Last news in Fakti

3 Юни, 2020 07:38 2 176 23

Хиляди се събраха на протест срещу полицейското насилие в Париж

  • франция-
  • протест-
  • париж-
  • насилие

Акцията беше организирана от комитет за подкрепа на семейството на Адама Траоре, 24-годишен чернокож, който почина през 2016 г. след полицейски арест

Хиляди се събраха на протест срещу полицейското насилие в Париж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във Франция, хиляди граждани се събраха на неразрешена демонстрация пред съд в Париж в протест срещу полицейското насилие, предаде „Франс прес“.

Акцията беше организирана от комитет за подкрепа на семейството на Адама Траоре, 24-годишен чернокож, който почина през 2016 г. след полицейски арест.

„Ставащото в САЩ е отзвук на ставащото във Франция“, заяви Аса Траоре, сестра на загиналия.

Адама Траоре почина на 19 юли 2016 година, два часа след задържането му в Бомон-сюр-Уаз, северно от Париж. Според семейството му той е умрял в резултат на полицейско насилие.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илия

    30 7 Отговор
    Революцията започва, само Боко се спотайва и си казва, дано тия моите да продължат с вечния си сън.

    Коментиран от #4, #18

  • 2 Нене

    20 3 Отговор
    Време е да изметем боклука
  • 3 Някой

    23 3 Отговор
    А коронавирус нещо? Социално дистанциране :) Нова нормалност :)
  • 4 г0ш0

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Кой е тоя Боко ? Само Токо и Доко
  • 5 Селянин

    5 1 Отговор
    Пази се от Динята, че познава Картофа и ще ти спре водата
  • 6 Пак е на време

    7 2 Отговор
    Да преровят архивите от миналия век,да прегледат и весниците.
  • 7 хамсал

    13 2 Отговор
    За митингите на Навални от 2000 души в Москва каква козяшка истерия беше, а сега-пълна тишита!
  • 8 Сорос

    13 1 Отговор
    Ако беше бял, никой нищо нямаше да каже. На плантациите сега работят само белчовци.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 варненка

    3 1 Отговор
    Темата за полицейското насилие при арест е много опасна, когато жертвите са чернокожи. Защото веднага се подхваща темата за расизма и става страшно. Особено в държави, където чернокожите стават все повече, а се чувстват все по-неоправдани и отритнати от обществото. Като САЩ и Франция. И подобни случаи отварят "кутията на Пандора". Но сред чернокожите има все повече банди, престъпност, наркотици, оръжие и полицаите ежедневно рискуват живота си, за да въдворяват ред в опасните райони или ги оставят без особено полицейско присъствие поради инстинкт за само съхранение. Случаят във Франция е отпреди 4 години. Полицаите са били оправдани, а семейството на починалия след ареста е направило медицинска контра експертиза, която потвърждава, че арестувани е починал от асфикция, поради силен натиск в коремната област. За 4 години е имало десетки протести във Франция по този повод. Жълтите жилетки също го ползваха като мотив за бунтовете си във Франция.

    Коментиран от #12

  • 11 Stéphanie 🎲

    2 0 Отговор
    Жалка картина,протест на калпазани,крадци,насилници ,мародери .Как не ги е срам френските африканци .Които 90% процента един работен ден нямат,постоянно получават помощи за всичко.
  • 12 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "варненка":

    Монетата има две страни .За полицаите никой нищо не казва на какво са подложени от африканците.Колко атаки има над полицаи, от африканци малки деца на 7,8 години показват пръст на полицай ,нормално ли е?Полицията е най онеправдана във Франция. Не само полицията терор и над белите хора.Време е наистина да дойде расизам,африканците доказват постоянно че са нечовеци.

    Коментиран от #14

  • 13 варненка

    4 0 Отговор
    Ние негри нямаме, но маргинализацията на огромна част от циганското население е факт.Само сред тях има висока раждаемост и стават все повече.И е въпрос на време да се случват все повече подобни сблъсъци и у нас. Особено в моменти на икономическа криза.Нямам нищо против работещите цигани, които с труд и честно си изкарват хляба.

    Коментиран от #15

  • 14 варна

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Stéphanie 🎲":

    Била съм във Франция и зная за какво става въпрос. Масово негрите прескачат преградите и се возят в метрото без пари.И това при положение, че държавата им дава десетки привилегии, отстъпки и т. н. На негри, араби и т. н. А те раждат по 6-7 деца и имат все повече претенции. Естествено не всички са такива, но и 30%са достатъчни, а те са повече. Иначе
    в Париж преди 6години случайно си бяхме наели стая в хотел в чисто негърски квартал, който изглеждаше съвсем прилично. Поне това, което наблюдавах край линията от влакчето. Явно държавата харчи доста средства в тази посока.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 варненка

    1 0 Отговор
    За съжаление белите хора ще станем съвсем скоро малцинство в Европа. В някои райони на Франция това вече е факт, а миграцията не е спряла. Населението в много от африканските държави е нараснало над 4-5 пъти за последните 50 години. Въпреки болестите, лошите условия на живот, бедността и мизерията. И не само сред мюсюлманите, а и сред християнското население на Африка. Но то поне е миролюбиво...Потокът на мигранти няма да спре. Не завиждам на бъдещите поколения в Европа.

    Коментиран от #17

  • 17 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "варненка":

    Сега е момент да осмислят грешката си Европа и Америка.Да ги върнат назад в историята ,африканците.Да се спре потока на мигранти за да може децата ни да живеят спокойно.Белите хора сме добри,много звезди осиновяват африканчета,дават милиони помощи за Африка.Един богат африканец не видях да осинови бяло дете,да даде пари.Хора като Мадонна,Анжелина Джоли и много други постоянно са в тяхна подкрепа.Белите хора трябва да се променим.

    Коментиран от #19, #20

  • 18 Ха ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Илия":

    Ще продължат !!!
    30 години са спали,още 3х30 ще спят.
  • 19 АБСОЛЮТНО си права !

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Stéphanie 🎲":

    Стигна се до маймунска култура или иначе казано: приличат на маймуни,държат се като такива,реагират като такива,говорят като такива,а за начин на обличане,социализиране и блендиране в обществото въобще няма да говоря. В щатите има стипендии САМО за негри ! Това не е ли расизъм спрямо белите ? Има квартали във всеки град в които ако си бял и влезеш,най-вероятно няма да излезеш поне и в състоянието в което си влязъл.
    Това какво е,как се определя това от негърската общност ? За тези неща обаче не говорят.Все едно ги няма и не съществуват. Има расизъм.ДА И ТОЙ Е СПРЯМО БЕЛИТЕ ОТ ГОДИНИ.

    Коментиран от #21

  • 20 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Stéphanie 🎲":

    👍➕➕➕➕➕👍
  • 21 Stéphanie 🎲

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "АБСОЛЮТНО си права !":

    Същата работа е във Франция.Париж със страх да се разхождаш,Марсей толкова красив направиха го на кочина афроарабите,много други градове.Единствено в Биаритц при баските няма много африканско население.Мъжа ми така както е французин иска има план ако продължава това да се преместим при баските.Корс са друга порода евала им правя такова нещо не може да случи там.Най доброто решение е следващият президент Маринка ,тя обеща едно почистване и спиране на социални за тях.А парите да отиват за френският народ,жалко че котка и мина път.Белите хора трябва да се събудят днес африканците утре другите малцинства.
  • 22 Пакича

    1 0 Отговор
    Няма ли най-после,да се каже защо хората са
    на улицата???????.....истинската причина.
  • 23 Шикългербер

    2 0 Отговор
    боя се, че мултипликацията на контестирането, ще доведе до компресия на брожението, което от своя страна ще ескалира до трансформация, модификация и реорганизация на сегашното положение
Новини по държави: