6 Юни, 2020 13:37 2 782 3

Над 10 полицаи загинаха при взрив

  • афганистан-
  • полицаи-
  • убити-
  • мина-
  • взрив

Той е причинен от крайпътна мина

Над 10 полицаи загинаха при взрив - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Единадесет полицаи и техните командири са били убити след взрив на мина в североизточната провинция на Афганистан Бадакшан. Инцидентът е станал на 5 май. 

Инцидентът е станал късно в петък в провинцията Хаш. че 13 полицаи и местният полицейски командир Мазари Хаши са убити.

Взривът е станал по време на сблъсъци с талибанските бойци, които в петъчната вечер са нападнали местните контролно-пропускателни пунктове. Боевете продължават, като талибаните също са претърпели загуби.

Насилието в Афганистан между правителствените сили и движението на талибаните се поднови след тридневно прекратяване на огъня, посветено на мюсюлманския празник на Ид ал Фитр.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234578

    6 3 Отговор
    Миленке, това че в Афганистан, Сирия, Ирак... са взривили бомба и са убили 10 или 100 или 1000 полицая е ежедневие, не е новина.

    Новина щеше да е, ако в последните 24 часа там не бяха взривявали бомби и не бяха застреляли някой.


    Моля те пиши само по теми свързани с имотния пазар. Не че и там си компетентна и обективна. Но поне сме ти свикнали.
  • 2 acab

    1 1 Отговор
    супер новина наздраве
  • 3 фурми 2020

    0 0 Отговор
    само като гледам заглавието ми стана ясно мюслимански забави...те са мойстори да убиват масово..да не нареждам техните чудовищни престъпления..дори без да вспоменавам как клаха друговерци..те не жалят и своите чалми..хашиш не прощава..
Новини по държави: