Last news in Fakti

27 Май, 2020 07:48 1 860 9

Джонсън покани Путин на онлайн среща

  • ваксина-
  • ковид-19-
  • борис джонсън-
  • владимир путин-
  • великобритания

Няколко руски лаборатории работят по ваксини за коронавируса, като се очаква клиничните тестове с хора да започнат следващия месец

Джонсън покани Путин на онлайн среща - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън покани руския президент Владимир Путин да участва в онлайн среща на най-високо равнище за разработването на ваксина за новия коронавирус, предаде „Асошиейтед прес“, като се позова на британското посолство в Москва.

Форумът ще се състои на 4 юни под домакинството на Великобритания.

В изявлението на посолството пише, че срещата на най-високо равнище ще се стреми към получаване на нужната подкрепа за Глобалния алианс за ваксините и имунизацията, за да може той „да продължи жизненоважната си работа и да се гарантира, че всяка разработена ваксина за Covid-19 ще бъде достъпна в цял свят“.

Няколко руски лаборатории работят по ваксини за коронавируса, като се очаква клиничните тестове с хора да започнат следващия месец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова с дамаджаната Новичок

    2 12 Отговор
    Спокойно Боря, Новичок и Талий ще има за всички поданици на короната.
  • 2 Шляхтиц (Szlachcic)

    7 4 Отговор
    Екшън, кой си ТИ, за да каниш Путин ??????
  • 3 Лелее

    11 0 Отговор
    Абе къде са “гръмките” и сложни хамерски абривиатури , къде е Borkata ?
    Първо Макрон смени плочата , сега Екшъна се включи ? Пак ние ли последни ще усетим откъде духа вятъра ? Пак ли НИЕ ще го отнесем ...
    Докога ще променяме историята ?
  • 4 Иван

    6 2 Отговор
    Тоя е по-слаб и от Ердоган.
  • 5 Бесен язовец

    1 9 Отговор
    По уместна би била покана за среща на отровителите.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 курейски дик татор

    0 5 Отговор
    какви ваксини ,хората ще си спретнат скромна търговийка и обмен на роби,без клоунадата ЕС
  • 8 Ясно

    2 0 Отговор
    Демек тактично ще го помоли руснаците да споделят своите разработки за лекарство щото е ясно че всички останали са до кривата круша по тоя въпрос!
  • 9 2020

    4 0 Отговор
    И пак всички опират до Русия.Още много страни ще направят завой към Русия.Ваксините ,по които работят руснаците заедно с Франция и Китай ще помогне на всички народи.А за България всеки коментар е излишен:като се започне от отвратителното поведение на Бойко Боридов/къде беше на 03.03.2020 г.-в Турция при Ердоган;къде беше в навечерието на 24 Май 2020 -при мюфтията на ДПС; подписа на Екатерина Захариева /слаб външен министър/,срещу Победата на Червената армия през ВСВ.Ние т.е. правителството на Герб винаги взима неадекватни решения.Цар Борис III/изключителен политик/,запази България от войските на Хитлер, не даде български войски на Източния фронт /срещу съветската армия ,спаси 53000 евреи/останалите ,около 11000 евреи бяха под юрисдикцията на Немското Командване и не бяха в пределите на Царство България.Не можеха да бъдат спасени и потомците им го знаят и признават.Затова когато Бойко Борисов говори глупости а външния министър подписва лъжливи документи няма бъдем уважавани от ЕС Франция Германия ,Русия.