Last news in Fakti

26 Май, 2020 21:30 1 387 4

Четвърти ден без нови заразени с COVID-19 в Нова Зеландия

  • нова зеландия-
  • ковид-19-
  • джасинда ардърн-
  • ашли блумфийлд

Извънредното положение в страната бе отменено на 13 май и животът до голяма степен се върна в обичайното русло

Четвърти ден без нови заразени с COVID-19 в Нова Зеландия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Нова Зеландия за четвърто поредно денонощие не е бил установен нито един нов случай на заразяване с коронавируса, предаде ТАСС, като се позова на здравните власти.

Новозеландският главен санитарен инспектор Ашли Блумфийлд съобщи днес на ежедневния пресбрифинг, че броят на регистрираните заразени с вируса и на починалите от причиняваното от него заболяване Ковид-19 в страната остава непроменен - съответно 1504 и 21. 1461 от инфектираните вече са се възстановили.

Продължава лечението на 22 души, само един от които е настанен в болница, допълва БТА.

Заради отшумяването на епидемията Нова Зеландия вдигна част от ограниченията, които въведе. Извънредното положение в страната бе отменено на 13 май и животът до голяма степен се върна в обичайното русло.

От 29 май максимално разрешеният брой на участниците в събрания и други обществени прояви ще бъде увеличен до 100.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не вярвам

    1 2 Отговор
    Както и не вярвам, че и при нас намаляват! След седмица ще кажат, че няма заразени за да могат да дойдат чужденци в България! И както казаха втората вълна ще е края на годината!

    Коментиран от #2

  • 2 Фалит за плашливите

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Не вярвам":

    Като не вярваш сед си дома заринат с тоалетнахартия и не филосовствай.
  • 3 Абе...

    0 0 Отговор
    Този момък да лична няма карта за к*ра си бе? Кога ще ги настигнем новозеландците?
  • 4 варненка

    0 0 Отговор
    Нова Зеландия е остров и е с население под 5 милиона. Средната гъстота на населението е много ниска. Там мерките бяха строги и се контролираха от армията. Ако са останали случаи на активно болни рано или късно ще се засече човек с covid-19.Или ще се внесе такъв случай отвън чрез възстановяване на самолетните полети в пълен обем. Колкото повече полети, круизи към острова толкова по-голяма вероятност от разпространение. Особено ако се отменя карантината за влизащите отвън. Важи за всяка държава, която приема туристи, особено от места с доста активни случаи. За съжаление това е реалността.Затова САЩ въвеждат карантина за всички пребивавали в Бразилия през последните 14 дни. Защото при малко тестове има голям брой заразени и огромен брой починали, което говори, че действителния брой на заразените е много по-голям.То че в Бразилия няма адекватни мерки за защита на населението и медиците е повече от ясно. Далеч съм от мисълта, че обявените случаи в държави като Индия, Бангладеш, Индонезия, много африкански са действителния брой и като брой заразени и като брой жертви. Стотици хиляди си измират по домовете си(ако въобще имат такива) и едва ли имат представа кой е бил с covid - 19.Никога няма да стане ясно, колко са действителните жертви по света. Дано да мутира към по-леки форми, които да не са смъртоносни. Защото ще ни се наложи да живеем в свят, където опасността от зараза дълго няма да премине напълно. Затова мерките за носене на маски на закрити обществени м