27 Април, 2020 18:10 2 306 11

ЕС не се е огъвал под никакъв външен натиск от Китай

  • китай-
  • ухан-
  • пандемия-
  • коронавирус

Пекин се е опитал да блокира доклад на Европейския съюз, в който се казва, че Китай е разпространявал дезинформации за заразата от коронавирус

ЕС не се е огъвал под никакъв външен натиск от Китай - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Говорителят на върховния представител по външната политика и сигурността Петер Стано отхвърли твърденията за смегчен доклад на службата за външна дейност заради натиск от Китай. Преди два дни агенциите съобщиха, че Китай се е опитал да блокира доклад на Европейския съюз, в който се казва, че Пекин е разпространявал дезинформации за заразата от коронавирус.

По-късно документът е бил разпространен, като някои критики срещу китайското правителство са били преформулирани или премахнати. Стано подчерта:

"Става дума за два доклада. Единият е вътрешен и предназначен за вътрешно ползване. Вторият е подготвен за обществено разпространение. Те се базират на изцяло различни процедури и разисквания без никаква външна намеса. Повтарям, никаква външна намеса. Това, което бе публикувано в петък, бе в тон с онова, което правихме преди 1 април, 19 май и което продължаваме да правим".

Стано бе категоричен, че ЕС не се е огъвал под какъвто и да било външен натиск.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опорна точка

    11 4 Отговор
    Ноо за сметка на това Кремъл им се ожулиха колената пред Пекин.
  • 2 Мнение

    13 11 Отговор
    Ако Европа прекрати търговските си отношения с Китай 1000000000 "жълти" ще гладуват но на "стария континент" хората предпочитат да купуват боклуците MADE IN CHINA на ниска цена вместо да си произвеждат качествени стоки.

    Коментиран от #3

  • 3 ПИТАМ

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Мнение":

    Преброй нулите, да не си збъркал. Колко имаше по аритметика?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 старото Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "ПИТАМ":

    ЗЗЗбъркалясал...
    Няма нужда точно на Теб да се отговаря
    клети неграмотнико...
  • 5 Груйо

    3 8 Отговор
    В глобален план, след края на цялата ситуация, Китай ще е големия губещ. Първо че много страни ще върнат някои отрасли на производство в техните страни и друго че много правителства ще започнат съдебни искове срещу ККП за укриване на информация за вируса в началото на епидемията.
  • 6 Мнение

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПИТАМ":

    Един милиард с колко нули след единицата е господин математически гении?А на думата "збъркал" и сина ми в 1-ви клас ще се смее.Засрами се и се скрий.
  • 7 Wremeto

    14 5 Отговор
    свърши за ЕС.Китай ще е първаа цигулка.Време е ЕС да произвежда вече май.Или колония на Китай.

    Коментиран от #10

  • 8 Васил

    8 2 Отговор
    Просто ЕС си свали гащите пред Китай Европа никога не е била толкова жалка.

    Коментиран от #9

  • 9 фактически

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Васил":

    Че тя Европа винаги си е била жалка.
  • 10 Много си прост умнико

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Wremeto":

    Важно е кой ще купува а не кой произвежда Най лесно е ЕС и САЩ да си приберат производствата от там
  • 11 емо

    1 1 Отговор
    Беспорне е, че доклада (дали е един или повече) няма значение. Типично за американците ; "Дозата " на лъжата е променлива тези свине,престъпници и убийци още далечната 1982 година създадоха към ЦРУ допълнителен отел д за дезинформация " промиване" мозъците на хората.К ъм истината добавят лъжа след време увеличават дозата идва момент когато хората не могат да разберат кое е истина кое лъжа след време само лъжата остава целта е това.( мисля сега към ЦРУ има 16 отдела).
Новини по държави: