Last news in Fakti

25 Май, 2020 09:40 1 330 5

Борис Джонсън защити главния си съветник, нарушил карантината

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • доминик къмингс

Доминик Къмингс и съпругата му, при наличието на симптоми на коронавирус, са пътували 260 мили от Лондон до Дъръм, за да оставят детето си на родителите на съветника

Борис Джонсън защити главния си съветник, нарушил карантината - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън защити главния си съветник Доминик Къмингс, който беше хванат в нарушаване на наложената заради коронавируса карантина, предаде БНР. След изнесените данни в медиите последваха призиви за оставка на Къмингс дори от твърдолинейни депутати в управляващата Консервативна партия.

Британските медии вече два дни не спират да изнасят доказателства, че Къмингс и съпругата му със симптоми на коронавируса са пътували 260 мили от Лондон до Дъръм, за да оставят детето им на родителите на съветника. Има сведения, че по време на карантината Къмингс е пътувал поне още веднъж. Днешният редовен брифинг на правителството трябваше да бъде ръководен от министъра на жилищното настанява Робърт Дженрик, но вместо него на подиума се появи премиерът Борис Джонсън предвид на разразилия се скандал. Както се очакваше, Джонсън защити Къмингс:

"Днес проведох обширни разговори лице в лице с Доминик Къмингс и заключих, че пред опасността да не намерят възможност кой да им гледа детето в момент, когато той и съпругата му не са в състояние да се грижат за него заради коронавируса и той е нямал алтернатива, мисля че е следвал инстинкта, който има всеки баща и родител и не мога да го накажа за това."

Медиите обаче твърдят, че повечето тори депутати смятат, че Къмингс трябва да подаде оставка или да бъде уволнен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Царь батюшка

    3 2 Отговор
    Скоро гладните бунтове в британската кочина ще започнат. Кралицата е казала, че няма повече да се показва публино, сигурно вече са й светили маслото като на завалията принц Филип кръволока.

    Коментиран от #2

  • 2 плевен

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Царь батюшка":

    Няма значение, че не обичаме британците. Щуротиите, които си написал, само отблъскват нормалните хора. И ако си честен ще признаеш, че кралицата е отговорен човек, който никого не си е позволявал егоистично поведение. О цар Борис насам, ние никога не сме имали такъв управител.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 иванчо

    0 2 Отговор
    Эащо англичаните търпят това правителство,с тоэи министър председателкоито не вэеха навреме мерки срещу пандемията и эатова иэмряха толкова много хора?Интересното е,че никой не проестира.Обяснявам си го с наличие то на иэключителен егоиэъм и консерватиэъм.А у нас протестират эа щяло и нещяло.
  • 5 курейски дик татор

    0 0 Отговор
    четирима депутати от лейбъристите са снимани по разни пикници и партита на стотици колометри от домовете ,ще си мине случая съвсем спокойно
Новини по държави: