22 Май, 2020 14:36 1 825 1

Църква в Хюстън затвори пак, след като свещеници се заразиха с коронавирус

  • aleteia-
  • хюстън-
  • сащ-
  • църква-
  • тексас-
  • енория-
  • литургия

САЩ са страната с най-много заразени от COVID-19

Църква в Хюстън затвори пак, след като свещеници се заразиха с коронавирус - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Католическите църкви в Тексас отново започнаха да провеждат литургии в началото на месец май – на фона на коронавирусната пандемия, която удари най-тежко Съединените американски щати.

В една енория в Тексас, обаче, литургиите трябваше да бъдат прекратени отново, след като трима свещеници дадоха положителни проби за COVID-19, предаде Aleteia.org.

Пастор от енорията „Свети дух” заяви, че в Хюстън молитвен дом е трябвало отново да затвори врати малко след отварянето си – заради положителни проби за коронавирус на свещеници. Заразените са асимптоматични, но въпреки това са поставени под карантина, както и други членове на общността. От енорията призоваха всички, които са присъствали на литургиите, да следят здравето си за грипоподобни симптоми.

Здравните власти в Хюстън са били информирани за положителни проби. Енорията обяви, че спазва здравните заръки на властта и следва строги хигиенни правила, но въпреки това решението за затваряне е най-доброто в момента. Целта е обществото да не се излага на допълнителен риск. Съединените американски щати са страната с най-много заразени с коронавирус в света – над милион и 577 хиляди. Жертвите са близо 95 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.