Last news in Fakti

20 Май, 2020 07:35 1 451 4

ООН: Броят на цивилните жертви в Афганистан е нараснал

  • афганистан-
  • талибани-
  • ислямска държава-
  • ашраф гани

Боевете в страната между правителствените сили и талибаните се ожесточиха въпреки договореностите

ООН: Броят на цивилните жертви в Афганистан е нараснал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Броят на цивилните жертви на операции, извършени от воюващите страни в Афганистан, е нараснал през април спрямо същия период на миналата година, пише в доклад на ООН, цитиран от ДПА. През април талибаните носят отговорността за 208 цивилни жертви, а правителствените сили - за 172.

ООН призова за спиране на боевете и започване на междуафганистански мирни преговори в рамките на мирното споразумение, подписано от САЩ и талибаните през февруари.

Боевете в Афганистан между правителствените сили и талибаните се ожесточиха въпреки договореностите.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    0 4 Отговор
    какво ни интирисува това на края на светат даите нещто за балгария за германиа за турция тука за ригиона или пишете колкото да пишете вчера за пчели побликували статия те хората мизеруват заради вироса ниямат пари глат ама глат ти казвам те сас пчели се расправат ниямало им пчеличите ее е да ви .......
  • 2 габровец от варна

    0 1 Отговор
    Абе тия кравари кво искат от тва племе?Не могат ли да разберат,че с такива оправия няма?Или само там може в момента да си играят на терминатори.
  • 3 Нашият конингенг

    0 0 Отговор
    Трябва да се отпратиотновотам! Ние сме затова в НАТО !
  • 4 Амнезия Шатска

    1 0 Отговор
    та кой даваше пари и въоръжи талибаните ..
Новини по държави: