11 Май, 2020 15:52 1 705 12

ЕС очаква Франция да провери случая с върнатите българи

  • ес-
  • летище-
  • франция

Дадени са насоки за прием на работници

ЕС очаква Франция да провери случая с върнатите българи - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейските представители очакват Франция да провери случая с върнатите български служители, съобщи France 24.

Въпросът беше обсъден от говорител на Европейската комисия. От там са представили насоки за работата със сезонни работници.

Западни страни настояха да им се позволи да приемат такива. Българските работници не бяха допуснати да излязат от френско летище, след което бяха върнати в България.

Европейски представители обясняват, че техните напътствия не винаги се спазват. Очаква се френското правителство днес да обяви проверки за случая.

По-рано ЕС препоръча сезонни работници да бъдат допускани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    11 2 Отговор
    Действията на французите са типични в техен стил. Приемат всякакви чернилки от северна Африка, но ненавиждат източно европейците. Този акт за мен е индикация за началото на края на ЕС.

    Коментиран от #3, #9, #11

  • 2 Последния софиянец

    11 2 Отговор
    Да си берат сами ягодите тия мързеливци.

    Коментиран от #4

  • 3 fatal bazooka

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Не си прав.Границите бяха затворени , всички под карантена.Не може даже на гости в бабата да идем.Ония дошли ...,работата като богаташите англичаните със самолета ,ако се сещаш?Има си правила.
  • 4 Ти вчера се прибра от тук

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    Та знаеш колко са мързеливи.

    Коментиран от #6

  • 5 миш

    6 1 Отговор
    Ще ми каже някои,кой да си пусна у назе?Кво ,дирите по чуждите държави?
  • 6 Последния софиянец

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ти вчера се прибра от тук":

    Един се прибра от Франция. 20 години карал на социални помощи. А се изтупал като професор. А аз с мръсната престилка помагам на готвача. И си викам, а сега да познаят кой е социално слабия и кой бизнесмена.

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 фактически

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    А бе смешник тия чернилки говорят френски а българите не!Да не обичат да им се говори на англииски немски испански и тн.
  • 10 Ела тук,готвачите са добре платени.

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния софиянец":

    Последните 2 години супер мода готвач.Ако се намърдаш в последствие в лукс ресторант,няма си знаеш парите.Тук 32-35часа на седмица се работи.Ако имаш малко дете в сряда до обяд си на работа.1 месец в годината почивка.Премий абе хубав е живота тук.
  • 11 Не си много наясно за тази държава.

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Townboy":

    Френският е втори говорим език в света.Имат и в Америка Guyane française,Канада една част говори френски - повечето от тях живеят в Квебек .Френска Западна Африка (на френски: Afrique occidentale française) е название на френските колониални владения в Западна Африка в периода от 1895 г. до 1958 г. Представлява федерация от осем държави в Африка: Мавритания, Сенегал, Френски Судан (днес Мали), Френска Гвинея (днес Гвинея), Кот д'Ивоар, Френска Горна Волта (днес Буркина Фасо), Френски Дахомей (днес Бенин) и Нигер. Столица до 1902 г. е Сен-Луи, а след това – Дакар.В политическо отношение на Франция са подчинени 5 отвъдморски департамента с обща площ над 130 000 km² и с население 2 114 000 души (2016 г.). Това са Френска Гвиана(Гиана), Майот, Мартиника, Реюнион и Гваделупа. Отвъдморските общини и територии на страната включват Сен Пиер и Микелон, Сен Бартелеми, Сен Мартен, Уолис и Футуна, Нова Каледония и Френска Полинезия, както и ненаселените Френски Южни и Антарктически териториии остров Клипертон.Франция заема части от Западна и Югозападна Европа.Територията ѝ е 675 417 km² (в Европа – 547 030 km²), което я нарежда на 41-во място в света и на 3-то в Европа след Русия и Украйна. Населението на Франция е общо 67,6 милиона души, c отвъдморските области и територии. Главна отличителна характеристика на Франция от другите европейски страни е нейният излаз на Атлантическия океан и на Средиземно море. Тя граничи с Монако, Андора, Германия, Испания, Италия, Белги
  • 12 2595

    0 0 Отговор
    винаги са си били расисти тези французи и такива ще си останат завинаги! Техните ягоди имат вкус на пластмаса нека си ги берат сами и да си ги ядат - повечето ягоди са отглеждани с ултравиолетови лампи! Относно тези от Африка и то най вече от северна те сами им показват играта - женят се след 5 години като жената вземе гражданство се развеждат и последовежда другата же/'щньа пак се жени и така колелото се въртиь до 2043 когато шарията ще бъде закон както предсказа баба Ванга. Скоро ще си платят за всичко, което причиняват на източна Европа!
Новини по държави: