3 Юни, 2020 14:53 2 792 12

Турция: Нашият враг не може да победи в Либия

  • либия-
  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • халифа хафтар-
  • война

Поредицата от поражения на Хафтар доказват, че той не може да спечели в този конфликт

Турция: Нашият враг не може да победи в Либия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Халифа Хафтар няма да може да спечели войната в Либия, Това заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу пред канал 24 TV, предава Анадолската агенция.

Според Чавушоглу, Халифа Хафтар все още не е съгласен да възобнови мирните преговори, а неговите съюзници Обединените арабски емирства, Египет и Франция предоставят активна подкрепа на незаконни групировки в източната част на Либия.

"Напоследък привържениците на Хафтар започнаха да действат по-агресивно и признатото от ООН правителство на националното съгласие беше принудено да предприеме ответни мерки. Това даде възможност за прогонването на незаконните формирования от редица региони в западната част на Либия“, каза министърът, цитиран от агенция "Фокус". Поредицата от поражения, които Хафтар понесе в Западна Либия, доказват, че той не може да спечели в този конфликт, подчерта Чавушоглу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 падналия ангел

    7 13 Отговор
    Международното летище в Триполи остана под контрола на хафтарците. Върнаха си град Ал Асабия,навлезли са в гр. Гарян и така те. Техни дронове-маде ин Чина си го връщат на триполитанците и те така!

    Коментиран от #9, #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 нашия

    5 4 Отговор
    да пробва да каже кои са им приятелите-за враговете няма време да ги изредим

    Коментиран от #4

  • 4 Иван

    19 6 Отговор

    До коментар #3 от "нашия":

    България е приятел на Турция

    Коментиран от #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нещо си объркан

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Info":

    Какво общо със статията
    Модератор, коментар #6 няма нищо общо със статията.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ЛъжлЬО, нали си чувал за интернет

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "падналия ангел":

    Либийската армия обяви, че е започнала военната операция за освобождаване на международното летище на Триполи, което е окупирано от милициите лоялни на лидера на нелегитимните въоръжени сили в източната част на страната, Халифа Хафтар.

    Официалният представител на либийската армия, полковник Мохамед Кунуну заяви, че операцията по спасяването на летището в Триполи официално е започнала и че армейските войски са инструктирани да се придвижат към летището, където се оттеглят милициите на Хафтар, които бягат от фронтовата линия в южната част на либийската столица.

    Кунуну отбеляза, че през последните два дни при подготовката за операцията, армията е установила контрол върху районите около летището.

    Той информира, че през изминалата седмица армейските части са почистили всички военни лагери в южната част на Триполи от милициите, а през последните няколко часа бойните самолети са поразили два танка, скрити в летището и региона Каср бин Гашир, където се намира летището.

    Кунуну така също съобщи, че според изявление на пресцентъра на операция „Вулкан на гнева“, милициите на Хафтар докато са бягали от бойното поле са оставили след себе 48 трупа, но не даде подробна информация но въпроса.

    Междувременно говорителят на щаба на правителствените сили за операциите в Сирте и Ел Джуфре генерал Абдулхади Дирах съобщи, че е получил сведения за смъртта на двама руски наемници от частната военна компания "Вагнер" от коронавируса и вирусът е открит в още двама наем
  • 10 Василев

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    не ме пускат да отговоря на 4 иван-та да питам иване, България е приятел на турция?, какво означава, ти ли си приятеул на турция, приятел си на турция, защото бб е приятел на турция или изразяваш мнението, на кои Българи, които искат да са приятели на турция или не искат да са приятели на турция?
  • 11 Закъсняват ти опорките

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "падналия ангел":

    Летището е вече освободено. Навсякъде го насметоха на Хастар. Обърнаха му хастара
  • 12 Орт

    6 0 Отговор
    Летището вече е в владение на летитимното правителство на Либия.Терористите на Хафтар са изгонени от там.
Новини по държави: