Last news in Fakti

25 Май, 2020 13:11 1 689 10

638 жертви на коронавируса в САЩ за денонощие

  • сащ-
  • коронавирус-
  • жертви-
  • денонощие

САЩ са страната с най-много заразени пациенти

638 жертви на коронавируса в САЩ за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Новият коронавирус причини за последното денонощие смъртта на още 638 души в САЩ, с което общият брой на починалите там достигна вчера 97 688 души, сочи преброяване на американския университет "Джонс Хопкинс".

Потвърдените случаи в страната вече са 1 641 585, показват данните на базирания в Балтимор университет. САЩ са най-засегнатата от пандемията от коронавируса държава както по брой заразени, така и по брой на смъртните случаи.

Белият дом съобщи, че се забранява достъпът в САЩ на чужденци, които са посетили Бразилия в последните две седмици. Това става два дни, след като южноамериканската страна стана втора в света по брой заразени с коронавируса след САЩ. Говорителка на Белия дом уточни в комюнике, че забраната се отнася за чужденци, които са били в Бразилия до 14 дни, преди да пътуват за САЩ, но тя не засяга търговския поток между двете страни.

Пандемията от коронавируса е взела най-малко 343 205 жертви по света от възникването си през декември миналата година в Китай, сочат данните на AFP, базирани на данни от официални източници. Досега са диагностицирани над 5,36 милиона заразени в 196 страни и територии.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бясно Куче

    6 2 Отговор
    Света върви към нов ред в който ако не си ваксиниран неможеш да отидеш никъде. Но и да си ваксиниран пак ще има забрани за пътуване това е добър начин за ограничаване на пътуванията по света и да те принудят да си стоиш в държавата по месторождение. И предполагам пак ще въведат визите за пътуване в рамките на 1м. за пребиваване в дадена страна .
  • 2 волен сидеров

    5 3 Отговор
    Продължават с лъжите рептилите.СЕГА НАБЛЮДАВАЙТЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ--ЩЕ ПОКАЖАТ ПО МЕДИИТЕ ЗА ОТВЛЕЧЕНИ И ИЗМЪЧВАНИ ДЕЦА -което е вярно ,Но ТЕ СА ОТВЛЕЧЕНИ ОТ ТАКИВА КАТО ОБАМА,КЛИНТЪН,ХИЛЪРИ,БИЛ ГЕЙТС,МЪСК -вкарвани са в поземия и са измъчвани до ужас .така правят и новият наркотик от кръвта им.И В КИТАЙ И В САЩ СЕ СЛУЧВА ТОВА-там са най много драконите-рептили и техните слуги които ни подтискат.ДЕЦАТА ВЕЧЕ СА ОСВОБОДЕНИ ,БЪДЕТЕ СПОКОЙНИ И СЕ ГРИЖАТ ЗА ТЯХ.ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД
  • 3 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    Някой от специалистите на тема Русия ще даде ли смислено обяснение по следния казус? В Русия от края на април всеки ден смъртните случаи от коронавирус са по 150 души на денонощие, докато у нас са по 1-3 починалите на ден. Населението на Русия е 20 пъти повече от населението в България, но там смъртността от коронавируса е от 50 до 150 пъти по-голяма от тази в България, а имаме абсолютно еднакъв имунизационен план по времето на социализма с тях! Та въпросът ми e: защо руснаците мрат ‘’като мухи’’ и дали ваксината БЦЖ която им даваме я бият правилно или я ползват за други цели? Да не би да си бият нещо друго вместо БЦЖ?? Моля дайте писмени обяснения на нас ''простолюдните''!

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Човек

    0 1 Отговор
    Те имат забрана да казват официално какво и що и се крие от седмица и половина. Всичко им е наред.. и жалко за хората
  • 5 Кокорчо🙄

    2 0 Отговор
    Не вервам, на казано и написано от краварски евреи не вервам, е па и да е верно нема лошо, Господ забавя ама не забравя
  • 6 ха ха ха ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "ПЕНКО":

    А какво общо има БЦЖ с коронавируса? Ти ще дадеш ли обяснение? Във Великобритания същата ваксина е била задължителна до 2013 година. Чак през 2013 година я вадят от задължителният списък и остава ...по личен избор.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абе не обръщай внимание на тая дядка

    1 0 Отговор
    Он си мечтае да пукяса с надървена чурка у краварски гроб....
  • 10 БРАВО !

    2 0 Отговор
    А лоша новина има ли?