Last news in Fakti

5 Юни, 2020 16:22 2 879 15

Седем страни от ЕС с призив за Средиземно море

  • ес-
  • средиземно море-
  • гърция

Настояват за спазване на международните закони

Седем страни от ЕС с призив за Средиземно море - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Седем държави в ЕС излязоха с призив, съобщи Катимерини.

Страните имат излаз на Средиземно море.  Името на Турция не е споменато, но се смята, че е отправено към нея.

Страната провежда проучвания за петрол в региона. Декларацията е одобрена от Франция, Италия, Малта, Португалия, Испания, Гърция и Кипър.

Всички в региона се призовават да спазват международно право и приетите правила. Турция проведе проучвания в икономическата зона на Кипър.

Страната настоява, че има право да действа в района. ЕС подкрепи Кипър и призова за спазване на международно право.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Елемаг войнът на хан Тервел.

    8 13 Отговор
    Едно време разбихме турците като бяха се засилили към Европа май това време пак идва.

    Коментиран от #4, #11

  • 2 Санкции сега

    16 10 Отговор
    Спрете икономическата помощ на турците и спрете митническия съюз с тях. Нека се върнат в мизериятa. Те не заслужават ръка на приятелство от Европа.

    Коментиран от #12

  • 3 Дельо хайдутин

    12 4 Отговор
    Ще разбием фесовете с двете гумени лодки и една уазка
  • 4 Джудже

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Елемаг войнът на хан Тервел.":

    То историята не се учи от романчета! Османлиите са разбити 1529г при Виена, а по море са разбити 1571г при Лепанто. Тервел разгромява арабите 718г при Константинопол

    Коментиран от #5

  • 5 Елемаг войнът на хан Тервел.

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джудже":

    Е и а, аз какво казвам бе джудженце непоръбено????
  • 6 Гръцкият кошмар

    6 5 Отговор
    Призив ей така без да се казва нищо, колкото да замажем очите на гърците. Ако имаше дори и едно параграфче от кой да е международно право закон отдавна да са обвинили Турция във всеки възможен международен съд. Ама за голямо гръцко съжаление няма. Санкции също няма за какво да се налагат поради същата причина, отделно като се спрат стоките от турция ще гласува собственото население, а второскоростните европейски членове рискуват да докарат населението си до просешка тояга поради невъзможност да си купуват европейски стоки заради африканските си доходи. Така, че гърците пак ще пият една студена вода.

    Коментиран от #14

  • 7 Джудже

    7 4 Отговор
    И каква връзка правиш между арабите и османлиите? Или може би призоваваш българският флот да се включи в нова Свещена лига и да разгроми "Османската империя"! Не съм специалист, но доколкото съм запознат за участие в морски битки е нужен флот!

    Коментиран от #8

  • 8 Хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Джудже":

    Мани го тоа,недей му отговаря на такъв,който няма си даже напредстава кои са арабите и кои са османлиите,за него всички са турци хахаха,молим неграмотни и нискообразовани да не коментират😅
  • 9 Пишите, даже без прочит на статията

    4 3 Отговор
    Не се споменава име но се предполага( по автора ), някой да е прочел този призив или друго свързано. А ето какво е. Министърът на отбраната на Турция Хулуси Акар осъди остро опитите на гръцката страна да разположи оръжие на 16-те острова, обявени за демилитаризирана зона, съобщава Анадолската агенция. Турция е направила всичко възможно за урегулиране на разногласията, свързани с Егейско море, в рамките на добросъседските отношения. "Анкара очаква Атина да действа в съответствие с международните закони, договори и добросъседските отношения”, заяви министърът по време на посещението си в турското военно предприятие "Roketsan”, предаде БГНЕС.
  • 10 Въпрос без затруднение

    5 4 Отговор
    България има 5 острова на Черно Море доста близки, както гръцките в близост до Турция. И хипотетично, Турция разполага на тези острови въоражения, и кво ще се радваме ли, даже снайпер не е нужен да ти уцелят питието, гърците станаха много нагли на последък. Как се държаха с докато постигнат целите си за името на македония, ползваха ли наще превозвачи за постигане на земеделските им цели и сега ядем гръцки домати защото имат големи субсидии. Те са най големите цигани на ЕС. И в сучая разполагат войска на островите, които са демилетизирани и правят абсолютни цигански номера.
  • 11 Кое време

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Елемаг войнът на хан Тервел.":

    Как си разбил турците? Турция ЕС забрави те изтеглиха молбата за членство, не знаеш или се правиш на улав
  • 12 Каква помощ

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "Санкции сега":

    каква икономическа помощ то да не е българия. Я ми отговори, как може Турция да храни толкова бежанци а ЕС да трепери от страх да не ги пуснат, за да не пишеш глупости. По нашите тв спецслужби, икономисти и други казаха че около 80хиледи беженци и сме пред национална катастрофа.
  • 13 ник

    7 2 Отговор
    И къде точно Португалия има излаз на Средиземно море???цялото и крайбрежие е на Атлантическия океан.
  • 14 Параграфче от международното морско прав

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гръцкият кошмар":

    "Островите имат ИИЗ и континентален шелф, точно като континенталната част на дадена страна." След като Турция признае международното морско право, както и международните трибунали, които разглеждат тези дела, всичките й проблеми ще бъдат решени и тя ще продължи напред, без викове, истерия и глупости.

    Коментиран от #15

  • 15 Нещо си неадекват

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Параграфче от международното морско прав":

    Турция да призцнае а Гърция да трупа оръжие под носа им. Когато пораснеш ще бъдеш най умното на баща си.
Новини по държави: