Last news in Fakti

5 Май, 2020 14:54 2 778 10

Коронавирус: Великобритания изпревари Италия по смъртни случаи

  • коронавирус-
  • великобритания-
  • смъртни случаи-
  • смъртност

Великобритания е изпреварила Италия в черна статистика, отчитайки най-високия брой регистрирани смъртни случаи от коронавирус в Европа с повече от 32 000 починали, показаха данни, публикувани във вторник. Това предаде Reuters.

Високият брой на починалите от заразата може да засили политическия натиск върху премиера Борис Джонсън, който изчака по-дълго от другите европейски лидери, за да разпореди въвеждането на карантина, която да ограничи разпространението на вируса.

Седмичните данни на Националната статистическа служба във Великобритания отчитат повече от 7000 нови смъртни случаи в Англия и Уелс, като по този начин, според агенцията, общият им брой в Обединеното кралство вече възлиза на 32 313.

Тази стойност е един от няколкото метода за изчисляване на починалите от коронавируса и е трудно да се прави съпоставка с други държави. Все пак, индикаторът дава ясен знак, че Великобритания може да се превърне в най-силно засегнатата страна в Европа, въпреки че там коронавирусът удари по-късно.

Опозиционните партии повдигнаха въпроси относно първоначалното решение на Джонсън да забави блокадата в момент, когато болниците в Италия вече бяха препълнени.

Те също така казват, че правителството не е действало на време в това, да въведе масови тестове и да осигури достатъчно защитно оборудване на лечебните и здравните заведения.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борката Джонсън

    5 2 Отговор
    На 66 млн население са малко даже, при положение, че тия дни от друго не се мре на Албиона.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абе не

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Борката Джонсън":

    се гледа броя население, а починали спрямо заразени така че Великобритания има яко 20% смъртност!!! Плюс не праят тестове. Боре Джонсън за гъби сини ти като Тръмп
  • 4 Климатолог Рачев

    2 0 Отговор
    Борката не е виновен... На мрачния и дъждовен Албион тепърва ще става тежко, а в слънчева Италия и Испания, вирусът ще отстъпва...
  • 5 РЕАЛИСТ

    3 1 Отговор
    Умират предимно възрастни хора в старческите домове. Решават си проблема там. Помните ли доктор Шипман, който уж се самоуби. Роднините му плащаха, за да се отърват от родителите си, за да не плащат високите вноски в домовете. Изкараха го сериен убиец и го самоубиха, за да не се раздуха скандала.
  • 6 Българан Европейски

    0 1 Отговор
    Хахаха, на следващия референдум за Брекзит няма да има нито един глас За. Обединеното кралство се оказа тъпа, стара, гнила дъска, коята е ненадежден съюзник. А нейният пророк БоДжо ще виси под моста.
  • 7 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ПРОБЛИМИТЕ НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ СА В ТОВА , ЧЕ ОБИКНОВЕННИТЕ ТРУДОВИ ХОРА/КАТО В НЕАПОЛ/ КАЗВАТ : " ПО ДОБРЕ ДА УМРЕМ" !!!
  • 8 Иван

    0 2 Отговор
    Китай е виновен.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доцент Мангалов

    1 0 Отговор
    Гн джонсьн взе правилно решение - да се изгради стаден имунитет
    Ако бяха отпаднали мерките още в средата на април при нас - и ние щяхме да сме изградили имунитет като - англичаните
Новини по държави: