11 Юни, 2020 11:46 1 321 6

В САЩ отстраниха полицаи заради използване на сила в протестите

  • сащ-
  • протести-
  • калифорния-
  • полицаи-
  • сила-
  • лос анджелис

Вълна от протести и безредици обхвана градовете в Съединените щати

В САЩ отстраниха полицаи заради използване на сила в протестите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Най-малко седем полицейски служители в Лос Анджелис (Калифорния) са били отстранени от оперативна работа за неправомерно използване на сила срещу участниците в протестите, съобщи CNN, позовавайки се на изявление на полицията.

"Полицейското управление продължава да разследва предполагаеми случаи на нарушаване и пренебрегване на правилата на ведомството, включително незаконното използване на сила при неотдавнашни граждански вълнения. Седем служители бяха отстранени от оперативна работа поради незаконни действия по време на безредиците", гласи полицейската информация, предаде БГНЕС.

Отбелязва се, че 28 от разглежданите понастоящем жалби съдържат обвинения за неправомерно използване на сила от полицията. Вълна от протести и безредици обхвана градовете в Съединените щати, а след това и редица страни по света, след като при полицейска акция бял полицай причини смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис. Полицаят бе обвинен в убийство, а другите трима - в съучастие в убийство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп 2020

    10 2 Отговор
    А всички протестиращи ще бъдат пуснати от панделата с извинение.
  • 2 когато

    13 2 Отговор
    "афроамерканците" дойдат да ви грабят и убивате ще ревете,ама няма да има вече кой дави защити,нещасници тъпи

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Опа

    5 2 Отговор
    Прекомерната употреба на сила е едно нещо а свободията, друго нещо. Въобще не ми пука за тия. Имат си оръжейните компания имат си и Тръмп чо, да се опраиват! Ако могат
  • 4 Факт

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "когато":

    много дребни хора у нас завиждат ,)
  • 5 Stéphanie 🎲

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "когато":

    Защо се нервираш и обясняваш на хора които не познават що е африканец .Няма значение от Америка или Европа все едни и същи варвари то в техният ген е кодирано.В България няма африканско население не са усещали нито виждали атака,нападение ,теор от тях.Ромите са песен няма място за сравнение.Не толеррам това което по света ,манифест защита на КРИМИНАЛНИ Лица с вече досие в полицията.По случайност от друг цвят ,има нещо збъркано тук ,нестествено е целият този цирк.Предтекст ,оправдание ......
  • 6 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ ТАКИВА КАТО ПОСЛАННИК "ПИГИ"- ПАЗЯТ ЗАЩИТАВАТ - ПРЕСТЪПНАТА НИ МАН.ГУРСКА ;МАН.ГА.САР.СКА СГАН / ПЛОДЯЩА СЕ БЕЗ ПРЕПИТАНИЕ -ЧАКАЩА НА РАБОТЕЩИТЕ БЪЛГАРИ ДА ГИ НАХРАНИ / ..А !!!