Last news in Fakti

10 Юни, 2020 10:34 1 743 10

Пастор обвини Тръмп за полицейското насилие

  • джордж флойд-
  • пастор-
  • протести-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ал шарптън

Има злонамереност по високите етажи на властта

Пастор обвини Тръмп за полицейското насилие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

На погребението на Джордж Флойд, чиято смърт при полицейски арест предизвика протести в световен мащаб, лидер на движението за граждански права в САЩ обвини американския президент Доналд Тръмп в "злонамереност", съобщи AFP.

Преподобният Ал Шарптън каза, че Тръмп, а не бруталната полиция, "дава сигнали, че ако сте от органите на реда, законът не се отнася за вас", пише БГНЕС. Ал Шарптън е известен пастор, който е известен и със своите коментари, свързани с човешките права.

Шарптън многократно използва израза "злонамереност по високите етажи на властта", за да опише различни действия на президента след убийството на Флойд, включително използването на гумени куршуми и брутална сила за прекратяване на мирните протести в района пред Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп 2020

    17 1 Отговор
    Ако тоя утре падне докато слиза по стълбите Тръмп ще му е виновен пак.

    При Тръмп полицейското насилие срещу черни е по-малко отколкото през Обама. Но не се връзва с политическата им позиция и никога няма да го признаят.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 стоян георгиев

    16 0 Отговор
    ето как един престъпник става герои.негърска работа!!!после чакат уважение???!!!!убития негър е престъпник загинал при залавяне и оказал съпротива.да,полицаите го убиха ,но тва не е расиски скандал и загиналия не е герои!!!!ако негрите в сащ се възхищават на такива още бая подобни ще платят с живота си.няма как да оправдаваш с расизъм мързела ,престъпноста и наркоманията,които са се загнездили в манталитета на негрите в сащ и са причина за арестите и насилието над тях.
  • 4 Негър=слуга

    7 1 Отговор
    На тия нали им е ясно че повече няма да видят черен президент изобщо няма да видят бяла президентка да не говорим за афро такава еле па кандидат на демократите.
  • 5 jforfk

    9 0 Отговор
    Как може един престъпник да бъде герой?! Навсякъде по света има закони и те трябва да се спазват. Ако полицията при задържането е проявила несъразмерна сила, то полицаят трабва да си понесе последствията и, доколкото зная, това ее прави. Следователно протестите са излишни и незаконни. А незаконните протести във всички страни трябва да се разпръсват. И точно това прави полицията в САЩ. Но питам, като полицията си върши рабатата, а по тях хвърлят тежки предмети, палят и т.н. да стои със скръстени ръце и да подлага другата буза ли? А къде тогава отиват правата на полицията? Или полицаят не е човек? Защо т.н. защитници на правата на човека не защитават правата на ДРУГИТЕ полицаи?! Или негрите са хора имат си права, могат да чупят, изнасилват, грабят, бият, крадат и т.н, а когато полицията се намеси се оказва, че тя няма човешки права. Демек пак достигаме до проблема с различните аршини. Всички имат ЕДНАКВИ права, но някой имат повече ...

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ььььь

    6 1 Отговор
    Като не искат да ги бият да си отидат в Африка там няма да ги бият в Сомалия е много хубаво ами да отидат там на белите им писна да работят на 3 места за да издържат тия с многото прлава и без задължения
  • 8 срамно

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "jforfk":

    Американците имат същите проблеми чернокожите, които и ние имаме с гетата. Явно когато започнеш да толерираш много едно малцинство, то да живее от помощи и да не работи, напрежението се нагнетява и когато ти се качат на главата, повече не ти издържат нервите. това се е случило и с полицая. Писнало му е да залавя престъпници, наркомани, после да ги пускат и отново пак същото. Когато системата не си върши работата да защитава гражданите, които наистина изпълняват законите, се стига до такива саморазправи понякога и до настройване срещу някои групи. Не ми е ясно обаче тия беличките дето излязоха да протестират за правата на чернокожите като какви се изживяват?Или са бели престъпници или просто са излезли след като са се нашмъркали да разхлабят напрежението. Много е гнусно да си предател на племето си. Ако продължават така американците, няма да им останат полицаи, ще си имат само престъпници.
  • 9 Не религиозен

    3 0 Отговор
    Вместо да се прави на съдия, с което предизвиква разцепление и ново напрежение, по-добре е този пастор призовава за помирение, защото Бог е БОГ НА МИРА ! И като служител на Бога, ако наистина е такъв по съвест и сърце, трябва да търси МИР с ВСИЧКИТЕ човеци -
    "Търсете мир с всички и онова освещение, без което никой няма да види Господа." - Евреи 12:14.
    И като Божии служител да се моли на Бог, от когото е всяко добро даване, вместо да се изживява като втори Мартин Лутер Кинг...

    Коментиран от #10

  • 10 димо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не религиозен":

    Чел съм му вестника на тоя "пастор". Пълен е с обиди към белите и подстрекава черните на бунт от години!