Last news in Fakti

19 Май, 2020 10:14 3 163 21

Невиждана жега в Гърция

  • гърция-
  • жега-
  • плажове-
  • рекорд-
  • топло време-
  • атина

Гърция вече отвори плажовете си

Невиждана жега в Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Големите горещини в Гърция са били рекордни, съобщава вестник "Катимерини". Националната обсерватория в Атина измери 37 градуса на сянка в столичния град в понеделник.

Това е най-високата температура, отчитана някога в средата на май. Според специалистите от обсерваторията, за 160 години измервания в Атина е имало само 18 случая, в които през този период на годината температурата е минавала над 35 градуса.

10 от тези 18 случая са в последните 30 години, което е показателно за глобалното затопляне на климата. Метеоролозите казват, че в Източното Средиземноморие един от най-изявените признаци на глобалното затопляне е идването на жегата в необичайно ранни периоди, предаде Нова телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе, нещастници,

    17 14 Отговор
    Хайде стига с тая Гърция! Дойде май месец и се почне - Гърция това, Гърция онова... В Гърция имало жеги, ами у нас не беше ли 35-37 градуса??? Спрете с тъпото чуждопоклоничество и тънка реклама на чуждото! Харчете си парите за български продукти и услуги, че сме умрели от глад!

    Коментиран от #2, #3, #4, #10

  • 2 заминавам в Гърция

    16 8 Отговор

    До коментар #1 от "Абе, нещастници,":

    Да бре, да харчим в БГ и Горанов да вдифне още една къща.
  • 3 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе, нещастници,":

    Донякъде съм съгласен с теб, ама само донякъде. Съгласен съм с теб, че ние българите трябва да си харчим парите за българската продукция и производство и така да ги финансираме, за да се развиваме.
    Не съм съгласен обаче да ходим по БГ черноморие и да плащаме баснословни суми за чадър и шезлонг на плажа сякаш е тяхна собственост, не съм съгласен в ол инклузива наред с прясната храна да ни пробутват и останала такава от предния ден, да ни гледат накриво сервитьори по заведенията когато те преценят, че бакшиша им е "малък" въпреки, че са ни обслужили през пръсти, да ни гледат накриво в хотела, където сме настанени само, защото си им поискал руло тоалетна хартия или, че си ги уведомил примерно, че душа в банята е повреден и не може да се ползва, а канала е запушен и ред такива битовизми, които не би трябвало да ги има и ти създават неудобства.
    Господа хотелиери, ресторантьори и концесионери, би следвало всички тези неразбории да ги няма, а не служителите ви да ни гледат накриво, когато ги уведомим за това, защото ние не ги искаме тези ваши "услуги" даром, а си ги плащаме. Когато го разберете това, може и да започнат и да се оправят нещата, но до тогава ще трябва драстично да подобрите качеството на обслужването и въпреки това ще ви трябват дълги години, за да възвърнете вярата на българският турист във вас, защото вие и само вие го загубихте и сега ревете заради това. Когато искате български туристи трябва да ги уважавате и обгрижвате, а не да се отнасяте п
  • 4 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Абе, нещастници,":

    Когато искате български туристи трябва да ги уважавате и обгрижвате, а не да се отнасяте пренебрежително към тях и да ги гледате като портмонета, които да изцедите днес, а за утре не ви интересува. Ето така изгубихте българските туристи и ще ви трябват доста усилия, за да си възвърнете доверието им и още повече време, за да си ги върнете.

    Коментиран от #7

  • 5 Факт

    9 1 Отговор
    Списък на страните по дължина на бреговата ивица гърците са 10 в света и първи в средиземноморието,не можем да се конкурираме с тях както и те не могат във зимния турисм да се конкурират с нас

    Коментиран от #11

  • 6 Майски сняг

    1 0 Отговор
    Как може жегата да е "невиждана", ако не стоиш и не гледаш термометъра.
  • 7 Булгар

    6 6 Отговор

    До коментар #4 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Тука сте с претенции а в Гърция ви имат за цигани като изключим малкото които ходят на известни и скъпи Гръцки курорти останалите сте с кренвирши от метро

    Коментиран от #8, #17

  • 8 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    10 2 Отговор

    До коментар #7 от "Булгар":

    Бил съм в Гърция и не съм останал с такова впечатление, че ни имат за цигани. Тези ги приказвай на тези, които още не са ходили.
    А тук такива като теб от туристическия бранш за какви ни имате? Да не би вашето отношение да е по-добро от това в Гърция? Да ти кажа вие сте 100 пъти по-зле така, че ще ревете за БГ туриста, но сами сте си виновни. Сами си го направихте с този ваш тарикатлък "Ден година храни". Е, като скубахте хората толкова години и вече никой не ви идва наядохте ли се най после? До тук стигнахте защото сте алчни. За един сезон искате да си купите "Мерцедец AMG", БМВ или някое друго чудо на автомобилостроенето, а ако може едно такова и за любовницата, ама това беше и то свърши. Сега ще си гризете галошите, с които дойдохте в началото и прибрахте в килера, а сега сте с трандафори. Е, както вървят нещата ще ви се наложи отново да си извадите галошите. Както вече казах вие сами сте си виновни. А, какво ще ядем в Гърция си е наша работа, но представителите от твоя бранш така сте научени, все да гледате на хората в паницата или по скоро в портмонето. Като не можете да развивате този бизнес просто фалирате и се махате и без вас ще съмне. Не мислете, че след вас морето ще се затрие. Други ще дойдат и ще правят бизнес стига да знаят как, защото очевидно вие не знаете.

    Коментиран от #9

  • 9 Обективен

    3 9 Отговор

    До коментар #8 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Абе философ.Я кажи с какво се занимаваш.Частен бизнес ли имаш,или си на държавна хранилка?Или и двете?

    Коментиран от #12

  • 10 ти ли си

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе, нещастници,":

    бе ''хотелиера''???
  • 11 също

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Факт":

    и туристическия сезон при тях е много по-дълъг.
  • 12 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Обективен":

    Какво е значението, с какво се занимавам? С каквото и да се занимавам имам мнение по въпроса, което очевидно те дразни, но трябва ли това мен да ме интересува? Ако питаш дали имам финансови възможности да имам, и какво от това? В портфейла ми ли ще надничаш?

    Коментиран от #16

  • 13 Госあ

    2 2 Отговор
    😂 планетата се загрява яката, тия за море и тен мислят 😂 туристчетата. Миналата година бях свидетел на 40 градуса през Юни на Хокайдо (най северната част на Япония ) всъщност там хората бяха притеснени от тази аномалия, а не се радваха,че ще ходят на плаж на Хокайдо.
  • 14 Гад

    1 1 Отговор
    Някой замисля ли се, че причината да са скъпи чадърите и шезлонгите у нас е държавата. Концесионни такси, спасители, лекари на плажа. Откъде да дойдат парите. И накрая късия сезон, максимум 3 месеца. Та виновна е единствено държавата и Ангелкова да не се прави министър, защото явно не е за тази работа.

    Коментиран от #15

  • 15 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гад":

    Ми има лесно. Държавата да върне плажните ивици, както беше едно време на общините, които си се грижеха за тяхното почистване и никакви чадъри и шезлонги. Който иска такива екстри си ги носи и толкова. Осигуряват се само спасители и медицинско обслужване поне едно време имаше по един фелдшер в някакъв забутан медицински пункт и така. Сега да не би да има цяло ASB на плажовете? Няма да има концесии и така няма да има последващи разходи, които да оскъпяват почивката на българският турист. Ама как да стане това като управляващите не искат да се лишат от лапането? За това измислиха и разни концесии и ред глупости. От там се навъдиха едни концесионери, които са посредници по веригата и те искат да лапат и хвърлят една торба с пари на управляващите и след това бичат едни цени, че да си избият хвърлените на вятъра пари, че и да спечелят за един сезон най-малко по един Майбах, защото иначе ще са сърдити. И така цената става непоносима за бг летовника и той естествено бяга в чужбина, където може да не е по-евтино, но поне не е по-скъпо, но откъм обслужване не може да се прави никакво сравнение.
  • 16 Обективен

    2 6 Отговор

    До коментар #12 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Е как да няма значение?Много е лесно да плюеш анонимно.То по такива като тебе излиза че в тая държава всичко друго е наред,само най-големият проблем са хотелите по морето.Зададох ти прост въпрос в коя сфера работиш,и май нещо не ти е удобно да отговориш.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Ххахаа падам колко си умна

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Булгар":

    Ахахаха мишко, в Гърция е уникално не само морето ами и заведенията и обслужването, ходя по 2-3-4 пъти до Гърция на почивка и ще продължавам да ходя там а не на нащо лайнеморие, където те карат да си им длъжен че си отишъл да си починеш, няма как да стане повече на нащо бетонирано море никога😉
  • 18 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Обективен":

    Не знам, защо считаш, че плюя? Това, че изказвам своето лично мнение по въпроса и казвам неща, които лично съм преживял като турист за теб е плюене така ли? Значи с две думи ми казваш ние ще те работим от всекъде, ама ти нямаш право да си оплакваш от нас, защото така ни плюеш? По твоята извратена логика аз трябва да ти плащам за нищо така ли? Е тая няма как да стане, аз си плащам за туристическа услуга, а ти си длъжен да ми я доставиш и когато не съм доволен, защото не получавам това, което трябва за парите си те изтипосвам пред всички, но на теб не ти е гот, защото така ще се разчуе какъв си и следващите туристи ще те избягват, а ти ще лапаш мухите. Ето там ти е проблема на теб. Искаш да прекарваш туристите, а те да си мълчат, че да не ти гонят клиентелата. Научи се да бъдеш коректен и тогава ще печелиш. Сега аз не говоря лично за теб, защото не те познавам. Ти може и да си от коректните в бизнеса, но си сложи ръката на сърцето и кажи, че повечето ти колеги са коректни към клиентите си. Знаеш, че съм прав нали? Ако си от коректните в туристическия бизнес ти се извинявам и те уважавам.
    Сега да ти кажа там, където съм ходил и съм останал доволен съм го споделил с много свои приятели. Вследствие на това и те ходиха на тези места и също останаха много доволни и ми благодариха, че съм ги насочил. Те от своя страна споделят и с други техни приятели и познати и така хората от вашия бизнес, които са се постарали за туристите си също останаха доволни. Така се слу
  • 19 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "Обективен":

    Така се случват нещата в една нормална държава, но с мислене от сорта "Ден година храни" не става и вече повечето от вас го усещат болезнено.
    Относно това дали вcичкo другo в държавата e нaрeд на всички ни е ясно, че не е, но това значи ли, че не трябва всеки един от нас да започне и да подрежда нещата в сферата където е и където нещо зависи от него ? Когато всеки се постарае да оправи неразбориите край себе си нещата ще започнат да се подобряват, но когато не направиш необходимото за това, а гледаш в друга посока и ми казваш ма то и другаде е каша няма да стане. И последно, защо трябва да ти казвам в коя сфера съм ? Не желая да ми се навлиза в личното пространство, защото то по никакъв начин не е свързано с дадена услуга спрямо хората. При теб нещата не са така, защото явно си свързан с туристическия бизнес и като такъв няма как да не отговаряш, но не и аз. Ако не желаеш да се съобразяваш с изискванията на хората просто се преориентираш в друга насока и се реализираш. Не е толкова сложно.

    Коментиран от #20

  • 20 Обективен

    0 4 Отговор

    До коментар #19 от "НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ":

    Дълъг и противоречив коментар.Не можеш да поставяш всички под общ знаменател. По морето не живеят само хотелиери.Когато тези хора останат без работа и доходи ще имат право да знаят,къде работят тези които казват ,,никога повече".

    Коментиран от #21

  • 21 НИКОГА ПОВЕЧЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Обективен":

    Ти май не можеш да четеш, за да дрънкаш това за oбщия знaмeнaтeл, но както и да е.
    И ако както ти казваш тези хoрa ocтaнaт бeз рaбoтa и дoхoди аз ли ще съм им виновен? Нали знаеш онази приказка "На кривата ракета космоса и е крив" та и твоята работа.
    А ти какво плашиш ли ме с това, си изказване, че тези, които фалират "щe имaт прaвo дa знaят,къдe рaбoтят тeзи кoитo кaзвaт ,,никoгa пoвeчe"?
    Аз съм свободен човек и мога да изкажа мнението си така, че не ме стряскаш, защото не съм нарушил никой закон. За твое сведение има свобода на словото и можеш да стряскаш само гаргите. Не знам изказване от сорта, че никога повече няма да ви стъпя на черноморието да представлява престъпление, може би само в твоето съзнание да е така, но не и в НК. А отказа ми да ви идвам на черноморието, за да ви нарина една торба с пари също не е престъпление така, че аре у лево със заплахите си.
Новини по държави: