Last news in Fakti

12 Юни, 2020 18:35 1 889 28

Путин е убеден: Мнозинството ще подкрепи промените в конституцията

  • русия-
  • конституция-
  • владимир путин-
  • кремъл

Владимир Владимирович участва в официалната церемония по издигането на националния флаг на Русия на Поклонная гора – най-високата точка на Москва

Путин е убеден: Мнозинството ще подкрепи промените в конституцията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Деня на Русия президентът Владимир Путин изрази убеждението си, че повечето руснаци подкрепят поправките в конституцията на страната.  Всенародното гласуване на промените в основния закон е насрочено от 25 юни до 1 юли.

Владимир Путин участва в официалната церемония по издигането на националния флаг на Русия на Поклонная гора – най-високата точка на Москва.

В словото си държавният глава подчерта, че многонационалният руски народ има общи исторически корени и нравствени устои, които определят развитието на страната и днес, и в бъдеще.

„Закономерно е, че толкова често звучаха предложения тези фундаментални принципи да бъдат внесени в конституцията на Русия. Убеден съм, че мнозинството наши граждани споделят и подкрепят тази позиция“, каза президентът.

Конституционните поправки са около 400 на брой. Най-важната от тях предвижда възможността Владимир Путин да остане на президентския пост и след 2024 г., когато изтича настоящият му втори пореден и общо четвърти мандат.

По традиция след издигането на знамето президентът награди с ордени заслужили герои на труда.

Денят на Русия, наричан още Ден на независимостта, е официален празник от 1992 г. На 12 юни 1990-а Конгресът на народните депутати на Руската съветска федеративна социалистическа република гласува Декларацията за държавния суверенитет.

В документа пише, че суверенитетът се провъзгласява в името на висши цели – неотменното право на всеки човек на достоен живот, свободно развитие и използване на родния език, както и на правото на всеки народ на самоопределение в рамките на избрани от него национално-държавни и национално-културни форми.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен язовец

    16 6 Отговор
    Путин е убеден че ще царува доживот.

    Коментиран от #5

  • 2 ****

    19 8 Отговор
    Руснаците ще подкрепят Путин то е ясно,но запада какво ще прави,ще трепери още два мандата,ако до тогава не е фалирал и последвал примера на СССР? Защото путин ги докарва да изпадат в истерия и сами да си говорят.

    Коментиран от #3, #21

  • 3 Гошо

    5 11 Отговор

    До коментар #2 от "****":

    На запад върви в момента "Западна Пролет " Почнаха да се греят на огъня на Демокрацията ,газ няма да им трябва ,следователно Русия ще фалира
  • 4 Гей Билтс

    3 5 Отговор
    Особено частта със задължителните, принудителни ваксини. Вова родной человек!
  • 5 Сорос

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен язовец":

    Навсякъде в руските учреждения виси  портрет на Путин.

       Това се вижда в сериалите им.

      Интересно, какво ли се случва с чиновник, който се осмели да го махне!

    Коментиран от #13, #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Сандо

    7 3 Отговор
    Не зная дали статията е поръчково,но определено е едностранчива.Набляга се на това,че ще даде възможност на Путин да управлява още мандати - въпроса с мандатите е спорен в целия свят и нека всяка държава го реши за себе си.Но има други неща,които развалят безгрижния и обезпечен живот на враговете на Русия и особено на либералите.Ще спомена само едно предложение:върховенство на руското право над международното.Е,засега на Путин и неговите хора явно не им стигат силите за нова Конституция,но и в Русия тайните битки във властта са много сериозни и безмилостни.
  • 8 Друговремец

    5 8 Отговор
    Това е ден, който ме е повод за празнуване,тъй като тогава се нанесе удар за разцепване на държавата,но такива бяха болните мозъци тогава,а сега още повече се разболяха. Изборите ще бъдат фалшифицирани по формулата 60% дошли да гласуват,толкова ще бъдат и за попраките. Имало е Александър 1 2 3, сега е напът да има Владимир Нулевой. Изключителна пошла наглост,но скоро ще го махнат от власт,понеже ситуацията е като в България.Триумвират на олигарси и престъпници. Наскоро в Русия арестуваха и един ярък опозиционен лидер, който би могъш да бъде достойна алтернатиеа на криминалния путинизъм с който държавата отива ктм дъното

    Коментиран от #10, #12

  • 9 Абе пипи

    6 6 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Такива клипове с подставени "артисти" с лопата да ги ринеш.Все го сваляте този Путин-от 2007 година-и все ви тресе да не остане още във власта...

    Коментиран от #16

  • 10 Да бе-ама

    9 4 Отговор

    До коментар #8 от "Друговремец":

    Ама викаш друго си е като в истинската демокрация САЩ-Буш дядо-Буш баща-Буш син...Клинтън президент..-жена му вице президент..5-6 застреляни президенти-ама са си демокрация-нали? А па баба Меркел е колкото Путин на власт-ама са демокрация-нали? Айде че е петък вечер и не ми се влиза в спорове-че ще те затрупам с примери за "западни демокрации"...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хаахаха

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Друговремец":

    Май САЩ се цепи.Я си отвори дзъркелите
  • 13 Гост

    7 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сорос":

    Ами питай го този чиновник, който се осмели да свали портрета на Путин, иначе няма да спиш спокойно. По твое осмитрвние сигурно онези, на които пречи снимката на Путин сигурно ги разстрелват тайно в мазетата. В сериалите, които аз гледам няма портрети на Путин. В момента гледам,, Хотелът "Да, добра, разтоварваща комедия. Преди това изгледах филма ,, Холуп", там също нямаше портрети на Путин.Гледам и криминални техни филми, но портретът на Путин и там не се е показал.
  • 14 другарят

    7 4 Отговор
    Ние не се съмняваме в мъдростта на руският народ другарю Путин! Този текст от поправката, който казва че от сега нататък "руското законодателство ще стои над законите на световната мафия", не дава покой на Западните бандити.
  • 15 Еми то...

    7 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сорос":

    Еми то човек трябва да мисли-ако може разбира се..-портрети на Путин има само в силовите структори-армията и полицията-просто защото е Главнокомандващ-ако знаеш како е това.Ама явно не си от мислещите-поне така се показваш тук
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бърдоква

    6 3 Отговор
    Народа иска,и ще подкрепи промените в Конститиуцията! А вие-фобите си лайте,като помиари след керван.46 са основните точки,с кардинални промени.Именно с тях,Руския народ,ще отреже пипалата на местните неолиберали създали олигархата.Тези правни"бомби" бяха заложени още при Горби-Елцин.Де факто Конституцията е съставена под надзор на щатски експерти. Сега най-важното: Депутат,сенатор,Министри и заместници,губернатори,висша съдебна власт,нямат право на двойно гражданство.Нямат право да притежават имоти,банкови сметки,офшорни такива зад граница.Децата им не могат да учат в чужбина.Искаш да си във властта-спазвай.Иначе-не става. И най-важното: Не може да бъде кандидат за всички висши длъжности онзи,който не живее постоянно в Русия полседните 25 години без прекъсване.За Президент-изобщо не се допуска да е живял навън.

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ърли

    5 4 Отговор
    бвп на глава от населението русия-57 място..българия-60
    общо взето сме в едно блато..демокрация тип фасадна..единна русия-всички чиновници военни и тн на държавна работа..герб българия същата работа..така са си оплели кошниците че нямат алтернатива за сменяне..плюс ниската избирателна активност и готово..но българина е просто животно и харесва путин а бойко борисов НЕ..пълни главите на руснаците с националистически глупости а всъщност са дупка на 2 континента
  • 20 Вай!!!!

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Бърдоква":

    Тва ако е истина,ЕВЕЛЛА!!
  • 21 Владимир

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "****":

    Абе ****, ти добре ли си?

    Коментиран от #23

  • 22 Бай Горан

    3 1 Отговор
    Направо съм в потрес от пророческият гений,стратегическа мисъл и мъдрост на Владимир Владимирович.То бива,то може,ама другари-това неговото не се издържа.Предполагам,че както аз,така и повечето хора не са могли да стигнат до това дълбоко мисловно прозрение,родено в КГБ кратуната на батюшката.Тука в сайта има едни хора,които си позволяват да плюят по краля-слънце,но те не могат да схванат тънкостите на руската душа,така както ги разбира Кремълският Цар.Руснака мечтае за такъв като Путин,който хем да го мачка,хем да му обяснява колко велика нация са,независимо,че на 100 километра от големите градове,населението живее в коптори и гази кал до колене.Народопсихология.Важното е лосиона за баня да не свършва в Путинският Рай.И когато вечер щастливо заспят,те знаят,че на поста бдят "Цирконя",Сифоня" и "Картоня" и не ще допуснат коварният враг да смути великото им мизерно съществуване.

    Коментиран от #24

  • 23 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Владимир":

    Някой да ти е искал мнението?
  • 24 Друговремец

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Горан":

    Евалла байо,така си е. На 50км селата около Москва тънат в мизерия. Главния защитник на либералите и олигарсите,тръгнал да прави реформи, същия този Путин. Ама и тука хората са прости,едно си знаят ,едно си баят.
  • 25 По добре да се замисли

    5 0 Отговор
    накъде ще бяга скоро от това мнозинство, което ще го разпъне на кръст с краката надолу на Червения площад, защото вече трети месец на руснаците им е забранено да излизат от домовете си заради измислен грип!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 не се сърди човече

    1 1 Отговор
    Спуск на воду атомной подводной лодки проекта 09851 «Хабаровск»,
    ожидается в конце июня 2020 года, но новейшая российская субмарина уже
    наводит страх на натовских и американских военных.
    По мнению западных экспертов АПЛ «Хабаровск» будет способна изменить
    весь расклад сил в мировом океане и стратегическую расстановку сил в
    мире.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания