Last news in Fakti

13 Май, 2020 12:26 2 027 1

В Ню Джърси предприеха първи стъпки към отварянето на църкви

  • ню джърси-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • епархия-
  • църкви-
  • трентън-
  • aleteia

Работна група от пастори ще следи за спазването на мерките

В Ню Джърси предприеха първи стъпки към отварянето на църкви - 1
Снимка: Shutterstock

Църквите в Епархията на Трентън, Ню Джърси, ще получат разрешение да отворят врати за молитви, на фона на коронавирусната пандемия, предаде Aleteia.org.

За първи път по време на коронавирусната пандемия в САЩ обществеността ще бъде допусната отново в енорийските църкви – но при строги мерки за безопасност. Пастори ще следят за спазването на мерките, които се изискват за повторното отваряне на религиозните домове.

Ню Джърси е един от щатите, които са най-засегнати от болестта COVID-19. САЩ са страната с най-много заразени и жертви на коронавируса, като по последни данни има над 1 400 000 заразени и над 83 хиляди жертви. Властите в Ню Джърси предприеха агресивни мерки, за да спрат разпространението на вируса в щата.

По нареждане на губернатора Фил Мърфи бяха забранени литургиите и всички публични събирания. В началото на месец април всички църкви в епархията бяха затворени за обществено ползване. Тъй като разпространението на вируса вече се забави и много плажове и паркове бяха отворени, църковните служители предприеха първите стъпки към повторното отваряне на молитвените домове. Епархията на Трентън обяви, че ще създаде работна група от пастори, която да следи за стриктното спазване на мерките за безопасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    " ВСИЧКО Е ОТ БОГА ДАДЕНО " !!!!! ОСОБЕННО В САЩ И ХОЛИВУУД !!!!!