Last news in Fakti

12 Юни, 2020 09:37 1 689 8

Тръмп: Ще се погрижим за нашата полиция

  • джордж флойд-
  • сащ-
  • полиция-
  • полицаи-
  • доналд тръмп-
  • убийство-
  • финансиране

Президентът похвали работата на силите на реда

Тръмп: Ще се погрижим за нашата полиция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че администрацията ще инвестира повече в обучението на полицаите и ще предприеме мерки за увеличаване на достъпа до капитали за малкия бизнес в малцинствените общности. Той посочи, че работи по указ, който да доведе до промени в използването на сила от органите на реда.

По  време на кръгла маса с представители на органите на реда в Далас Тръмп призова за повече ресурси за обучение на полицаи. Без да дава подробности, американският президент заяви, че указът ще  насърчи полицията да се придържа към “най-актуалните професионални стандарти за използване на сила.”

Той отрече да има системни проблеми в структурите на органите на реда и  адресира призивите за намаляване средствата за полицията: “Ще се погрижим за нашата полиция, няма да я дефинансираме. Ако ще правим нещо, то ще е в обратната посока - да гарантираме, че нашата полиция е добре обучена, перфектно обучена и че и разполага с най-доброто оборудване”, подчерта Тръмп.

Тръмп похвали работата на силите на реда като цяло и описа полицаите, които употребяват прекомерна сила, като гнили ябълки. „Ако полицаите бъдат оставени да си вършат работата, те я вършат страхотно и вие винаги имате гнили ябълки, без значение къде отивате. Мога да ви кажа, че няма много такива в силите на реда“, посочи той, предаде БНР. Според Доналд Тръмп Съединените щати не могат да постигнат напредък, ако милиони американци биват определяни като расисти:

„Американците са добри и добродетелни хора. Ние трябва да работим заедно, за да се справим с фанатизма и предразсъдъците, където и да се появят. Но няма как да постигнем напредък и да излекуваме раните, ако определяме изкуствено десетки милиони почтени американци като расисти или фанатици.“ Критиците на президента смятат, че той не е способен да проведе смислен разговор за междурасовите отношения и полицейското насилие, отбелязва кореспондентът на БНР в САЩ. Кандидатът на демократите за президент Джо Байдън посочи, че това, което Тръмп постига е “допълнително разединение на страната.” В Далас бе първото представяне от администрацията на план за реформи в отговор на протестите след смъртта по време на арест на Джордж Флойд. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 така е у нас

    8 4 Отговор
    Бай Дончо, дай им по 20 заплати и ги пенсионирай на 45г и ще са ти верни до гроб и ще ти е мирна главата, че тая Мелания хвана паяжини.
  • 2 Гнили Ябълки

    7 1 Отговор
    В България са направо : Ферментирали.:):):)
  • 3 Бай хой

    4 2 Отговор
    Ще им купи от нас "хита" на Веско Маринов "Родната полиция ни пази".
  • 4 Тръмп 2020

    9 1 Отговор
    Горките САЩ обаче. Само Тръмп там има здрав разум - представете си какво им е окаяно състоянието.
  • 5 Картър

    13 1 Отговор
    Като ги ограбят, убият ,изнасилят, ооо къде е полицията. Когато полицията начупи кратуната на разбойниците ооо не било демократично.
  • 6 Аритметика

    3 2 Отговор
    Не му е проблемът обучението на полицията. Англосаксонците вече не са мнозинство в САЩ,а в някои градове и даже цели щати са по-малко от една трета. Като Буковлък.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 месара

    4 1 Отговор
    не че оправдавам всички действия но , ако полицията в Америка не е това което е , сещате ли се каква щеше да е престъпността и какво щяха да си позволяват чернокожи и емигранти ?