14 Май, 2020 17:40 5 219 26

Мария Захарова даде отговор за Русия

  • русия-
  • медии-
  • мария захарова

Страната иска изтегляне на американски статии

Мария Захарова даде отговор за Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското външно министерство обяви, че американски медии публикуват дезинформация за страната, съобщи РИА Новости.

Вече са подготвени молби за оттегляне на статии към главни редактори на американски медии. Руски представители бяха недоволни и от медийните награди за разследвания в САЩ.

Една от наградите беше дадена за проучване за руската политика в страната. Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова настоява за изтегляне на статиите.

Според последните материали руското правителство прикрива информация за пандемията в страната. Руски представители твърдят, че числата в страната се дължат на навременно затваряне на пътуванията от Китай.

Статиите бяха пуснати от „Файненшъл таймс“ и „Ню Йорк таймс“. Руски представители са се обърнали към Организацията за сътрудничество в Европа и ООН. Според тях подобна медийна политика трябва да бъде ограничена.

Представители на медиите твърдят, че тяхната информация е от руски агенции, но това се отрича от руските представители. Руското правителство настоява материалите да бъдат изтеглени.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 26 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокорчо🙄

    54 20 Отговор
    Ами че то краварина винаги оттам е почвал, с вестници фалшиви новини и дези формация

    Коментиран от #19

  • 2 Борис Годунов

    52 16 Отговор
    Колко е красива и прекрасна Захарова само! И същевременно колко интелигентна и авторитетна! Невероятна жена!

    Коментиран от #14, #21

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 опорна точка

    15 15 Отговор
    Да се внушава : " САЩ лъже"!! Потопете масите в мъгла тролчета изр***мои!! Всяка държава в която се сменят президентите да бъде тежко оплюта !!

    Коментиран от #15

  • 6 Експерт

    21 17 Отговор
    Мария Захарова е надеждата на Кремъл да се справи с мощната американска анти-руска пропаганда,която САЩ водят от години в интернет пространството,пряко финансирани от Китай,който смята да завладее света посредством изграждането на 5Г мрежа с която ще промива мозъците на хората и те ще купуват китайските боклуци без да се замислят,но руснаците нещо са се объркали ако си мислят,че американците ще почнат да ги хвалят безплатно,като изключвам президента Тръмп,който е свестен човек и от време-на време хвали Путин и даже дебелият Ким,само мир да има,но няма да отмени санкциите защото си има принципи,а е и бизнесмен и даже измъкна пари от Китай,а на китайците хич не им хареса това,но нямат избор защото американците им изпълняват обществената поръчка относно 5Г мрежата и Илон мъск почна да изстрелва Спътниците старлинк като китайски конфети и тотално прецака росавиокосмос със своите евтини ракети,което породи недовоство в русия защото не вярваха,че някой ще ги победи в тяхната игра,както със дезинформацията-стехните камъни по техните глави.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Boby

    16 30 Отговор
    Тая я тресе критическата възраст.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Реално

    41 11 Отговор
    Някой да е учуден че американците лъжат? Дори и след случайно изтеклите документи на ФБР се разбра как са лъгали за Кулите Близнаци...ами лъжата им за хим.оръжие на Ирак?-и заради тази лъжа умряха над 3,5 милиона иракчани...Има ли трезвомислещ човек който още да вярва на САЩ ?
  • 11 Боби

    26 13 Отговор

    До коментар #9 от "Boby":

    А някой да си спомня антибългарските й повръщни? Питам най-вече гласувалите с "-".
  • 12 Медведев

    13 27 Отговор

    До коментар #9 от "Boby":

    Абстиненция я тресе . Тя е наркоман и алкохолик.

    Това даже Стивън Сегал го каза , обществена тайна е

    Коментиран от #22

  • 13 Xxx

    20 19 Отговор
    Самият факт, че Русия е на второ място официално вече трябва да ви говори, че тази власт там която е опната като пред нова октомврийска революция дава числа, които да я запазят поне още малко, а и в Русия когато почине човек от коронавирус се съобщава че смъртта е настъпила вследствие на най-увреденият му орган, а не от коронавирусната инфекция довела до увреждането на този орган. Русия в момента е слаба и бореща се с невидимото, a cпoрд кoмуниcтитe, руcoфилитe и aтaкиcтитe и c ''нecъщecтвувaщoтo'' ce бoри крacaвицaтa нaшa! Само 7 процента от руснаците не са уплашени и разбира се нашите героични русофили представящи се за руски патриоти, което дефакто си е национално предателство защото за да си руски патриот трябва да си руснак, а ако си българин не можеш да бъдеш руски патриот защото това е национално предателство! Та на тях им пука за руснаците защото нямат роднини там и един особено нагъл русофил тук, дето всеки ден спори, че бройката на измиращите руснаци била нищожна защото, видиш ли, американците мрат повече. Но ако този глупав човек изтърси тази глупост пред българо-руснак, които има роднини в Русия или болни, или починали там от грипа, ще си събира на минутата зъбите в радиус от 10 метра минимум, защото българо-руснака няма да слуша тази глупост, ЧЕ БИЛА НОРМАЛНА БРОЙКАТА НА ИЗМИРАЩИТЕ РУСНАЦИ дори и за секунда, А ЩЕ МУ СМАЧКА РУСОФИЛСКАТА ГЛАВА.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост

    21 9 Отговор

    До коментар #5 от "опорна точка":

    “САЩ лъже” .... я да видим наелизането в Ирак, 9/11, войната в Сърбия, стрелбите на Майдана.... още да изброявам ли? Не, не лъже бе! Само малко ... колкото за хляб бе бате, на децата, гладни са... за петрол бе бате! Ей го на, малкото Байдънче хоркото, живо да го оплачеш с тези тръби в Украйна....

    Коментиран от #24

  • 16 Урко

    3 4 Отговор
    Севда Арнаудова е говорител на Прокуратурата ,да те светна, че виждам колко си компетентен
  • 17 Хауърд Лъвкрафт

    7 1 Отговор
    20 години лъгаха , а сега дойде короновируса и престанаха да лъжат ..
    Даже не е смешно !
  • 18 Порно

    8 10 Отговор
    Абе , Машенка , как се оттегля публикувана статия. Явно не знаеш принципа - бития бит , е.ания е.ан. Щото нямаш късмета да ме познаваш.

    Коментиран от #20

  • 19 Аааааа

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Кокорчо🙄":

    И после почват да бомбят.
    А дано и тоз път го направят та земята да се оттърве от тез изроди дет изтепааа индиаците .
    И решиха,че земята индианска е нихна.
  • 20 Аслан Акъ

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "Порно":

    И аз не та знам,ама да уточниш-ти бит ли си,или си е.ан?Щото Ма.аф Юсеин се заинтригува...
  • 21 Роко

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "Борис Годунов":

    Пич спри тая водка бе. Това нещо е грозно като смърта и тъпо като патка (всъщност патките са значително по
    - интелегентни)

    Коментиран от #25

  • 22 Роко

    2 9 Отговор

    До коментар #12 от "Медведев":

    Не си прав не е обществена тайна. Момичето редовно се появява пияно, а след всяка пратка дипломатическа пратка от Южна Америка ръси глупости които не би казала ако не е на бяло
  • 23 Гост

    0 2 Отговор
    Коронавируса не хваща ли такива с малки...
  • 24 Роко

    4 5 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Да видим. Лъжат за Сърбия? Какво са излъгали за Сърбия? И кво стрелбата на Майдана не се е случила а? Не е като да лъжат за разпънато на билборд момченце.
  • 25 Борис Годунов

    9 3 Отговор

    До коментар #21 от "Роко":

    Явно просто нямаш вкус за женска красота или американската култура твърде много ти го е увредила. Но все едно, идеята тук не е красотата, която при Захарова е безспорна, а действията, позициите и думите ѝ. А спрямо тях ако 18-ти век има Екатерина II Велика, 21-ви има Мария I Велика.

    Коментиран от #26

  • 26 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Борис Годунов":

    Много е красива ша знаеш. Дърта алкохолизирана дрогираща се скумрия дори едни свястно ц.ици няма. Викаш действията показвали каква е? Освен че е известна с пиянските си изцепки постоянно ръси пълни глупости то по тая логика ще кажеш че и Бялата Златка е велик. А Софка немкинчето е велика само в Московията известна е извън нея единствено с разюздания си полов живот била е като заек ч.кала се с всичко което шава.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания