Last news in Fakti

6 Май, 2020 07:07 22 669 188

Смъртта на турските войници остави белег в турско-руските отношения

  • идлиб-
  • турция-
  • сирия-
  • русия-
  • белег-
  • войници-
  • убийство-
  • сащ-
  • нато-
  • военни

Турция се нуждае от западни инвестиции, а не от руски

Смъртта на турските войници остави белег в турско-руските отношения - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Не се заблуждавайте – смъртта на турските войници в Сирия има дълбоки последствия върху турско-руските отношения, особено на военно ниво. Това пише авторката от в. „Хюриет дейли нюз” Барчин Йинанч в материал, който анализира отношенията на Анкара със западните страни и с Москва.

Според нея без съмнение събитията в Сирия през последните шест месеца са имали положителен ефект върху отношенията между Турция и САЩ. Американците подкрепят кюрдските милиции, които обаче Анкара разглежда като въоръжено крило на терористичната Кюрдска работническа партия. Решението на Тръмп да изтегли американските войски на фона на турската военна операция през есента до известна степен намали напрежението между Вашингтон и Анкара.

В момента отношенията между Турция и САЩ са положителни, макар че Анкара е свикнала на двойните игри на американците. И докато двете страни няма да го признаят публично, то е сигурно, че турските удари по цели на ПКК в северната част на Ирак се осъществяват с помощта на информация от американското разузнаване. Какви са отношенията обаче между Турция и Русия? Нещата се влошиха рязко след убийството на 33 турски аскери в провинция Идлиб. Анкара е убедена, че ударът на силите на Башар Асад не може да стане без благословията на Русия.

След това турските и руски военни проведоха разговори и срещи, но нищо вече не е същото. Руснаците не само не показаха съчувствие за смъртта на войниците, но изглежда изпитват задоволство от този факт. Идлиб ще продължи да бъде истинско главоболие за Турция и Русия и ще продължи да отравя отношенията им. Именно на този срив в отношенията може да се дължи решението на Турция да отложи активирането на ракетните системи С-400.

Смъртта на турските войници ще остави много по-дълбоки последствия върху турско-руските отношения, тъй като инцидентът остави дълбок белег в Турция. Анкара е наясно, че трябва да си сътрудничи с Москва, ако иска някакво уреждане на конфликта в Сирия. Русия също така ще остане важен търговски партньор на Турция, но отношенията със Запада ще бъдат по-важните за турците. Няма да е изненадващо в краткосрочен план да видим подобрение на отношенията между Анкара и западните ѝ партньори. В тази задаваща се нова икономическа криза, предизвикана от пандемията от коронавирус, Турция има нужда от чуждестранни инвестиции. И те няма да дойдат от Москва, която има собствени проблеми с падането на цените на петрола. Анкара ще се обърне към западните столици.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хасан

    90 97 Отговор
    Турция си гони своя национален интерес в Сирия ,както Сащ и Русия ,защото тя е потърпевша от събитията там ..милиони бежанци, хаос и терор ..

    Коментиран от #6, #65

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 тралала

    53 12 Отговор
    Барчин Йинанч бърчи носле:Иийй,начииии!
  • 5 гошо

    251 52 Отговор
    И какво търсят "аскерите" в Сирия?Всеки агресор в чужда държава трябва да умира.Тая турска драскачка какво се чуди?

    Коментиран от #9, #116, #126

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 И.....

    247 43 Отговор
    И руснаците не са забравили за сваления им самолет от засада и гаврата с пилота. Око за око, зъб за чене

    Коментиран от #108

  • 8 Хасан

    64 222 Отговор

    До коментар #6 от "Да тъ ибе който те хване":

    Ами Турция не е свалила руски самолет в Русия или на сирийска територия ,а при нахлувпне на турска територия ,докато руснака коварно нападна аскера след като имаше споразумение между двете страни

    Коментиран от #12, #34, #102, #106, #187

  • 9 Хасан

    184 23 Отговор

    До коментар #5 от "гошо":

    А Сащ какво търси в Сирия ??

    Коментиран от #15

  • 10 БББ

    98 30 Отговор
    От двата стола накрая ще седне на средния,тук е важно западните партньор
    и какво мислят за лоялноста на търкестан.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хрониките на герберлунгия

    127 45 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Асане, стига с тия опорки. Турчина видя, че е застрашена далаверата му с нефта и си показа зъбите. Турчина е наясно, че негови аскери ще дадът фира заради сваления самолет и ще претърпи загуби. Турчина, обаче не се кланя нито на сащ нито на Русия, а си играе неговата игра, за разлика от продажните гяури, дето са приели ролята на безропотен слуга на сащ.

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 оня с коня

    26 85 Отговор

    До коментар #1 от "Хрониките на герберлунгия":

    Твърдиш че БГ е в ролята на Васал на САЩ ВЪПРЕКИ Волята на 80% от населението.Тоя Процент е принципно възможно Най-високия за измерване на "Народна воля" в Света!От друга страна обаче наричаш ПРЕЗРИТЕЛНО Народа "Стадо",което пък подсказва че НЕ СИ ДОВОЛЕН дори и от тоя Шеметно висок Процент...Вместо обаче да тръгна да те питам на Колко Процента ще КАНДИСАШ - на 100,110,120...,просто ще разкрия причината за Недоволството ти от "Стадото" и тя е,че ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА на тия 80% СА ИЗМИСЛЕНИ от такива като тебе!

    Коментиран от #20, #25

  • 15 един от стадото

    126 27 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    още малко ще попиташ какво търси Башар Асад в Сирия. Ами ти какво търсиш тука.

    Коментиран от #19

  • 16 Много

    162 34 Отговор
    Много бързо забравихме всички за Ислямска държава. Не беше ли Турция основния доставчик на оръжие, не беше ли Турция основния търговец на крадения петрол от Сирия, не беше ли Турция основната база откъдето влизаха западните наемници в Сирия. Не казваше ли Ердоган на Европа че джамиите били неговите казарми. ????????

    Коментиран от #21, #112

  • 17 Хасан

    26 75 Отговор

    До коментар #12 от "Хрониките на герберлунгия":

    Каква далавера с нефта?сирийския ли? .'тя е под американскиию контрол
  • 18 30 г стигат

    109 14 Отговор
    Турски поток е творение на Борисов ! Спокойно Ердо можеше да го назове Борисов поток . Никога няма да забравя при откриването му как единствения който не се вписваше в събитието беше нашия - Путин ненавижда Борисов (не за отказа а за шикалкавенето ) за забавянето на потока с поне 1 година , Ердо знае че нашия е една маша в ръцете на американците а едва ли има човек още повече политик който да обича МАРИОНЕТКИ , отношението на сърбина е ясно - даването на въздушно простр.трудно се забравя .................
  • 19 Хасан

    44 156 Отговор

    До коментар #15 от "един от стадото":

    Башар Асад е човека който изравни своите градове ...уби хиляди цивилни жени и деца ..Русия подкрепи един диктатор ,като Милошевич навремето

    Коментиран от #47, #80, #157

  • 20 Хрониките на герберлунгия

    93 22 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    Причините да наричам народа си, от който и аз произхождам и се числя към него стадо, са много. Коренят се доста назад във времето и бяха катализирани през последните 30 години. Консуматорската паплач, в която ни превърна неолибералния модел ни направи слуги и позволи на системата да избира колониални правителствда, които да ни управляват. Подсъзнателно ние сме признателни на Русия, поради очевадни исторически факти и това за 80-те процента е факт.

    Коментиран от #24, #43, #77, #111, #133

  • 21 Хасан

    33 53 Отговор

    До коментар #16 от "Много":

    Ислямска държава беше създадена в западни лабаротории и беше финансирана от Сарабия..а това че джамиите са казарми са откъс от стихотворение написано по време народноосвободителната война на Турция
  • 22 Бачо Киро

    35 93 Отговор
    Турция е Велика страна с Велик Лидер. Горд съм, че имам такъв комшия. С нетърпение чакам да отворят границите

    Коментиран от #38, #55

  • 23 Леле

    57 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"....нещата се влошиха рязко след убийството на 33 турски аскери".....Убити 33 аскери, а вируса отнесе 3333....засега. На кого да се сърдим сега сто пъти повече? Кой е виновен?
  • 24 Хрониките на герберлунгия

    110 27 Отговор

    До коментар #20 от "Хрониките на герберлунгия":

    Руският войник е пролял кръвта си за България и това е факт, който редица соросоидни историци вече 30 г. се опитват да опровергаят, омаловажат ппреиначът, ве още неуспешно. Може да се каже, че идеите им са пропили и намерили почва в 20% от стадото офце, но това е нормален процент за всяка история съшита с бели конци.

    Коментиран от #26, #28, #42, #82

  • 25 оня с камшика

    54 8 Отговор

    До коментар #14 от "оня с коня":

    А ВИЕ след като сте толкова УБЕДИТЕЛНИ защо няма референдуми по важните за страната решения след като така или иначе имате опит с манипулирането на вота на народа !?Аз ако бях на ваше място щях да ги проведа а да не давам повод за съмнения , да ама ако нещо се беше объркало както при англичаните с ЕС (смяна на министри , смяна на премиери , никой не ще да поеме отговорност за евентуален провал )

    Коментиран от #27

  • 26 Хасан

    30 40 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на герберлунгия":

    Сдед края на Студената война на Запада му трябваше враг и това беше бедния бедуин с камилата в пустинята ..това прерасна в ислямофобия и туркофобия ...целта на Турция е да позиционира Русия пак като враг на Запада ..трябва да се задълбочи конфликта между Европа и Русия ,Сащ и Русия
  • 27 Хрониките на герберлунгия

    55 10 Отговор

    До коментар #25 от "оня с камшика":

    Никога няма да проведът референдум по тези теми, защото са наясно с резултата. Забележи какво прави оня с коня, когато наближът избори. Неговите опорки са вссички са маскари, алтернатива няма, не си заслужава да гласувате, аз отивам за гъби, аз ще плюскам и ям, изборите не решават нищо. След това и лесно манипулираните 30% гласували, той започва да обожествява поредния слуга на сащ, сложен ни за да ни управлява.
  • 28 Хасан

    19 80 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на герберлунгия":

    Спасихме българския,полския,румънския народ от руско иго ,наред са Крим ,Чеченистан,Татаристан,Абхазия,Гагаузия ..милиони под руско иго

    Коментиран от #164, #168

  • 29 ленчето с кремчето в ръце

    79 16 Отговор
    ПУТИН НЕ Е ТРЪМПИТУ ДА МУ СЕ РЕПЧИШ ,ТОЗИ БИЕ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ И ПИТА -АВЕ ЩО ПЛАЧИШ
  • 30 Хрониките на герберлунгия

    55 15 Отговор
    Асане, спри с розовите хапчета и сънища. Единственотоо, което сте успели за сега е да превърнете гяурите в слуги на сащ.

    Коментиран от #33

  • 31 Нане

    66 15 Отговор
    не знам за умрелите фесове-терористи ма за сваления самолет гаджалите имаха бая ядове. Що чинат в суверенна държава па мое и 101% са преоблечени талибани-убийци!
  • 32 Дедо ви!

    80 20 Отговор
    1 руски пилот = 33 турчоля. Руснаците не забравят...

    Коментиран от #35

  • 33 Хасан

    28 51 Отговор

    До коментар #30 от "Хрониките на герберлунгия":

    Ами защо да е роб при СССР ,българина отиваше да бачка в Коми сега отива дв бачка в Англия,Германия,Испания ...отиваше на море в Сочи и Бвлатон ,сега отива в Анталия,Гърция,Ибиза ..

    Коментиран от #153

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Хасан

    23 71 Отговор

    До коментар #32 от "Дедо ви!":

    Пак ти го казвам ..руснака коварно нападна турски войници след споразумение за военни постове
  • 36 РЕАЛИСТ

    91 19 Отговор
    Значи свалянето на руски самолет в Сирия по най подъл начин трябваше да не остави белег в отношенията, въпреки че се изгавриха с пилота, а сега много ги боляло турчулята. Абе тия за руското ресто са ли чували. Колко много войни са водили с Русия и не си научиха урока.

    Коментиран от #37, #178

  • 37 Хасан

    20 58 Отговор

    До коментар #36 от "РЕАЛИСТ":

    Ами във Варна акостират турски военни кораби по линията НАТО ,в Баку кацат турски военни самолети,в Босна има турски военни бази ...това са все руски имперски земи а сега не могат да припарват

    Коментиран от #40, #41, #104

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 След убийството на аскерчетата

    26 71 Отговор
    Смъртността сред вагнеровците нарасна драстично. Между 2 и 4 март от руската база в Сирия два транспортни самолета направиха няколко курса с груз 200. Преди това за 4 часа и половина турската флотилия от дронове направиха на скрап 20% от руската техника на сирийците като им причиниха загуби каквито не бяха търпяло през цялото време на гражданската война. Унищожиха 40% от елитните им части, т.нар.тигри като ликвидираха командира им и още няколко висши офицери. Така на практика тигрите вече не съществуват. Руснаците се кротнаха и вече не предприемат безразборни бомбардировки над цивилните в Идлиб. На другия фронт в Либия Турция засили подкрепата си за Сарадж и международно признатото правителство в Триполи срещу превратаджията Хафтер. В резултат бяха освободени територии по крайбрежието, а вчера беше освободено и летището във Ватабия където главорезът получаваше оръжие от саудитите и емирствата. Така наемниците останаха натикани в пустинята и един по един го напускат. С две думи Турция постигна всичко каквото искаше, че дори и отгоре. Голяма стратегическа грешка на руснаците беше убийството на турския конвой. Неслучайно търпението на Путин към Асад се изчерпва, но руснаците нямат друга алтернатива която да им гарантира оставане в Сирия освен него.

    Коментиран от #61

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 РЕАЛИСТ

    72 19 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Защо ме изтрихте. Един турчин тук може да хвали имперските амбиции на Турция. 500 години сме им сърбали попарата от тези амбиции.

    Коментиран от #44, #188

  • 42 оня с коня

    27 65 Отговор

    До коментар #24 от "Хрониките на герберлунгия":

    Не ви ли омръзна на Русофилската ви групичка да повтаряте като Латерни ПОЛУИСТИНАТА за "Пролятата кръв на руския войник" за Освобождението на България?!Така и не разбирате че подобна Хибридна атака НЕ ХВАЩА ДИКИШ ОТДАВНА.И никой не оспорва че немалко Руска кръв е пролята и са налице Безспорни Руски прояви на героизъм и Себеотрицание във битката с Турците,а че ТИЯ НЕЩА са използвани КОРИСТНО от Руското Правителство с Цел единствена :Изгонване на Турците от БГ и превръщането й в Руска Геополитическа територия!Същото направиха и след ВСВ,като "забравиха " да си тръгнат цели 45 г!А безспорно на Руснаците им беше хубаво и удобно да смучат Българската и на целия Източен блок икономики,затова и ВИНАГИ ще смятат Горбачов за "Предател".Затова и повтарям:Не смесвайте пролятата Руска кръв на войниците със ЗАВОЕВАТЕЛНАТА Руска политика!

    Коментиран от #45, #107

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хасан

    17 50 Отговор

    До коментар #41 от "РЕАЛИСТ":

    Защо да са имперски ,това са съюзнически ...български и турски войници са рамо до рамо в Натовски обучения ..
  • 45 Хасан

    15 65 Отговор

    До коментар #42 от "оня с коня":

    Браво ..да изтрием един път завинаги всичко руско по българските земи ...паметници,имена на църкви,улици,булеварди

    Коментиран от #58, #59, #98

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ами такъв с чиято помощ

    15 33 Отговор

    До коментар #46 от "РЕАЛИСТ":

    През 1916 изгони руските агресори от Добруджа, забрави ли :))))
  • 50 Хасан

    13 29 Отговор

    До коментар #47 от "един от стадото":

    И какво лошо има в това Европа да има алтернативен източник на газ от Близкия изток и да има конкурентни цени на газта ?
  • 51 РЕАЛИСТ

    54 8 Отговор
    Не помня някой да е питал народа с референдум иска ли да влезе в НАТО. Определиха съюзниците и враговете по тъмна доба. Казват , че войниците само веднъж са знаели защо воюват. В Троянската война за хубавата Елена.

    Коментиран от #53, #91, #179

  • 52 Тя газчицата от катар

    9 32 Отговор

    До коментар #47 от "един от стадото":

    Пак си тече, може би не знаеш, но Катар доставя на Европа повече газ отколкото матушката.

    Коментиран от #68, #101

  • 53 Хасан

    10 45 Отговор

    До коментар #51 от "РЕАЛИСТ":

    Ами искаш да бъдеш като Северна Корея и Чеченистан или да бъдеш като Швеция,Австрия ????при руснака ще си такъв

    Коментиран от #79

  • 54 КАСАПИНА

    46 23 Отговор
    30- 40 убити аскера са малка кръвнина за убития Руски пилот,мисля че Руснаците няма да спрат докато не станат 1000 .Русия тока е стиснала турция в прегръдката си,че докато не и изсмуче жизнените сокове няма да спре.И в двете държави човешкия живот не струва нищо.

    Коментиран от #56, #57, #67

  • 55 БББ

    21 10 Отговор

    До коментар #22 от "Бачо Киро":

    Ами като я отворят,заминавай и не се връщаи.
  • 56 Хасан

    12 29 Отговор

    До коментар #54 от "КАСАПИНА":

    Турция официално си казва за загубите но руснака едва ли ..а и единсвения руски самолет свален след Втората световна война
  • 57 Хасан

    16 41 Отговор

    До коментар #54 от "КАСАПИНА":

    Руснака вероломно нападна турски постове след споразумение ,защото Турция продаде на Украйна дронове ...тия дронове успешно се изпитаза в реални условия в Сирия и Либия

    Коментиран от #81, #86

  • 58 един от стадото

    28 7 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Прав си, и всички тепета, сокаци, топоними. Виж нотариалните актове за земи и гори къде се намират, четеш сякаш турски ферман.
  • 59 БББ

    11 26 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Да изтрием всички СЪВЕТСКИ паметници,РУСКИТЕ няма кой да ви позволи да пипате.

    Коментиран от #69

  • 60 В .В.

    37 15 Отговор
    Те тая игра си я играят 3 или4 века..Турция я шамарят и си сяда на дирника.. Има споразумение за патрул,на за бойни действия. Мислех ,че Шойгу ще им покаже ,,торнадото,,ама прояви благоразумие аскера...После обичат повече дядо Иван...Санкции на Турция..Поддръжник на Даиш...
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хасан

    31 8 Отговор

    До коментар #61 от "898":

    А що не питаш какъв го дирят американци,французи,англимани в Сирия??
  • 63 Активист на БКП

    32 15 Отговор
    Жамбазов ! Денизчо! Запомни ,че който е тръгнал срещу Русия ,бял ден не е видял !Разбирам те,че трябват пари ,ама много на слугинаж си го обърнал !!!Будь здоров!!! Майор из разведки Пугачова!!!

    Коментиран от #71

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Колониални хроники

    36 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Какво значи "потърпевша" ? Основен закон в "Римското Право " гласи - Не можеш да търсиш ползи , от собственото си виновно поведение. Турция беше , и още е страна съучастник разпалила конфликта в Сирия , унищожил една цветна градина , каквато беше Сирия преди войната. И втори основополагащ закон в " Римското право гласи - Кой има полза , или кой иска да се облагодетелства от извършеното престъпление. И там схемите там са "плоски" и видни за всеки непредубеден.

    Коментиран от #75

  • 66 123

    45 15 Отговор
    Защо не напишат точно как и защо са убити турските войници в статията. 33 турски войници от специалните части на Турция с в състава и на отряд на Ал Нусра който съветват и предвождат. След пореднота нападение на Алепо и магистрлата А 4 са локализирани и авиацията на Сирийската Арабска Армия нанася удар върху убежището в което са се разположили терористите, така умират смелите двулики аскери.Политиката на Турция е разделяй и владей като се опитват да вземат най доброто от САЩ и Русия.Турция се само поканва на чужда трапеза в Сирия, където е окупатор и завоевател участващ в геноцида на кюрдското население. Президента на Сирия ясно казва че няма да търпи окупатори и терористи в своята страна без значение дали са Турци или Американци.Та турция да се готви за още как им викха турците- мъченици

    Коментиран от #78

  • 67 Равносметката показва

    14 38 Отговор

    До коментар #54 от "КАСАПИНА":

    Че за един убит турски войник умират 9 вагнеровеца и 91 асадиста. Как е, добре ли е?

    Коментиран от #70, #94

  • 68 как

    23 6 Отговор

    До коментар #52 от "Тя газчицата от катар":

    И как става това ? Я ни светни ?Защо Германия си построи зва газопровода от Русия като Катар дава най много газ ?

    Коментиран от #73

  • 69 Хасан

    12 28 Отговор

    До коментар #59 от "БББ":

    Лошо ли ще е ако ”Ал. Невски „ е сменено с” Св. Паисий Хилендарски ”???..българско е ..какво е това робско съзнание у вас ?

    Коментиран от #186

  • 70 питащ

    17 4 Отговор

    До коментар #67 от "Равносметката показва":

    Да не сте се надрусал ?

    Коментиран от #76

  • 71 Хасан

    11 34 Отговор

    До коментар #63 от "Активист на БКП":

    Да освободиш Татаристан ,Чеченистан от руско иго и да ги направиш част от свободния свят не е ли хуманно ?.'нямат ли право на чеченски език,култура,?

    Коментиран от #96

  • 72 и те така

    34 14 Отговор
    Турските ма.афи чий го търсят там ,... БЕЗ ПОКАНА !!!!!!!Затова ....БОЙ по феса !!!!
  • 73 Има си статистика

    4 7 Отговор

    До коментар #68 от "как":

    Пишеш в чичко Гугъл газов пазар и се наслаждаваш на резултатите :)
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Хасан

    13 26 Отговор

    До коментар #65 от "Колониални хроники":

    По време на Студената война ,Сирия беше база на марксистко ленинската терористична организация ПКК ,които извършваха нападения в Турция ..Оджалан си живееше спокойно там..сирийските кюрди нямаха граждански права но искаха да направят просъветска социалистимеска революция в Турция

    Коментиран от #105

  • 76 Не, защо

    4 7 Отговор

    До коментар #70 от "питащ":

    А ти? Не ти харесват фактите ли? Ами добре дошъл в реалния свят :)
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Хасан

    6 22 Отговор

    До коментар #66 от "123":

    3,5 милиона са бежанците в Сирия ,1 милион са в Европа ..Сирия трябва да бъде като Югославия ..
  • 79 РЕАЛИСТ

    33 11 Отговор

    До коментар #53 от "Хасан":

    Гледай дългосрочно, умнико. Ресурсите на планетата свършват. Защо мислиш хиените са наобиколили Русия. Там са последните природни богатства, но руснаците нямат намерение да ви ги дадат. Путин ви го каза" Защо ми е Света, в него няма Русия. Ще ви изпече на шиш кебап.

    Коментиран от #90, #114

  • 80 Шопо

    15 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Па негови са си ! Че ги прави що си иска !!!
  • 81 КАСАПИНА

    34 10 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Ясно бесен си но нали е тази целта ,80 % от турките дронове в Сирия Ливан и кюрдистан ,бяха свалени, и турчолята спряха да ги използват. Украйна няма да цъфне с тия дронове, разбра това но беше късно,който купи турска стока не повтаря,

    Коментиран от #88, #92

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 да попитам

    30 8 Отговор

    До коментар #48 от "Хасан":

    коя интелигенция имаш предвид?Тази,кояти ряза глави на партизани за 50000лв.?и която уби деца?

    Коментиран от #87, #89

  • 84 Всеки знае че

    11 33 Отговор
    Куррвенските номера на ушанките са безкрайни!
    Скоро обаче може да дойде краят на подлата им “държава”.
  • 85 170

    24 5 Отговор
    Това са просто нови ориенталски игрички. Накрая пак ще клекнат пред американците, но ще се опитат да представят нещата така, като че ли Ердоган е искал да стане така. Впрочем сега видях че за едно презряно българско левче, могат да се купят ЧЕТИРИ велики имперски турски ердоганови лири. Честито!
  • 86 Хитър па чак умен

    36 11 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    И тия дронове много бързо ги хвана "Птичи Грип" , и Ердоганчо търти да бяга към Москва , на непланирана среща , да бие челце на килимчето , пред Путин . -- Ама ага , ндей тъй да ни биете по кафасъта , нали домати ви носим , ракетите ви купуваме , проекти правим , туристите ви обгрижваме като писани яйца.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Къде бе, къде са свалени

    10 24 Отговор

    До коментар #81 от "КАСАПИНА":

    Ааааа, да в Туитър. Хахахаха. Дроновете ви разпиляват като пилци ама в Туитър ги сваляте....и понеже ги сваляте се кротнахте и спряхте бомбардировките над болници училища и детски градини и се чудите хафтера къде да го скриете

    Коментиран от #122

  • 89 сург

    6 16 Отговор

    До коментар #83 от "да попитам":

    аааа, опряхме и до тези постановки...1. Имало е закон според който бунтовниците срещу държавата са били преследване, точно както и сега....2. това за главите е криминално престъпление, да бехте осъдили само тях, а не десетки хиляди най ценни хора за държавата тогава....3. мита за убитите деца е червена партенка.....има си истини за това чете не само инстреукциите си..

    Коментиран от #131

  • 90 Руснаците ги продават

    7 18 Отговор

    До коментар #79 от "РЕАЛИСТ":

    Тези богатства, защото ако не го правят ще умрат от глад

    Коментиран от #99, #103

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Може да се самозалъгваш до безкрайност

    10 20 Отговор

    До коментар #81 от "КАСАПИНА":

    Но турски дронове оня ден закупи Саудитска Арабия. Освен това съвместно производство и трансфер на технологии поискаха Израел. Интересно, как след показната акция за унищожаване на руско пво поръчките за такова рязко намаляха, както и странното отлагане на активирането на ц400 което също е удар по Русия.
  • 93 БББ

    27 7 Отговор
    Културата, писменността и религията в Русия са Българско дело , първите духовни пастири в Русия са българи.Така че между техните и нашите светци няма разлика няма нищо лошо че най глямия катедрален храм носи името на св.Ал Невски,лошото е че пради ред причини загубихме независимостта си и братята руси се наложи да ни помогнат да я възстановим.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 айде айде

    9 4 Отговор
    Тея миризливите не измряха ли с тоя вирус ?
  • 96 В .В.

    29 7 Отговор

    До коментар #71 от "Хасан":

    Хасане,нарамвай манлихерата и бегай да освождаваш .. Татарстан и чечестан.Може и Дагестан...Късмет...
  • 97 БАШ БОЙКО

    11 23 Отговор
    Не ми се вярва турция да скърби за 33-мата аскера,защото почти всеки ден има загинал аскер за родината си,а държавата подпомага семействата им с над 1000$ пенсия на месец.Още на деня си отмъсти за тях в пъти по-вече не само на Есад ами и на Путин виж в Ютюб как аскера трепе Вагнеровите и как унищожава руските Панцери за милиони $ с ракети за 10хил.$ турско производство.МУХА.А семействата на загиналите Вагнеровци Не получават от гладна Русия дори панахида в гробището.Молим поднесете цветя на паметника на незнайния войн.Все пак война си е войн
  • 98 Тисъна

    15 5 Отговор

    До коментар #45 от "Хасан":

    Преди това си купи повечко вазелин....
  • 99 Кадрите решават всичко

    15 6 Отговор

    До коментар #90 от "Руснаците ги продават":

    Не , простата причина е , че обезумелите от глад и студ държави поради липса на стратегически суровини , и енергоносители , ще бъдат опряни до стената , и в безизходицата си ще атакуват Русия с всички възможни средства и съюзи от страни на които са способни . За Русия балансираната продажба на суровини , е средство това да се отложи по далеч във времето. И да взимат "някой лев" който веднага инвестират във въоръжение и злато , за да могат да са готови за този момент , който неминуемо ще се случи някой ден . Защото случките в настоящето и бъдещето , са обикновено добре забравеното старо.
  • 100 Барчо

    25 7 Отговор
    Първо: Чуждестранните инвестиции са ЗЛО за която и да е държава. Чуждестранните инвестиции са чисто и просто икономическо превземане. Еуементарен пример за БГ. Най-големите вериги с най-голям дял в търговията на хранително вкусовата промишленост са чужди. Метро, Лидъл, Кауфланд. Тези вериги не работят за България и не дават възможност за създаването български с такава величина. Тези вериги изнасят парите си извън България, като и не плащат тук данъци. Второ: Турските войнии бяха убити по различни начини. Доколкото си спомням едните бяха убити, защото са били на нерегламентирано място. В смисъл че в момента са си пиели кафето с идилци без да знаят сирийците в момента на акцията по унищожаване на идилците. При всяка акция срещу идилците от страна на сирийските войски, турците подкрепяха групировките и обстрелваха сирийските войски. Така че турците няма на кого да се сърдят на друг освен на себе си и който трябва, много добре го знае. А всичко в статията е за простолюдието и още една възможност за демонизация на Русия.

    Коментиран от #118, #180

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Барчо

    27 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Напротив!!! Турция свали руския самолет не защото е навлязъл в нейна територия. Как до сега не разбра че официална Турция не е искала да сваля руски самолет, та ако ще да прекоси цялата и територия по средата. Това си беше чисто американска афера, която не и се получи и то благодарение на Путин. Руския самолет си е летял рутинно с предварително обявен маршрут, който е бил обявен в НАТО, съответно и на Турция. Да. Навлиза няколко километра в турското въздушно пространство, но за по-малко от половин минута, което се е случвало и преди. Дали е грешка на пилота или нарочно или пък е заради извивката на границата там е друг въпрос. Такова нарушение не е причина да се сваля който и да е самолет. Ракетата е изстреляна почти от Инджерлихт преди самолета да навлезе в турското въздушно пространство и го поразява в нетурското, където и пада. Свалянето на руския самолет не е военен ход, а напълно политически.
  • 103 РЕАЛИСТ

    14 7 Отговор

    До коментар #90 от "Руснаците ги продават":

    Да бе, да, Могат да вдигнат стена и има да скимтите отвън. Япония го е направила за стотици години и англичаните са дошли да тропат на портата. Русия може да мине и без вас, но вие не можете без нея.
  • 104 Малко да се ограмотиш.

    24 10 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Русия си има достатъчно зема, една седма от планетата е руска територия. Руските ракети изстреляни от тяхна си територия достигат всяка точка на планетата. Най влиятелния човек на планетата е Путин! Най великата страна е Русия.

    Коментиран от #119

  • 105 Оправдания винаги ще се намерят

    17 6 Отговор

    До коментар #75 от "Хасан":

    Асане , аз също смятам , че всяка страна има правото да се брани от опасности за своята териториална цялост и единство , стига да го прави в границите на своята държава , а не да разхожда армии , инструктори , и платени проксита по чужди територии , с агресивни намерения . И един въпрос , как оценяваш нападението на Израел в открито море , над невъоръжен турски кораб , и турски флаг , което значи нападение над турската държава , и избиване на турски граждани в турска територия . Аз знам , че това е пиратство , и агресия над суверенна страна , но какво мислиш , когато вие я извършвате същата тази агресия в Сирия , и то в много по големи , бих казал чудовищни мащаби.

    Коментиран от #115

  • 106 Барчо

    13 7 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    И кога точно Руснака напада руски аскер???? Ти нещо с този коментар изобщо имаш ли връзка с кораба майка??? Ще ме извиниш за грубостта, но подобно изказване няма нищо общо с реалността и е нагло!!!!!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 И аз да кажа

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "И.....":

    Ми те направо идеални приятели- султанът и императорът, всеки с нож зад гърба!

    Коментиран от #113

  • 109 Мисля си

    5 9 Отговор

    До коментар #107 от "Ти луд ли си":

    Като строителен специалист да ти кажа, че с боядисване не става- трябва ремонт и поддръжка! Тая глупост за построеното от Живково време какво толкова ви лепна, тя е тъпотия и всеки би трябвало да знае че въпросът не е само да струпаш нещо- то трябва да е функционално и издържливо и да се поддържа. Има предписания на какъв период трябва основен ремонт. Повечето обекти от соца бяха грозни, небрежно изпълнени, остаряха морално, а и не се поддържаха, така че още през 80-те не бяха за хвалба! Като е зле армирано и армировката му се вижда и корозира ,с боядисване няма да удължиш живота му!
  • 110 Кой68

    13 6 Отговор
    Турция какво направи когато "бунтовници" подкрепяни от тях свалиха руски самолет и се гавриха със тялото?
  • 111 И аз да кажа

    8 10 Отговор

    До коментар #20 от "Хрониките на герберлунгия":

    Чакай, че ми стана интересно, откъде е този факт за 80%? От Кънчо Стойчевите данни ли, дето ни веднъж не позна, но винаги в полза на червените? Или от това къде отиват да учат младежите ни и за къде кандидатстват за бригади!? Знаеш ли колко предлагани за Русия стипендии не се попълват заради липса на кандидати? А знаеш ли, че когато в НДК има руски концерти (не за всички, но доста често) билети се раздават безплатно предимно в Перник и Дупница, за да не е празен салонът? Та леко с тия проценти!
  • 112 Барчо

    12 5 Отговор

    До коментар #16 от "Много":

    Даааааа. Точно така. Бързо се забравят такива неща, защото медиите или не ги отразяват реално или само се споменава еднократно и кратко. За сметка на това не се пропуска случай да се демонизира Русия с измислени неща или нещо дребнаво многократно. Медиите повтарят някоя "новино" дотогава, докато се появи нова. Важното е да има статия в която Русия е открит или прикрит враг на някой.
  • 113 Кой

    8 4 Отговор

    До коментар #108 от "И аз да кажа":

    Кой вярва на тая любов. Путин използва алчния султан да мъти водата на запада. Оня използва да рекетира запада Става въпрос за пари, интереси и хитринки
  • 114 Хасан

    6 9 Отговор

    До коментар #79 от "РЕАЛИСТ":

    И за СССР така казваха
  • 115 Хасан

    8 11 Отговор

    До коментар #105 от "Оправдания винаги ще се намерят":

    Първото не беше под турски флаг а беше наетбот една хуманитарна организация и разбира се нападение срещу цивилни е тероризъм ...Нападение и анексиране на част от Украйна и Крим също е в разрез с международните норми ...Турция навлезе в Сирия защото страната е в хаос по ред причини ..Турция изтласка от границата си ”военни формирования ” без международно признат статут като ДАЕШ ,УПГ ,ПКК ..т.е. терориста ( етнически,религиозен,) всеки може да трепа без да има правни последици

    Коментиран от #139

  • 116 Гошо без гащи

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "гошо":

    Абе дядо Ганчо в Кербала преди години изтрепаха булгарчета .Къв х...........й. търсиха там .Бегай умрелл Ганчо.
  • 117 ХХХ

    11 4 Отговор
    с путин сме, не с тръмпи сме...не, пак сме с путя..не, сега сме с американците не щем ф35, искаме с400..не, не искаме ракетите, искаме самолетите... по голяма фурнаджииска лопата от мустака не сме виждали

    Коментиран от #121

  • 118 Хасан

    7 14 Отговор

    До коментар #100 от "Барчо":

    Ти можеш спокойно да си купиш акции на Кауфланд ,БМВ. фондовата борса в Хамбург и да си вземеш дивиденти от тяхната дейност в света

    Коментиран от #144

  • 119 Хасан

    5 14 Отговор

    До коментар #104 от "Малко да се ограмотиш.":

    Има много земя и ламти за още Грузия,Украйна,Крим...Китай има много население но ламти за още Хонконг ..Сащ е най обгатата но ламти за още ....именно затова Ердоган казва да има нов световен ред и повече играчи
  • 120 Yavuz

    10 16 Отговор
    Русия късно разбра че Турция е в състояние да ги отстрани от Либия и от Сирия. Подкрепата за Асад според проучване на руснаците е около 32% от сирийския народ. Дните на Асад са преброени, а в този район населението е протурски настроено. Израел бомбардира която си част иска в Сирия, а Русия би трябвало да възпрепятства, но явно не може.
  • 121 Хасан

    6 14 Отговор

    До коментар #117 от "ХХХ":

    Защо да е фурнаджийска лопата ????гледа си националния интерес ..плаща си и иска да купува най доброто ..а при отбранителни съоръжения това са С400 а при самолетите Ф 35
  • 122 КАСАПИНА

    13 11 Отговор

    До коментар #88 от "Къде бе, къде са свалени":

    Повече от половината турски дронове в Либия са свалени с калашници.Ние не четем турска преса.турската стока не е стока

    Коментиран от #123, #128

  • 123 Хасан

    10 15 Отговор

    До коментар #122 от "КАСАПИНА":

    Ако не са турските домати ще ядеш домати за 5 лв килото ...ако не са турските сутиени ,жена ти ще облича на немкините гащите от втора употреба

    Коментиран от #129, #130

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Наско

    15 7 Отговор
    Тъпите фесове пак се извъртяха на другата страна.До вчера плюха САЩ и ЕС сега ще ближат там където плюха.
  • 126 Луд

    13 4 Отговор

    До коментар #5 от "гошо":

    А какво търсят нашите във Авганистан,да не би да граничим там
  • 127 Ogiigo

    10 7 Отговор
    Не знам защо пускат тенденциозен материал на някаква си журналистка от Турция за войната в Сирия! Или си караме на принципа--щом материалът е срещу Русия може!
  • 128 СПЕЦПИДARAZ

    8 8 Отговор

    До коментар #122 от "КАСАПИНА":

    Да бе , те калашниците свалят дронове летящи на 7-8 километра .
  • 129 Трол

    13 9 Отговор

    До коментар #123 от "Хасан":

    Българските са 4.80 и ям от тях, а не гаджалска пластмаса! Със сутиените си подпирай междукрачето да не ти висят кайсиите! Иди в Пазарджик да видиш к'во става с родата на жена ти, че махалата там е пламнала, не ми ръси мозък тука!

    Коментиран от #134

  • 130 КАСАПИНА

    12 7 Отговор

    До коментар #123 от "Хасан":

    турските домати не стават за ядене вече изчезват на пазара ти в пустиня ли живееш предпочитам да дам 5 лв но да ям ДОМАТ а не гума бъкана с пестициди ти не четеш ли преса ТУРСКИТЕ ДОМАТИ И БЕЗ ПАРИ ДА МИ ГИ ДАВАШ НЕ ГИ ИСКАМ тях си ги яжте вие помакоциганите

    Коментиран от #135, #147

  • 131 Пако

    7 3 Отговор

    До коментар #89 от "сург":

    Алоо,Партенката,а ти кой закон имаш в предвид
    Ако е,Закона за защита на държавата,точно по
    този закон е избивана интелигенцията.Да ти
    говорят нещо имената-Гео Милев,Йосиф Хербст
    Никола Йонков Вапцаров.....не те знам на каква
    възраст си но,ако си раждан 90те, не се прави на
    умник..
  • 132 Мунчо

    8 7 Отговор
    Сега на турците им стана ясно, че Русия с терористи компромиси не прави, и няма да прави, ето защо трябва да имат едно на ум и да знаят, че Хамериканските терористи също няма да им помогнат по същата причина – ще бъдат ликвидирани като терористи, каквито всъщност са.
  • 133 Лея

    9 4 Отговор

    До коментар #20 от "Хрониките на герберлунгия":

    По принцип си прав,НО корените на тези причини са всъщност още по назад-отпреди 75 години и отгоре!И откъде ги измъти тези проценти!?Аз знам, че един Освободител може с пълно право да се нарече така, ако го е направил с чисто сърце, безкористно,без да иска после да"осребри"услугата и да извлича каквито и да било дивиденти!А ние много добре помним как ни" разпределиха" към соц блока, принудени да изповядваме тъпите им идеологии(пълна утопия) и нефелните им икономически проекти.И докато,в крайна сметка, западните общества от развиващи се вече станаха развити,ние още се чудим как да направим и една крачка, за да тръгнем по техният път!А тези 45 години, плюс още 30 са напълно, безвъзвратно изгубени и основният виновник за това е любимата ти Раша и и смахнатите им имперски амбиции!!Та-за каква признателност и какви проценти говориш!?
  • 134 Хасан

    10 10 Отговор

    До коментар #129 от "Трол":

    Пазарджик си е ромски град аз съм си турчин
  • 135 Хасан

    5 13 Отговор

    До коментар #130 от "КАСАПИНА":

    Ще ядеш ама на бройка ..един Одрин храни цяла България бе ...отвори ли границата пак ще има върволица

    Коментиран от #137

  • 136 Сергей

    11 7 Отговор
    Бой по гаджалите .Малко им е.
  • 137 Ооооо Роме

    11 7 Отговор

    До коментар #135 от "Хасан":

    Откога стана турчин? 40 коментари са твои, което показва че простотията се е завърнал отново!

    Коментиран от #138

  • 138 Хасан

    7 11 Отговор

    До коментар #137 от "Ооооо Роме":

    Лошо ли е ??благодарение на мен хората почнаха да четат и пишат ...превърнахме факти в Хайд Парк Лондон

    Коментиран от #141, #143

  • 139 Колониални хроники

    4 4 Отговор

    До коментар #115 от "Хасан":

    Значи отново се връщаме на пост и отговор № 65 и причините една страна да е в хаос . Къде с 5 000 000 000 долара с които да се подкупи олигархията , и вкара страната в хаос , къде с пряка военна намеса и избиването на населението.
  • 140 123

    8 8 Отговор
    Русия не е забравила за сваления от Турция изтребител и намери начин да си отмъсти. Турция е загубила всички войни, които е водила с Русия. И тази няма да спечели. Русия защитава интересите си в Сирия - да няма газов тръбопровод от Катар към Европа.

    Коментиран от #181

  • 141 Усърдно работиш

    7 5 Отговор

    До коментар #138 от "Хасан":

    Асане аз теб винаги съм те подозирал в скрита русофилия , и че си платен агент на руските служби , защото с глупавите си демагогии , вдигна рязко броя на русофилите в България , тоест една полуистина , изкривена, или несъдържателна гледна точка винаги постига обратен ефект. Не съм запознат с руската ордено-награждаваща система за да преценя кой точно медал заслужаваш . Златната звезда - Герой на СССР( Русия) ми се вижда пресилено , но нещо по надолу , някакъв аналог на Червено Знаме , със сигурност би ти прилягало.

    Коментиран от #142

  • 142 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #141 от "Усърдно работиш":

    Не съм бе човек ...аз съм си туркофил ..всеки конфликт Европа Русия , Сащ Русия е добре за Турция
  • 143 Ооо Роме

    6 7 Отговор

    До коментар #138 от "Хасан":

    Като изтъркана плоча си, този парк си го писал над 1000 пъти! Нещо ново да предложи плоския ти мозък! И откога стана фактор че по тебе да се равняват хората да четат?
  • 144 Барчо

    6 4 Отговор

    До коментар #118 от "Хасан":

    Ти нещо не разбра за какво става въпрос. Не пиша за моето благополучие. За сега съм от средната класа без шанс за се издигна и много малък шанс да се срина. Така че не става въпрос за мен, а за нашата държава България.

    Коментиран от #175

  • 145 Иван

    7 8 Отговор
    Турция е Велика страна с Велик Лидер. Дали мога някъде да се обрежа и си сменя името

    Коментиран от #149

  • 146 machete

    5 5 Отговор
    Турчалята нещо не искат да си спомнят за свалените руски пилоти и гаврата с труповете им. Ама след това като им секнаха руските туристи и цените в Анталия и Бодрум бяха станали почти като по нашето черноморие.
  • 147 Ха ха ха

    2 9 Отговор

    До коментар #130 от "КАСАПИНА":

    Знам, че предпочиташ турските краставици, и доматите ти идват вече в повече. Не се притеснявай, без доматите, само краставицата
  • 148 перничанин

    9 3 Отговор
    Да оставим турския аскер, всеки знае мощта на Турция. Днес е 6 май все пак, видяхме и мощта на Българската армия
  • 149 БББ

    2 2 Отговор

    До коментар #145 от "Иван":

    Може може от такива като теб нямаме нужда.
  • 150 1 долар = 7,15 турски лири

    15 5 Отговор
    финансовите успехи на ...великия лидер уби повече турци! ердоган ще ближе там, където е плюл .. америка-мвф!! мухаха
  • 151 ПЕНКО

    9 7 Отговор
    ВСЕКИ ПЪТ ПРИ САМОСТОЯТЕЛНО МИСЛЕНЕ И РЕШЕНИЯ НА ТУРЦИЯ - АМЕРИКАНСКИТЕ ЦИОНИСТКИ БАНКЕРИ -ПРЕЧУКВАТ СТОЙНОСТТА НА ТУРСКАТА ЛИРА !!! ТУРСКИТЕ ВОЙНИЦИ В СИРИЯ СА АГРЕСОРИ /СПОРЕД МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО/ КАКВИТО И ДОВОДИ ДА ПЪРКА ЕРДОГАНИ !!!
  • 152 Даааа

    10 7 Отговор
    Днес видяхме мощта на Българската армия. Мисля, че помощник готвачите на турската армия ще ни стигнат, няма смисъл да пускат войници срещу нас
  • 153 Руска гражданка (русофил)

    4 4 Отговор

    До коментар #33 от "Хасан":

    Много точно казано! На тези от смесените бракове, любими думи са ни роби и гяури, -
    ама какво да ти кажа? Брак=фира
  • 154 Dr.mengele

    9 7 Отговор
    На кой му пука за това племе да умират.Рязана ли е долната режи и горната -българска поговорка
  • 155 Голям смях

    6 11 Отговор
    Гръцките военновъздушни сили пуснаха вчерашно видео над Егейско море, в което гръцки изтребител Мираж 2000-5 се намираше на 100 метра зад опашката на турски F-16, който се опитваше да избяга но не можеше, да бъде насочен дори с пушките на Мираж!

    Коментиран от #161, #166

  • 156 Не ми се мисли за

    0 3 Отговор
    "следата" в Руско - терските отношения...
  • 157 сашко

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Хасан":

    Пий си хапчетата ега ти прсветне
  • 158 Знайко

    6 3 Отговор
    Ще се подобрят те със Запада когато турците клекнат и си изтеглят сондиращите кораби около Кипър. Заради тях беше купена С-400 както и срещу Гърция. И това е само едно от многото исловия на Запада срещу регионалният диктатор Ердо.

    Коментиран от #160

  • 159 Знайко

    4 1 Отговор
    А тая писачка на статии защо не спомене че военните части попадащи под руски удари са сред организаторите на преврата срещу Ердо.
  • 160 Ха ха ха

    5 5 Отговор

    До коментар #158 от "Знайко":

    Какъв диктатор бе йонум, дай боже и за нас един такъв "диктатор". Гледа интереса на народа си. Е, на такива като теб може да не им харесва, но на турския народ им харесва президента им. Ердоган е президент на Турция, турският народ го харесва, другите могат да правят, това което прави вятъра. Успех
  • 161 Иван

    5 4 Отговор

    До коментар #155 от "Голям смях":

    Ти остави това, ама гледа ли днес нашата флота с гумените лодки, умрях от смях. Малеее, пълна излагация

    Коментиран от #183

  • 162 Да живее България

    3 2 Отговор
    На пуйколандия ще и се наложи да прави чаламби и да се моли на запада, който до скоро плюеше и ги наричаше фашисти.
    Ха ха ха. Сега освен на руснаците ще бият чела доземи и на западняците с молби. И САЩ чакат. Само как се насадиха. Ха ха ха.
  • 163 Наблюдател

    8 3 Отговор
    Няма граничеща с Турция държава която да няма окупирани територия от нея. Какво прави в Сирия а и с постаянни набези в Ирак?! Запада например удобно "забрави" за окупираната от Турция територия на Кипър! Да сте чули за някакви иначе санкции за тази окупация вече повече от 40 години!? Нещо повече, сумати производства на западни филми там са изнесени! Иначе Запада постоянно е вторачен в Крим!
  • 164 Хахото

    3 7 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Човече, иди на лекар, такива глупости се пишат при температура над 40 градуса.
  • 165 Само че

    4 3 Отговор
    Други са проблемите на хората, а други са проблемите на Ердоган... Анкета в Турция: Хората бяха попитани кой е най-големият проблем в Турция. 32,9% отговориха коронавирусът, 26,8% икономиката / разходите за живот / бедност, 9,7% безработицата бля бля бля и само 1,7% ПКК / тероризъм, 1,3% кюрдски проблем и 0,3% Сирийски имигранти!
  • 166 Енгин Йозкоч

    4 6 Отговор

    До коментар #155 от "Голям смях":

    Определено би бил пакистански наемник или много неопитен турски пилот. Няма опитни турски пилоти, диктаторът ги е сложил всички в затвора. В момента Турция няма компетентна бойна авиация.

    Коментиран от #167, #176, #185

  • 167 Драган

    7 5 Отговор

    До коментар #166 от "Енгин Йозкоч":

    Вие поне изтребители имате комшууу. На нас ни продадоха едни мечти, даже и продавачите не видяха какво ни продадоха, но ние изтеглихме заем и платихме на 100 процента. Нали има приказка синджира се връща, козата я няма. Платихме със заеми, ама какво платихме и бог не знае
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 БРЦК

    7 7 Отговор
    Турция точещи нефт чрез ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА Русия прекъсна източването на Сирия .Зад това е сина на Ердоган Сащ подшушнаха на Ердо че може да сплаши Русия .Самолета бе свален на Сирийска територия .Ефект за Турция нямаше. Само загуби .Турция потърси помощ от Нато но мълчание НАТО СЕ РАЗЕДИНИ .Турция претърпя икономически загуби за милиарди от внос на газ туризъм пшеница .Русия забрани вноса от Турция .След 7 м.Турция клекна извини се и плати .Сега знае че от Сащ нищо само лъжи ЕС разцепен и никакви взаимоотношения .Всеки си има проблеми .Само Русия търсят в момента икономически партньори. Турция е в Сирия заради ПКК .ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ СЕ ПОДДЪРЖА ОТ САЩ С ПАРИ И ОРЪЖИЕ .НО АСАД И ЕРДО НЕ СЕ ОБИЧАТ ЗАРАДИ КРАЖБИТЕ НА НЕФТ ОТ СИРИЯ.

    Коментиран от #171

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 глупчо

    8 4 Отговор

    До коментар #169 от "БРЦК":

    Асад сам казва, че янките му крадат петрола, а ти продължаваш, че турците крадели нефта. Аз сега на теб ли да вярвам или на Асад
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 В .В.

    3 0 Отговор
    Шшш,ай ,разкарайте я тая хибридка,,че прегряхме. !!
  • 174 Жестоката истина

    4 2 Отговор
    Барчин е много зле! САЩ предоставяли информация за турските удари! Явно е чифут, защото за това турците си имат дрони и шпионски сателити и разбира се агенти на МИТ!
  • 175 Хасан

    5 4 Отговор

    До коментар #144 от "Барчо":

    Всичко е до национална визия ...едно е страна с 6 милиона население ,друго е страна с 83 милиона и с богато историческо минало ...Ердоган е най обикновен капиталист и иска това което иска и Тръмп,Меркел и Макрон ...евтини ресурси и големи пазари за своите фирми ..залежите около Кипър ги искат и западни и турски компании и правят лоби на лидерите си ..
  • 176 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #166 от "Енгин Йозкоч":

    Ердоган сложи в затвора военни последиватели на религиозна секта на Гюлен
  • 177 цачо

    3 4 Отговор
    Турците искат да сложат ръка върху петрола на Сирия,сякаш това е истината.
  • 178 И аз да кажа

    7 2 Отговор

    До коментар #36 от "РЕАЛИСТ":

    Абе какъв реалист, ти си отявлен лъжец- самолетът го свалиха над ТУРСКА територия, след като многократно предупреждаваха руснаците да не нарушават въздушното им пространство, но те са научени безнаказано да провокират с нарушения или минавайки недопустимо близо , както наскоро пак се фукаха че са провокирали американски самолет. Нормалният човек, който иска да се спазват договорките, осъжда такова поведение. Не знам защо на тукашните русолюби това много се харесва. Цивилизованият свят се въздържа да ги прасне както заслужават, но от време на време на някой азиатец не му издържат нервите. Така беше и със закъсненията на Путин при всякакви международни прояви. Търпяха го със съзнанието, че така той себе си излага .Обаче в Япония и Сингапур му казаха, че имат график за събитията и го накараха да чака и се моли за среща, след като беше закъснял. Невежливите хора трябва да се санкционират, абсолютно без значение голяма или малка сила представляват!

    Коментиран от #182

  • 179 Мисля си

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "РЕАЛИСТ":

    Ами същото важи и за "братята освободители", нали? Царят им иска Проливите, а понеже няма как да твърдят, че са били техни, се слага етикетът за спасение на братята -славяни! Казуистиката има много страни!
  • 180 И аз да кажа

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "Барчо":

    А нещо да ти припомня преди идването на големите вериги как прекупвачите-мутри не оставяха стоката на производителите да стигне до пазарите, как им я вземаха за жълти стотинки , а който не е съгласен му изгниваше, как прихващаха камиони и бусове по подстъпите към големите градове? Ей, много избирателно помните, срам нямате! А на колко персонал дават работа? Аз съм доволен от веригите- никой не ме навиква като си избирам стока, както по пазарите.
  • 181 Айде бе

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "123":

    Не е печелила всички войни с Турция, напротив- печели тази, в която българското опълчение и население й съдействат. И ако твърдиш, че Русия има право да води война, за да попречи на ЧУЖД икономически проект извън нейната територия, то тогава Полша и Украйна имат право да ни обявят война заради Южен и Турски поток, така ли?
  • 182 Щи кажа Аз ..Казнал бил...

    2 0 Отговор

    До коментар #178 от "И аз да кажа":

    Шш ей "Вежливия"
    Ку-Ку..Ку-Ку ...Хапчетата Хан-че-та-та ..
    Пак си избягал, през капандурата на психото и си мислиш, че можеш да летиш.
    Както си тръгнал ще приключеш, като мазно вонящо петно на земята.
    Пфуу .
    Къде ве' изпускат медицинските сестри такива психо-изкривени ...да драскате глупост,връз Глупост.
    Да си се чуди Човек?
    Пък и Да Пази Господ Бог от такава прокоба и душевно наказание.

    Коментиран от #184

  • 183 И аз да кажа

    4 1 Отговор

    До коментар #161 от "Иван":

    Днес не е имало парад, че да излиза флотът! Имаше разиграване на примерна акция. Какво злобеете? Ние сме си малка страна, и да се надрискаме от военни напъни, всичките да се запишем в армията, пак не можем да впечатлим многомилионни държави с квази авторитарно управление. Така че можем да сме благодарни, че премиерът ни е разумен и имаме спокойни отношения с Турция. И членството в НАТО е също разумен избор.
  • 184 И аз да кажа

    1 0 Отговор

    До коментар #182 от "Щи кажа Аз ..Казнал бил...":

    Не личи каква идея искаш да защитиш! Че да си арогантен е хубаво? Нали знаеш - на зла круша- зъл прът! Като гледам колко грешки си направил, май ти имаш нужда не от хапчета,ами от вливане през система! А това, което написах го има по сайтовете
  • 185 Гръцки псоли

    4 0 Отговор

    До коментар #166 от "Енгин Йозкоч":

    Независимо дали пакистански наемник, опитен турски пилот или неопитен, турските бойци са свикнали да имат гръцки изтребители на опашката си. Това е рутина.
  • 186 Ма наистина ще бъдеш прав

    2 3 Отговор

    До коментар #69 от "Хасан":

    Ако и ти си смениш името от Хасан на Асен- звучно българско и царско име!!!!! Лошо ли ще ти е? Какво е това твое отношение към добронамерената политика на бай Тошо през близката и скъпа за всички вас (незабравимата) 1985. Май си закъснял да му изкажеш твоята искрена благодарност! Ама както казва българският народ " "По-добре късно от колкото никага"
    Асене вдигни гордо глава и престани с робуването ти на измислени имена от рода на "Хасейн"!( Ако незнаеш коренът на новото ти име е български)
  • 187 Тюркян

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Да, абсолютно достоверна информация!
  • 188 7383

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "РЕАЛИСТ":

    550 godini
Новини по държави: