паднала по време на боевете през 2014 г. (успяхме да намерим снимки от края на 2014 г., където тази структура вече лежи на земята).

Същата характерна двойка структури може да се намери на сателитни снимки на завода Schaer в Google Earth. Слуховете, че отрязани глави на входа на газопреработвателното предприятие ужасяват сирийски и руски специалисти, съществуват отдавна, но си оставаха недостоверни, преди да бъдат получени доказателства. Очевидно доказателствата за жестокостите са изложени публично не без одобрението на ръководството. Заводът на Ash-Shaer (Shaer или Shair е изписано в различни източници) сменя собствеността си няколко пъти по време на конфликта в Сирия, а частите на Ислямска държава (забранени в Русия) най-накрая бяха прогонени от полето през април 2017 г. Според официалните доклади, частите на ИДИЛ са били прогонени от Сирийската арабска армия (SAA) на Башар Асад. Документите, съхранявани от издателя, предполагат, че Al-Shaer освободен от скромната руска компания Euro Policy ООО /Общество с ограничена отговорност/. Euro Policy е руска компания, която съгласно споразумение, сключено със сирийските правителствени агенции през декември 2016 г., обеща да проведе военни операции в Сирия с противниците на Асад в замяна на 25% от производството на нефт и газ в освободените находища.

Официалните собственици са тясно свързани със структурите на руския бизнесмен Евгений Пригожин, който е по-известен като „готвача на Путин“. Основател на компанията според SPARK-Interfax е "Нева" АД, а негов ръководител и собственик е Валери Чекалов. Както е известно от документите, публикувани от група хакери "Anonymous International", Чекалов дълги години заемаше висши длъжности в империята "Конкорд" на Пригожин. От януари 2017 г. до ноември 2019 г. генерален директор на Euro Policy беше Олег Ерохин, който многократно е бил засичан в съвместни пътувания с командирите на групата Вагнер, включително Дмитрий Уткин (самият Вагнер). Известната емблема на „групата на Вагнер“ - „окопният кръст“ - украсява сайта на „Лигата на ветераните на местните войни и военни конфликти“, а като един от основателите и доскоро е записан самият Ерохин.

През ноември 2019 г. компанията се оглавява от професионалният геолог Рафаел Слайманов, който, според Новая газета, по-рано не е участвал в проектите на Евгений Пригожин. Споразумението между Euro Policy и Сирийската генерална петролна корпорация, определящо освобождаването на Al-Shair, бе ратифицирано от сирийският кабинет на 25 май 2017 г. След като документирахме, че през лятото на 2017 г. полето е било под закрилата на Euro Policy, което, както можете да прецените, е за прикритие на формално несъществуващата „Wagner Group“. Настоящи контакти на Олег Ерохин, ръководител на Евро политика през 2017 г., с Дмитрий Уткин, не са известни, но Новая газета е готова да изслуша и публикува тяхната гледна точка. Изпратено е искане до собственика на Concord Management and Consulting, Евгений Пригожин, към момента на публикуването не е получен отговор.

СТАНИСЛАВ ДИЧКО И ДРУГАРИ

Един от участниците в екзекуцията във видеото заговори с открито лице и през ноември 2019 г. успяхме да го идентифицираме, използвайки компютърни технологии. Имаше вероятност за грешка и "Новая газета" не даде фамилията му. Сега, когато получихме допълнителни данни, на практика нямаме никакви съмнения. Вярваме, че е очевидно, че на видеото е Станислав Евгениевич Дичко роден през 1990 г., бивш служител на ставрополската полиция. В анкета между служителите на "Вагнер Груп", отговаряйки на въпроса за целта на присъединяването към "компанията", той е отговорил: "Представяне на интересите на Руската федерация в чужбина". Дичко се включва в групата на Вагнер през февруари 2016 г., веднага след като е уволнен от Министерството на вътрешните работи. Доколкото знаем, г-н Дичко е жив и здрав днес, той не се крие и не е търсен от никого. Общо от пет до седем души са участвали в екзекуцията, съдейки по снимката и видеото. Нямаме безспорна информация за самоличността на тези мъже, но разчитаме на помощта на нашите читатели. На снимката, която успяхме да получим, трима са с открити лица. Може и да ги познаете.

МЪЛЧАНИЕТО НА СЛЕДСТВЕНИЯ КОМИТЕТ

Към момента е известно времето на престъплението - юни 2017 година. Известно е и местопрестъплението - газовото поле Аш-Шаер в Сирия. Самоличността на жертвата е известна. Известен е поне един участник в престъплението. В материалите има доста подходящи за идентификация неговите партньори. Обстоятелствата на престъплението бяха заснети на снимки и видео от самите престъпници. В Наказателният кодекс на Руската федерация съществува чл. 105, който предвижда доживотен затвор за умишлено убийство при утежняващи обстоятелства, и чл. 356, който определя присъда до 20 години затвор за жестоко отношение към военнопленници или цивилни. Ако публикуваните по-рано кадри не впечатлиха служителите на Следствения комитет на Руската федерация (както впечатлиха например Дмитрий Песков), а разследващите не видяха никакви признаци за престъпления в тях, тогава предлагаме да ги погледнат отново.

Автор: Денис Коротков

Сирия

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.1 от 56 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Кирил
1 Отговор
Същите тия като се върнат ще правят същото и в русия.Мозъците стават увредени и такива си остават

Коментиран от #2, #7, #21, #56, #92, #108


Оценка:
-159 +117

Радо Калинов
2 Отговор

До коментар #1 от "Кирил":


Сорос пропагандата замъглява разсъдъка. Братчет по приходи ли си с автора на статията от Новата гъзета, а?

Коментиран от #8, #12, #94, #107


Оценка:
-80 +189

факти
3 Отговор
Ами нормално,кога в Русия е имало разследване и наказания за репресии срещу цивилни граждани.

Оценка:
-150 +88

Българин
4 Отговор
Кажи му руснак и не го обиждай повече ...

Коментиран от #6, #50, #87


Оценка:
-183 +89

сггсгс
5 Отговор
Време е от група Вагнер да посетят редакцията на Новая газета ! И да има задължително видео с обезглавяването на либерастките проститутки !

Коментиран от #103


Оценка:
-67 +186

6
Този коментар е премахнат от модератор.
Абсолютно
7 Отговор

До коментар #1 от "Кирил":


Същото стана с тия които се върнаха от Афганистан.В русия организираха престъпни мафиотски банди.

Оценка:
-81 +76

рузка мизерия
8 Отговор

До коментар #2 от "Радо Калинов":


Радко калинков калинка мая,питай българите в башкирия, кабардино балкария и казанските българи в Ръсия как по принуда и до ден днешен насила ги пишат в паспортите татари въпреки,че хората си доказват,че са Българи.Така,че за репресии не ми говори,сталин е изморил милиони Украинци от глад, и до ден днешен украинци за тва мразят тираничните руснаци.

Коментиран от #58, #72


Оценка:
-105 +81

до сггсгс
9 Отговор

До коментар #6 от "сггсгс":


Виждам че си описал добре себе си и родителите си но за щастие повечето не сме прости клошари като тебе !

Оценка:
-15 +64

боряшник
10 Отговор

До коментар #6 от "сггсгс":


що обиждаш дядо ти и баща ти...

Оценка:
-36 +14

Цирк
11 Отговор
Хубаво е да се побликуват подобни материали,даде посмеем малко в тези тежки времена..🤧

Оценка:
-28 +78

12
Този коментар е премахнат от модератор.
факти
13 Отговор
Докато руснаците изнасят основно главорези и други мафиоти, а свободният свят прави Апъл, Тесли, Амазони, единствените симпатизанти на Русия ще бъдат платените тролове.

Коментиран от #19, #68, #95


Оценка:
-104 +64

Гойко Митич
14 Отговор
Скоро не бях чел по измислена и тъпа статия.Наоколо приличало на близкоизточен пейзаж.Що е то такъв пейзаж.Глупости.

Оценка:
-38 +102

15
Този коментар е премахнат от модератор.
сггсгс
16 Отговор
Като се появи феклана маса в медиите либерастите първи долитат ! Мили либерастчета знам ,че момченцата от вас носят жартиери ,а момиченцата приемат мъжки хоромони !

Оценка:
-32 +89

Без коментар
17 Отговор
Новая Газета - издание на либерално демократичната опозиция в Русия

Оценка:
-19 +86

Сладък лейтенант Грюбер от СС
18 Отговор
Русия да се изтегли незабавно от Сирия! Тя там работа няма! Нe e лoшo руcнaцитe дa върнaт и зaгрaбeнитe c хитрocт тeритoрии нa Укрaйнa, зaщoтo ocвeн, чe пaдaт в oчитe нa цялoтo чoвeчecтвo прeдизвиквaт и ''Бoжият Гняв''. Тaм нeщaтa oтивaт нa злe, a и в cтрaнитe cъюзници нa Руcия, кaтo CAЩ, Aнглия, Фрaнция, Китaй нe e пo-дoбрe пoлoжeтиeтo.Путин преди два дни обяви изненадващо /разбираемо е защо/, чe държи кoрoнaвируca пoд кoнтрoл?? Aкo ''гo държи'' зaщo oтмeня гeй пaрaдa нa пoбeдaтa нa CCCР нaд Трeтия рaйх зa пo-нaтaм ''другия път'' и зa кoгa гo oтмeня?? Пo дocтoвeрни инфoрмaции щял дa ce прoвeдe нa мукaвeй в пoнeдeлник прeз 2048-мa гoдинa?? В Мocквa мoгaт caмo дa cи рaзхoдят кучeтo нa 100 мeтрa oт дoмa, cлaгaт мacки oщe oт cпaлнятa и ce oпитвaт дa oпрoвeргaят тeрминa ''Мocквa нe вярвa нa cълзи'':):) A дaнo, aмa нaдaли...:):) А дано да са разбрали, че дрънкането на стари изгнили ламарини от миналия век по площадите през май месец не им се отразява никак здравословно и отрицателната цена на нефта от днес им връща назад във времето ''хипербързите звукови ракети'' в ерата на парните локомотиви....

Коментиран от #27, #70, #81, #82


Оценка:
-118 +41

19
Този коментар е премахнат от модератор.
пууууу
20 Отговор
до номер 3.Ами никога не е имало в русия наказания,за диктоторите.За тва вместо днес да са най малко с още двеста милиона население,дивия комунизъм ги ограничи.Избиха си и интелигенцията,страхливите комунисти и после се оплакват,че нямали конкурентни стоки с Запада,а запада ги попиля икономически.И прехвалените заводчета на комуниста фалираха и никой не искаше да им работи,за жълти стотинки, а младите емигрираха на Запад за десетки пъти по високи доходи.И 30г 3 милиона вече се не връщат, ами кой бяга от хубавото.

Оценка:
-60 +37

Ташун Касапа
21 Отговор

До коментар #1 от "Кирил":


Едно време имаше един откачалник в нашия край,викаха му Киро Паспорта. Рода ли сте,щото и ти май леко даваш отклонения.

Оценка:
-14 +48

22
Този коментар е премахнат от модератор.
ХА ХА ХА
23 Отговор

До коментар #12 от "Руски сорос кравар":


Явно те дразни конкуренцията ! И защо избягаха героичните американски 🐀🐀🐀?

Оценка:
-18 +62

Гост
24 Отговор
А джихадистите как постъпваха толкова години с християни, друговерци и военнопленници? Не запалиха ли пилот на самолет в клетка? Не хвърляха ли хора от сгради за забавление? Не режеха ли и те глави? Убиваха с чукове! Убиваха и изнасилваха деца! Унищожиха вековни исторически паметници!!!
Да, направеното от руснаците не е хубаво от нормална човешка гледна точка, но първо е война, второ - този е джихадист, а не човек и трето на зла круша- зъл прът!

Коментиран от #34


Оценка:
-20 +114

Бесен Язовец
25 Отговор
Дезертьора се е разхождал с анцунк и АК-47 за какъв да го вземат освен за идилец? Защо не побликуват клипове как идилци точат кръвта на християни в Сирия и я продават по 100 000$ литъра?

Оценка:
-14 +92

Rado
26 Отговор
Русофил верен на Русия ще каже, че това е фотошап

Оценка:
-57 +27

🐑 главо
27 Отговор

До коментар #18 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":


Тази тема не е за теб ! По-добре пиши нещо за шев и кройка .

Оценка:
-8 +49

Соросистки уйдурми!
28 Отговор
Дрън-дрън-дрън....... . Тоя не го ли хваща коронавирус?

Оценка:
-16 +36

Реално
29 Отговор
И в България има доста глави за 🔪.

Коментиран от #39


Оценка:
-14 +39

до рузкия гладен фалирал каскет
30 Отговор
Най верните слуги на руската комунистическа измет са били ганьовците с доказано избити над 240 000 Българи вкарвани в конц лагери за най елементарни неща, като носенето на дънки или разговори с западни туристи.Мръсни слуги мразехте Запада пък ако в днешно време не са западняци ще сте като в северна корея с дажбичка ориз на ден.

Коментиран от #35, #51, #62, #79, #135


Оценка:
-63 +38

Лавузан Пърдикремов
31 Отговор
Снимките са истински, както и от кацането на Луната.

Коментиран от #57


Оценка:
-20 +52

32
Този коментар е премахнат от модератор.
Нова
33 Отговор
А главорезите от САЩ не са такива, те полюби главичка. Що за тъпа пропаганда?

Оценка:
-14 +46

Правилно
34 Отговор

До коментар #24 от "Гост":


Няма никаква разлика между онези и тези престъпници. Само незнам защо защитаваш едните...

Оценка:
-26 +14

Даскал
35 Отговор

До коментар #30 от "до рузкия гладен фалирал каскет":


Дай тези доказателства за "с доказано избити над 240 000 Българи вкарвани в конц лагери", че аз съм историк, но такива документи не съм виждал!

Оценка:
-23 +52

Военни
36 Отговор
Правят същото, като части от американската, турската, сирийската армия и бунтовниците--простотии. Никога не съм бил привърженик на руската външна политика, но да и упреква ме в монополизъм за подобни безчинства е много наивно...

Оценка:
-13 +42

Човече
37 Отговор

До коментар #32 от "666 999 666 999 666 999 666 999 666 999":


Харесва ми идеята в поста ти, но трябва да по работиш върху кирилицата и пунктуацията.

Оценка:
-4 +11

Коко
38 Отговор
Всички терористи трябва да като този идилец

Оценка:
-6 +33

Ти си мисир
39 Отговор

До коментар #29 от "Реално":


И кво като отрязахте главите и избихте интелигенцията на България след 9-ти септември та кво от тва. Къде ви е управията, управлявахте и щот сте некадърни фалирахте смотания комунизъм. Горкия мадуро, каза че и помощ от дявола би приел, толкова е отчаян вече. А прехвалената ти Русия, и едни венецуелци не може да нахрани.

Коментиран от #45, #53, #54, #83, #110


Оценка:
-53 +23

Барчо
40 Отговор
Разследване трябва да има точно толкова, колкото и когато американски хеликоптер изби невъоръжени журналисти. Само че обаче има голяма разлика. Вагнеровци убиват джихадист, а американците убиват журналисти от различна националност. Много интересно защо никой пък не се заинтересува от джихадиста, който закла 6 годишно момченце като яре и клипа беше достъпен за известно време. Този така наречен джихдист беше пак някакъв наемник от европеците, но вече не си спомням подробности. Мисля си, че това със сигурност е някакъв отговор на заклан вагнеровец от джихадистите. Доколкото видях видеото вагнеровци си правеха жестока шега. Замахваха с чука към ръката му и той си я дърпаше, като чука не я удряше. Правеха се че я държат. Същото се случваше и с краката. Естествено от тук може да ги съдим много лесно. Все едно аз да съм там и мой боен приятел да бъде хванат и разчекнат от джихадистите. Хвана ли джихадист ще му направя същото, даже и лихви ще има.

Оценка:
-14 +50

ПЕНКО
41 Отговор
НО ИЗВЪН ЕС-САЩ ИЗГЪЗИЦИТЕ - СИРИЙСКИТЕ ДЕЦА КАЗВАТ : " РУСНАЦИТЕ СА ТУК -ОНЕЗИ НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ " !!!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-12 +38

Иван
42 Отговор
А да не забравяме кой предизвика този ад в Сирия. Алчните западняци, сега се питам добре ли ви идват, торнадата наводненията, финансовите рецесии къде ги имате през десет години и за капак корона вируса. Ако мъчете се да видите как е.

Оценка:
-11 +41

глоги
43 Отговор
Те си знаят какво е станало в Сирия.

Оценка:
-2 +20

ЦРУ
44 Отговор
АЗИАТСКИ МОНГОЛОИДНИ ЧОВЕКОПОДОБНИ ОРДИ . Санкций до дупка …..Раша при СССР !

Коментиран от #52


Оценка:
-44 +21

Барчо
45 Отговор

До коментар #39 от "Ти си мисир":


И коя интелигенция са избили комунистите??? Кои световно известни художници, журналисти, писатели, поети, актьори са избили??? Затова пък фашистите убиха и Гео Милев и Вапцаров и Алеко и ...., на които творбите са преведени и издадени в доста държави. Може би имаш в предвид че са избити жандармите, които режеха главите на партизани и нелегални и ги набиваха на колове и ги разнасяха като през турско ли? При всяка смяна на обществен строй винаги има кръв и това е историческата истина, която не зависи от това дали самия човек дали е добър или лош.

Коментиран от #48, #122, #124


Оценка:
-16 +48

000000
46 Отговор
Чeтoх зa тoвa и тoвa нe e в cирия a Либия и тoзи чoвeк кoйтo мъчaт пo изключитeлнo oтврaтитeлeн нaчин e бил прeдaтeл. И зa тoвa ca гo мъчили тaкa НO тoвa нe ги oпрaвдaвa и тaкивa пocтъпки трябвa дa ce нaкaзвaт нa тaкивa групи кaтo тaзи нe ги бaрa никoй щoтo ca към държaвaтa . Oтнoвo кaзвaм тoвa e живoтинcкa пocтъпкa ... Руcи aмeрикaнци вcички ca eднaкви

Оценка:
-17 +20

Gen Gurko
47 Отговор
Това е единственият доказал ефективността си метод за справяне с терористи и масови атентатори от ислямски подбуди. Писал съм как спецназа се справи с терористите убийци на невинни граждани. Тихичко ги издириха. Когато ги откриха ги спипаха, оградите на къщите им осъмнаха с наредените глави на тях и семействата им. Всички знаеха но никой не афишира какво се случи. Когато разбраха, че и техните близки са застрашени в отговор на бомбените им атентати, при които загиваха невинни жени и деца се свърши. Оттогава това в Дагестан не се е повтаряло. Метода действа безотказно. Браво на руснаците.

Коментиран от #67


Оценка:
-14 +57

Довиждане
48 Отговор

До коментар #45 от "Барчо":


Още през първите 3 месеца на съвецката окупация без съд и присъда са избити над 30 хиляди. Духовници, учители, държавни служители, лекари. Слагат ръка, и на човека измислил брауновия газ но той бяга и се спасява. А колкото до това къде са трепали комунисти, запомни едно, никоя законно избрана власт не търпи терористи криещи се в горите и грабещи и тормозещи села, за да има какво да ядат. Отивам на работа и не се хаби и да ми отговаряш даже. Не съм като вас оплакващ се само и да вися по цял ден в разни клюкарници, безделници...

Коментиран от #63, #65, #66


Оценка:
-39 +19

IYI
49 Отговор
Кво ва интересува вас това, че момчетата си вършат работата?!?

Коментиран от #55, #105


Оценка:
-11 +31

Страхил
50 Отговор

До коментар #4 от "Българин":


Нито си Българин,нито човек,гробисти си.отивай в шайката на се дупките на еврогейци и краварите.

Оценка:
-11 +25

51
Този коментар е премахнат от модератор.
Боа
52 Отговор

До коментар #44 от "ЦРУ":


Да сънуваш Вагнер!

Оценка:
-3 +25

53
Този коментар е премахнат от модератор.
54
Този коментар е премахнат от модератор.
Хи их хи
55 Отговор

До коментар #49 от "IYI":


Страх ги е да не дойдат за тях!

Оценка:
-4 +19

Доналд Тръмп
56 Отговор

До коментар #1 от "Кирил":


Това е нищо сравнение с американците!

Оценка:
-8 +22

Искаш да кажеш,
57 Отговор

До коментар #31 от "Лавузан Пърдикремов":


че и те са правени в щата Невада?

Оценка:
-2 +8

АДОЛФ
58 Отговор

До коментар #8 от "рузка мизерия":


Ма пък Сталин не е руснак !

Оценка:
-7 +18

Грух
59 Отговор
Слава на Русия !

Да живее Путин !

Оценка:
-16 +28

theywillbdead
60 Отговор
God Bless USA!End Times For russia!!!

Оценка:
-17 +6

Прави
61 Отговор
Свободният свят прави и глупави и продажни тролове. Готови са за quarter dollar да плещат всякакви измишльотони и небивалици, само и само да се харесат на господарите си с меки китки. Не ми се мисли за тях, когато прочетат,,Прелъстена и изпставена" написана за техния вариант от Сорос и компания.

Оценка:
-12 +21

62
Този коментар е премахнат от модератор.
Петър
63 Отговор

До коментар #48 от "Довиждане":


Бягай да чистиш офиси!

Оценка:
-5 +13

64
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
65 Отговор

До коментар #48 от "Довиждане":


Някое натовче да не те иэтреска отэад,внимавай.

Оценка:
-6 +15

Барчо
66 Отговор

До коментар #48 от "Довиждане":


Не отговарям на теб, а коментирам тъпните ти!!! И те са алабализми. Избили цялата интелигенция!!! Аз назовавам доказали се имена, които не са били по мандрите, а ти ми пишеш общи приказки, все едно си в няква долна кръчма и пияниците ти вярват на всичко щото ги черпиш 50 гр. ракия.

Оценка:
-8 +19

Барчо
67 Отговор

До коментар #47 от "Gen Gurko":


Един от читавите коментари. Бравос! Точно така. Няма как срещу тероризма да се бориш ефективно с бели ръкавички и душата ти да е чиста. Тези момчета са от доста време там и са се нагледали на всякакви кървища. Със сигурност техни "колеги" са постъпвали по същия начин джихадистите като са ги залавяли. Ислямистите искаха там да създадат джихадистка държава, която да не се подчинява на никакви закони. Искаха да тероризират света, както тероризираха и собствения си народ. Всеки знае колко голяма територия имаше "Ислямска държава" докато руснаците не се намесиха. Там се събираше паплачта на света. А паплач с пари е катастрофа. Единствения начин това да не се случи отново е да бъдат унищожени до крак. Ще има и такива изстъпления, защото това не е война като война, а антитерористична битка без видим враг, който винаги ти забива нож в гърба при първа възможност. Терористите трябва да знаят, че ще си го получат те и техните семейства същото, което и те правят.

Оценка:
-9 +29

Шекспир 1
68 Отговор

До коментар #13 от "факти":


Ако под свободен свят разбираш САЩ,това е може би най агресивната държава в новата история на човечеството.Свободно удариха Ирак,Либия,Египет,Сирия,Авганистан,свободно организираха преврата в СССР,наскоро Майдана в Украйна.Да не говорим за България-останахме без промишленост,модерно селско стопанство,армия,Строителни войски,Правосъдие,безплатно здравеопазване и повсевместно почивно дело.Затова пък имаме парвенюта-олигарси,наркомани,мутри,чалга,най болни и най умиращи в Европа,но за това пък слободия колкото щеш.

Коментиран от #75


Оценка:
-14 +36

Перник
69 Отговор
Коментара е излишен, гледате в YouTude- Петровска 38, ще ги видите тези "герой"!

Оценка:
-11 +4

Моряк
70 Отговор

До коментар #18 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":


Не знам дали простотията или злобата на коплексар е по голяма в писанията ти,но определено не заслужаваш внимание и коментар.И не размирисвай,моля те,мрежата.Има достатъчно изявени мръсно сини дрисльовци.

Оценка:
-4 +13

Цвъ.Василев, Прокопиев, Баневи, Донев и
71 Отговор
Тва "НОВАЯ ГАДЗЕТА" руското Медиапул ли е???
Само питам, за един човек...

Коментиран от #102


Оценка:
-3 +15

XXX
72 Отговор

До коментар #8 от "рузка мизерия":


Само дето тези украинци са си баш руснаци. Киевска Русь не е в Москва. У.. крайна означава в края .. ама не този за който си мислиш ами края на Руската империя, която пък е унищожена от един много мразен днес человек...другаря Ленин :-)

Оценка:
-10 +12

Ало 13?
73 Отговор
Главорезите са в САЩ! Справка! Пточети кратката история на разбойническата държава, ако можеш да четеш и ще разбереш за какво става дума.

Оценка:
-6 +21

74
Този коментар е премахнат от модератор.
Славянин
75 Отговор

До коментар #68 от "Шекспир 1":


Браво шекспир!! Добре га каза. Злобарите неграмотни не обичат истината! Те са слепи и голи задници, но имат "модерно" отвъд океанско мнение. ДЕМОКРАТИ!!!!

Оценка:
-9 +29

76
Този коментар е премахнат от модератор.
77
Този коментар е премахнат от модератор.
Ванката
78 Отговор
Здравейте Сашета, тук съм, тук съм!

Оценка:
-1 +8

79
Този коментар е премахнат от модератор.
До 58 глупак
80 Отговор
От къде се навряха такива небивалици в циментова та ти кратуна?? То бив тъпотия, но трябва да има граница! Никога повече не се показвай и изказвай! Просто си глупав, а по скоро и неграмотен!

Оценка:
-1 +8

До лейтенант грубер.
81 Отговор

До коментар #18 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":


Разжалвам те в редник! Глупос до глупост е равно на огромна тъпотия! А ти си Точно покрил нормативна.

Оценка:
-3 +12

Гъсттт
82 Отговор

До коментар #18 от "Сладък лейтенант Грюбер от СС":


Долна сороска к...а

Оценка:
-3 +12

Ти наистина си мисир.
83 Отговор

До коментар #39 от "Ти си мисир":


Венецуела гладува заради американските ти господари, които ги изгониха от там и те им спретнаха ембарго. Такива ката тебе продадоха нашето злато на твоите приятели и ние сега нямаме ембарго, но лъсна ни задника ГОЛ. колко вече сме щастливи с демокрацията! УРААААА!

Коментиран от #123


Оценка:
-8 +27

Идил
84 Отговор
Малей,хванали се за някакви мними и измислени руснаци,а не покажат задокеанските каубойчета и тогава ще се види че първите са ангели в сравнениая с световните бандити!

Оценка:
-5 +17

Наистина УРААА
85 Отговор
Демократи, прочетете и научете наизуст стихотворението "стълбата". Разберете кой го е създал! Ще ви изпитвам, а и да можете да направите разбор, ако знаете какво е? Жокер: какво е посланието на авторът и за кой период от историята на България се отнася?Има ли възможна аналогия с последните 30 години? След това ще се запознаете и с "Гаврош".

Коментиран от #126


Оценка:
-5 +17

Бай Петко
86 Отговор
Правилно, ислямистите трябва да знаят че това което правят те на другите, може да им се случи и на тях
Както се казва за зло куче зъл прът

Оценка:
-3 +18

87
Този коментар е премахнат от модератор.
88
Този коментар е премахнат от модератор.
Грух
89 Отговор
Ядем краварско с кеф !

Оценка:
-4 +12

Пиночет
90 Отговор
Тези, от Новите Гъзета, забравиха за публичните екзекуции на циганяците, десетките, стотици обезглавени, цивилни хора, така също и за тяхната трагедия в Беслан с над 300 жертви, 200 от които невинни деца!!! Сигурен съм, че този Циганяк, убития си го е заслужил напълно!!!!

Оценка:
-4 +19

Рузнак
91 Отговор
НАЙ ТЪПАТА МЕДИЯ ВЕЧНО ПЛЮЕЩА РУСИЯ, ПОЖЕЛАВАМ ВИ ВАГНЕР ДА ВИ ДОЙДЕ НА ГОСТИ.........

Коментиран от #101, #125


Оценка:
-10 +19

минаващ
92 Отговор

До коментар #1 от "Кирил":


Че какво по-различно правят от джихадистите?

Оценка:
-8 +8

СССР
93 Отговор
Корона вирус 19 на кой е дело,и това беше ли престъпление срещу човечеството?

Оценка:
-2 +14

историка
94 Отговор

До коментар #2 от "Радо Калинов":


Забрави Бил Гейтс, кемтрейлса , 5 G илюминатите,рептилите и........80 те % любители на конспирации.

Оценка:
-1 +11

Спомнете си...
95 Отговор

До коментар #13 от "факти":


Ама те пък щото американците във Виетнам бяха малки главорези...?!?!?!

Оценка:
-4 +22

СССР
96 Отговор
Рано или късно, ще излезе истината за ковид 19 и тогава най вероятно следва война

Оценка:
-3 +10

97
Този коментар е премахнат от модератор.
СССР
98 Отговор
Всяко конспиративно мнение,от много години до сега се превръща в фактология

Оценка:
-3 +8

YбииВатник
99 Отговор
Убитият ихтамнет, е най красивият труп. Обаче повече са на кайма. Браво САЩ, браво Турция!

Оценка:
-13 +3

Vs DHLS
100 Отговор
Гледай си наркоманските утрепки в България и не се мешай там където не ти е работата!!

Оценка:
-2 +13

Трябваше да си аборт
101 Отговор

До коментар #91 от "Рузнак":


Майкати защи не е изхвърлила боклука преди деветия месец?

Коментиран от #104


Оценка:
-3 +6

102
Този коментар е премахнат от модератор.
ВагнерСаМъртви-човешкаКайма
103 Отговор

До коментар #5 от "сггсгс":


МА ТЕ УМРЯХА МА, ГРУЗ 300

Оценка:
-9 +2

104
Този коментар е премахнат от модератор.
Apol
105 Отговор

До коментар #49 от "IYI":


Нека и теб да сполети същото,

Оценка:
-3 +1

Ще има правосъдие
106 Отговор
Няма къде да избягат от Божието наказание До девето коляно

Оценка:
-3 +4

107
Този коментар е премахнат от модератор.
108
Този коментар е премахнат от модератор.
109
Този коментар е премахнат от модератор.
Ноес
110 Отговор

До коментар #39 от "Ти си мисир":


Малий! Ако е била такава като днешната, а не удобно преиначено от пишештите сега историята може да се каже "егати интелигенцията". Няма да сме живи след 60,70г.какво ще пише за сегашните и влст и управление.

Оценка:
-1 +3

Един
111 Отговор
Ако този е бил джихадист малко му е! Тъпите журналисти не знаят, че паднат ли в ръчичките на джихадист ще им разкаже Обратен завой във всички серии.

Коментиран от #119


Оценка:
-5 +7

Луд
112 Отговор
Това е гавра със човечеството,и убития и убиващия са равни пред КОРОНА ВИРУСЪТ

Оценка:
-1 +3

113
Този коментар е премахнат от модератор.
114
Този коментар е премахнат от модератор.
115
Този коментар е премахнат от модератор.
116
Този коментар е премахнат от модератор.
117
Този коментар е премахнат от модератор.
ВСЕКИ
118 Отговор
НА ВОЙНА ПО СОБСТВЕНО ЖЕЛАНИЕ ХОДИ ЗА ДА УБИВА И ЗА ПАРИ ............

Оценка:
-0 +3

ХОМО си, нали
119 Отговор

До коментар #111 от "Един":


.... Пелерас

Оценка:
-2 +2

гост
120 Отговор
А за много повечето жертвите от терористите подкрепяни от сащ и турция кога ще посмеете да напишете .

Оценка:
-4 +9

121
Този коментар е премахнат от модератор.
И аз да кажа
122 Отговор

До коментар #45 от "Барчо":


Райко Алексиев, Сашо Сладура, Никола Петков, Регентите, много свещеници; а по лагерите ли е мястото на Леа Иванова и Димитър Талев, на 19-годишни младежи анархисти и семинаристи. Това комунягите русофили сте толкова кръвожадни! Не ви ли е страх, че има отвъден свят където отговаряш и за ПОМИСЛИТЕ си? Така пише в светото писание:"прегрешиш с дума или мисъл"...

Оценка:
-1 +7

Айде бе
123 Отговор

До коментар #83 от "Ти наистина си мисир.":


И като сме имали злато при соца, защо ние купувахме долари на черно по 3лв при официален курс 0,98ст., а не идваха те да ни купуват левчетата по 5$, нали били защитени от голям златен резерв? Демагози проклети! Мина време, позабравиха ви се простотиите и пак почнахте с лъжите и да настройвате срещу Запада .Ама Господ вижда къде са ви децата и парите!

Оценка:
-2 +8

И аз да кажа
124 Отговор

До коментар #45 от "Барчо":


Големия хирург проф.Станишев, Константин Щъркелов, Борис Денев, Николай Райнов и още колко избиха или смачкаха и не ги оставиха да си работят професията? Може да не знаеш, но ако нямаш членство в Съюза на българските художници, не можеше да си купиш прилични бои, да излагаш картини където и да е, че и можеше да те изселят като "нетрудов елемент" . Не ги пускаха и да се махнат от "най- справедливия и демократичен строй"- как да направят име? Всичко беше задръстено от слагаческите съсловни творчески съюзи, според които Парцалев не беше талантлив актьор, а Емил Димитров- композитор и автор! Това са само няколко имена без замисляне, а жертвите наистина са хиляди и е много мерзко това, което пишеш!

Оценка:
-1 +6

Груз 200
125 Отговор

До коментар #91 от "Рузнак":


Няма да се върнат на собствен ход после

Оценка:
-1 +4

И аз да кажа
126 Отговор

До коментар #85 от "Наистина УРААА":


Много добре познавам и Смирненски и творчеството му , и е гениален, и жалко за ранната му смърт. "Приказка за стълбата" е универсална и със същия успех важи за периода 1944-1989, който удобно пропускаш и който безусловно беше най- варварският, защото не пускаше несъгласните поне да се махнат. В този период идеално се видя как ако е имало идеалисти- комунисти, те бяха изтласкани от тъпанарите, зинали да се уредят с всички блага докато доктрината им властва.

Оценка:
-0 +7

Митьо
127 Отговор
Каквото става в Сирия, си остава в Сирия! А главорезите на резаните четаци, кой ще накаже? Има поговорка - "Каквото повикало, такова се обадили!". Съмняваме да са го правили за удоволствие! Я да погледнем в една територия, далеч от бойни действия и предпоставки за "извращения" - Гуантанамо". На всеки служил там трябва да се повдигне обвинение и в панделката! Или може би там се гаврят с хората демократично?

Коментиран от #130


Оценка:
-2 +6

Българин
128 Отговор
НЕКА ДА МИ ГОВОРЯТ, ЧЕ ХИТЛЕР Е БИЛ ЗВЯР!!! И ХИТЛЕР И СТАЛИН И СЪВРЕМЕННИТЕ КОМУНОГЛАВОРЕЗИ СА СВЕТОВНИ ПРЕСТЪПНИЦИ!

Оценка:
-4 +3

Лудост
129 Отговор
Днешните хора сме по-скоро полухора и полузверове ! При екстремални обстоятелства , война , природни бедствия , насилия , глад , мнозина са способни да се превърнат в изверги ! Насилието няма националност ! То е закодирано в гените и се предава чрез възпитанието от родителите и обществото !

Оценка:
-0 +3

130
Този коментар е премахнат от модератор.
св. ПЕТЪР,
131 Отговор
Аз приемам и хуманно и демократично убити, Либиици, Иракчани, Украинци, всякакви, не връщам никой, едни налево, другите на десно!

Оценка:
-1 +1

Невена
132 Отговор
Сега талибяните и убици араби ли защтитаваме.

Оценка:
-1 +1

Мъртви Ихтамнет-и
133 Отговор
Денят е прекрасен когато започва с новини за Ихтамнет-и. После цяла седмица имам празник. Същото е когато видя новини за руски военно в дървени костюми. Прекрасно е.
А руското джудже се смалява все повече и повече и накрая ще го отровят и него

Оценка:
-1 +0

Алфа
134 Отговор
Направете разследване КАК българско оръжие е попаднало в ръцете на главорезите от Идил/проксита на САЩ /

Оценка:
-0 +1

Бай Грую
135 Отговор

До коментар #30 от "до рузкия гладен фалирал каскет":


На колко години си? Много си далече от действителности, през онези времена...

Оценка:
-0 +1

Еврофутбол
136 Отговор
Където
Е
Стъпил
Руснак
Трева
Не
Никне

Оценка:
-0 +0

137
Този коментар е премахнат от модератор.
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Корнелия Нинова
Лидерът на опозиционната БСП Корнелия Нинова критикува отлагането на старта на тол системата.
Борисов не може да направи нито една модерна реформа като хората."

Още бисери
ТОП 5