Last news in Fakti

5 Юни, 2020 07:14 2 068 18

Меркел: Дали ще се кандидатирам пак? Не, категорично не

  • ангела меркел-
  • германия-
  • кандидатура-
  • канцлер-
  • политика

Германия ще има нов лидер

Меркел: Дали ще се кандидатирам пак? Не, категорично не - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германският канцлер Ангела Меркел, чийто мандат изтича догодина, не възнамерява да заеме поста за пети път, въпреки популярността си, предаде AFP.

"Не, наистина не. Категорично", отговори тя на въпрос за евентуална нова кандидатура в интервю за телевизия ZDF. 65-годишната германска лидерка е сред най-предпочитаните политици в страната, включително благодарение на успеха на страната в борбата с новия коронавирус.

Нейният Християндемократически съюз ще избере в края на тази година нов лидер, който след това трябва да стане кандидатът на консервативната партия за канцлерския пост. Меркел засегна темата и за смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд при полицейски арест в САЩ.

"Това убийство на Джордж Флойд е ужасно нещо. Расизмът е ужасно нещо. Американското общество е много поляризирано", каза германският канцлер. "Мисля, че политическият стил на президента на САЩ Доналд Тръмп поражда голяма полемика", заяви Меркел, но добави, че работи с лидерите на всички страни, включително с него.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    15 3 Отговор
    Кандидатирай се бе кво ще правят без теб ислямистите които каниш.Или по добре води ги у вас.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Стас

    10 2 Отговор
    Бабо Мути,кандидатирай се! Виж колко бежанци има по границите. Приеми си ги,недей така! Нали ги покани и им обеща прием?
  • 7 Антони

    3 3 Отговор
    Расизмът е ужасно нещо и продажността на хората е по-ужасно нещо, но никой не протестира, а засяга не един живот или съдба.
  • 8 Дърт германец

    0 6 Отговор
    Една грешка направи през всичките си мандати. Поканата и приема на ,,бежанци". Като цяло ,германците си я харесват,а и има защо.Който не вярва,да поживее и работи някоя и друга година в Германия.Дори и най необразованите и ниско платените гастарбайтери , са по доволни от там откъдето са ,,избягали,,

    Коментиран от #10, #13

  • 9 Един там

    5 0 Отговор
    Тази си изпълни задачата и ще я сменят с друг, който има друга задача и ще продължи делото на тези, които дърпат задкулисно конците на света
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 радев

    3 0 Отговор
    И да се кандидатираш няма да те изберат!

    Коментиран от #12

  • 12 Дон Чико

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "радев":

    Тая ще я избират, докато се кандидатира. Също като Бойко Борисов. Просто стадото е убедено, че по-добри няма.
  • 13 Ти в ред ли си ? !!!

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дърт германец":

    Не те знам колко си дърт,но по думите ти личи,че все едно Германия само на картичка си я виждал ако и най-вероятно да живееш там.
    Благодарение на меркел,икономиката и платежоспособноста на германеца се срина в сравнение с Германия от преди 25години в пъти.
    Благодарение отново на меркел средната класа,която преди 20 години бе 65% ➕,
    Сега е под 35% и продължава да пада.
    Отново заради меркел социалната система спрямо Германците бе орязана брутално и от една от най-социалните държави в Европа,сега Германия е на едно от посл.места.Говоря за зап.европа !
    Благодарение на меркел тъй нареченото feste Stelle или на бг.,,постоянно работно място" бе премахнато.Спомняш ли си думите на меркел ???

    Коментиран от #14

  • 14 P.S.

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ти в ред ли си ? !!!":

    Аз ги помня,,за да направя раб.пазар по конкурентен"
    И заради тази ,,конкурентност" в много професии бяха въведени едногодишните договори.И след това хвърляш боб ще ти продължат ли договора или не.Няма да влизам въобще в подробности подобно напрежение с години до какво води.
    А в немалко професии отново благодарение на същата не съществува от повече от 12 години тъй наречения ,,трудов договор"
    Неговото постепенно премахване започна още 2002 година с трансформация в хибрид м/у трудов договор и хоноровано раб.място.
    В момента хората на изкуството например,над 90% от тях са лишени от сигурноста на трудовият договор който съществува дори в банановата република на диктатора-абсурдистан и работят изцяло на хонорари.
    А колкото до това кой подкрепя меркел.Да.Подкрепят я германците на по 30-на години които нямат хал хабер от света.
    Германците които построиха прочутия в цял свят немски стандарт не искат и да чуят за нея.
  • 15 оня

    3 0 Отговор
    Адолф може би ще спре да се обръща в гроба ако не се кандидатира отново. :))
  • 16 Питър Бота

    2 0 Отговор
    Цитат: "Расизма, ксенофобията и негрите са ужасно нещо, те трябва да бъдат премахнати". Хе...хе...рано или късно ще се появи друг чичо Адолф или Бота тогава нещата ще се повторят, а за сега нека си ги канят утрепките в държавата.
  • 17 88 двете букви от немската азбука

    4 0 Отговор
    Няма да се кандидатира, защото знае, че вече няма да я преизберат. Така хората ще казват, че сама се е отказала, а не че не е избрана. Това първо. Като за второ: хайде да поизчакане ощеедно 5 год и да видим какво ще се случи в Германия с толкова много брадати забулени, които само чавета правят и пари получават от работещите данъкоплатци. Те първа идва политизирането и за германското общество и разцвета отново на расистки чувства и гонения на по - различните. И познайте кой ще е виновен? Тази от снимката. Та и за това сега бяга, та да се каже, че другите не са се справили и са изпуснали нещата извън контрол.

    Коментиран от #18

  • 18 Ефенди Том Джоунс

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "88 двете букви от немската азбука":

    Абсолютно точно, тя и сега едва състави правителство модел Тюрлю гювеч камо ли да я изберат отново.
Новини по държави: