Last news in Fakti

2 Май, 2020 10:52 2 649 30

СЗО: Новият коронавирус е от естествен произход

  • сзо-
  • коронавирус-
  • изследване

Целта на това изследване е да се разработят обществени здравни мерки и мерки за превенция

СЗО: Новият коронавирус е от естествен произход - 1
Снимка: БГНЕС

Световната здравна организация (СЗО), която призовава Пекин да се присъедини към разследванията за произхода на новия коронавирус, заяви днес, че той е от естествен произход. Тази преценка идва в момент, в който президентът на САЩ Доналд Тръмп свърза вируса с китайска лаборатория, предаде Франс прес.

Тръгнала от Ухан в Китай през декември, пандемията зарази от тогава 3,2 милиона души по света, а броят на починалите заразени е най-малко 230 000 души.
"Що се касае до произхода на вируса в Ухан, ние изслушахме много учени, които изследваха този вирус и ни увериха, че той е от естествен произход", заяви Майкъл Райън, директорът на програмите за спешни действия към СЗО, цитиран от БТА.

"Онова, което е важно, е да установим естествения гостоприемник на този вирус", допълни той. Експертът обяви, че основната цел е да се направи така, че "ние да можем да разберем добре вируса, да разберем трансмисията от животно на човек и да разберем каква бариера между животинския и човешкия вид е била преодоляна".

Целта на това изследване е да се разработят обществени здравни мерки и мерки за превенция, за да не се повтори същото нещо, където и да е, подчерта експертът.
СЗО досега хвалеше Пекин за управлението му на коронакризата. Днес организацията се свърза с китайските власти, за да ги покани да участват в разследванията, които са в ход или се предвижда да бъдат извършени относно животинския произход на вируса.

Този призив идва в момент, в който световните здравни власти са остро критикувани от САЩ, които обвиняват СЗО, че е закъсняла с предупреждението за пандемията, за да не ядоса Пекин. Днес шефът на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус отново защити действията на организацията си, подчертавайки, че самият той е бил в Китай на 28 януари, за да се срещне с китайския президент Си Цзинпин и да договори визата на място на международен екип от учени.

Гебрейесус каза, че тогава хората са го съветвали да не отива в Китай, защото не се е знаело какво е поведението на вируса, но той самият не се е изплашил да отиде там.
На 30 януари СЗО обяви световна извънредна ситуация заради коронавируса, след като на 23 януари беше отказала да го направи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    21 4 Отговор
    Така ли ви наредиха да кажете, че е естестве? хахаха, няма логика.Той гостоприемника може и да е естествен, но вируса НЕ е. Това е мое лично мнение и няма да си го променя докато не видя надеждни факти, че е така. Такива мисля няма и да се появят,.

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Няма Корона

    5 8 Отговор
    Набийте си го в тиквите.
  • 3 Хайде сега

    6 2 Отговор
    бъдете спокойни !
  • 4 А ти представяш ли си

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    да кажат друго, какво ще стане?

    Коментиран от #20

  • 5 Самолет # 5

    12 1 Отговор
    СЗО, подобно на нашия щаб извърши толкова безумия, че каквото и да кажат инстиктивно приемаш обратното за истина. Нашите се разпуснаха, но от ония за съжаление няма отръвка
  • 6 fatal bazooka

    13 2 Отговор
    За много наивни ни вземате .А стига веееее.
    По -добре не пиши нищо отколкото лъжи.
  • 7 Ама, разбира се!

    12 2 Отговор
    Как ще обвинят основните си спонсори-Бил и Мелинда!
    СЗО/Световна Заразна Организация/ е това, не е шега работа!
  • 8 JEFF

    16 2 Отговор
    СЗО е просто един статистически център. Как е възможно да нямат достъп до всяка една лаборатория ? Какво им е световното?
  • 9 БГ Логика

    7 3 Отговор
    Случайте започнаха да се увеличават, а ние тогава отменяме мерките.
  • 10 Това е с ЦЕЛ да се спре Рижавия.

    7 3 Отговор
    Как не го разбрахте.Вероятно след 2 години ще разберем истината.На кому е нужно война в този момент ?
  • 11 Математик от БАН

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "no name no face no number":

    Харесва ми това, че в България не се употреби методът на доцента със странен произход и доста съмнително образование. Този метод беше използван в Ню Йорк и Лондон и видяхме резултата. Но ми харесва и това, че Русия използва и копира точно този метод като в България и се запазиха за по-дълго време живи. Но тук вируса вече мутира и въпреки, че нищо не е спирано освен моловете, театрите, казината и ресторантите официално беше прекратена карантината, а вирусът там в момента набира скорост и е във вихъра си. Трябва наистина да си с основно образование ако не можеш да изчислиш за 1 минута, че Русия ще настигне и задмине САЩ по броя на заразените и смъртни случаи точно след 16 дни и 8 часа, а икномиката и е върната назад до нивото на 1949 година. Не изхвърляйте маските защото идва втората вълна!

    Коментиран от #12

  • 12 Братле

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Математик от БАН":

    Не, че нещо ама си неадекватен.

    Коментиран от #13, #23

  • 13 Е, какво пък,

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Братле":

    толкова си може, колкото за няколко шекела.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ай стига бе

    5 1 Отговор
    Бaрceлoнa T1 Wizz Аir Кaцнaл 01:39...Лoндoн Лутън T1 Wizz Аir Кaцнaл 02:3....Лoндoн Лутън T1 Wizz Аir Oчaквaн 12:46...Лoндoн Хийтрoу T2 Bulgаriа Аir Oчaквaн 13:36...Aмcтeрдaм/Пaриж Шaрл дe Г T2 Bulgаriа Аir....Мaдрид/Бaрceлoнa T2 Bulgаriа Аir.......Днec имa 3 пoлeтa caмo oт Лoндoн. Oбщo 9 пoлeтa oт чужбинa. Пo oкoлo 100 чoвeкa = 900 души oт cърцeтo нa пaндeмиятa. E, кaк дa пaднe кaрaнтинaтa? Пocтoяннo прииждaт зaрaзeни.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Тодор Живков

    0 2 Отговор
    Толкова много се изписа, че е от естествен произход, че веднага се разбра кой има изкуствено създадени - Китай, САЩ, Русия, но този не е от техните. Каво му гледаме качеството да не е наш?
  • 18 Криеш името си страхливец

    4 2 Отговор
    Естественият гостоприемник на този естествен вирус е реално живо същество! Това е бозайника "Франкенщайн"! СЗО е сериозна, некорумпирана организация, по-надеждна и от Международния валутен фонд и частния Федерален резерв на световния жандармерията пиещ белина!
  • 19 А някак си

    3 1 Отговор
    ЗАЩО ТАКА не споменава имената ня тези много учени, които са сфигнали до това заключение???? Така това се превръща само в едно внушение с цел предотвратяване на световен конфликт, но без да се интересуват от Истината. Истина без Световна Комисия от Специалисти / а не политически обвързани лица/ Не е Възможна.
  • 20 Мдааа

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "А ти представяш ли си":

    САЩисаните ще им спрат подкупи.. , т.е. финансирането. Въх каква лоша дума щях да използвам за малко.
  • 21 Тато из Правец

    1 0 Отговор
    И инвитро дечицата са от естествен произход!!!
  • 22 hmhmhm

    0 0 Отговор
    Т.е. не е американски ! бях се притеснил малко ! ама той си бил нормална природна разработка ...Сега съм спокоен
  • 23 Напротив братле...

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Братле":

    Напълно е адекватен, точно е описал ситуацията в Русия, в края на краищата точно това ще се случи на руснаците. А, пораженията върху икономиката им ще са катастрофални, те в момента едвам удържат положението. Ти си далеч, техните проблеми не те засягат, само наблюдавай.
  • 24 1122

    1 0 Отговор
    Да се закрие тазо организация
  • 25 Матей

    2 1 Отговор
    СЗО се опитва да заеме соломоновска позиция и Тръмп им спря финансирането.При всеки следващ грип все така ли ще процедират,вместо да се съберат примерно в ООН и да решат какво да правят в подобни ситуации.Истерията в световен мащаб беше явно умело дирижирана,а СЗО набутана в киреча,да служи за минидил на Тръмп,да си бърше осрания задник.Това не бива повече да се допуска.
  • 26 Нестандартен

    0 0 Отговор
    https://youtu.be/TeCEnOY3jGs
    What is CQVID-19?
  • 27 Нестандартен

    0 0 Отговор
    https://youtu.be/5DGwOJXSxqg
    COVID-19 Animation
  • 28 Васил

    0 0 Отговор
    Колко ли им плати Китай на корумпираното СЗО?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.