Last news in Fakti

16 Юни, 2020 08:44 2 247 2

За първи път от 3 седмици в тази страна има нови случаи на коронавирус

  • нова зеландия-
  • коронавирус-
  • заразени

Заразените са се върнали от Великобритания

За първи път от 3 седмици в тази страна има нови случаи на коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

За първи път от три седмици Нова Зеландия съобщи за нови случаи на коронавирус, предаде "Гардиън", позовавайки се на здравните служби.

Седмица, след като правителството обяви, че страната се е преборила със заболяването, министерството на здравеопазването разпространи кратко изявление, в което потвърди два нови случая на коронавирусна инфекция.

Става въпрос хора, които са се върнали от неотдавнашно пътуване до Великобритания. Двата случая са свързани, посочи ведомството на тихоокеанската държава, която често е давана за пример в борбата срещу пандемията. По последни данни в Нова Зеландия има малко над 1500 случая на COVID-19.

На 8 юни Нова Зеландия отмени повечето въведени заради коронавируса ограничения. Остава в сила само стриктният граничен контрол. Всички, влизащи в страната, биват поставени под задължителна двуседмична карантина. След това им се прави тест, и ако той е отрицателен, те могат да се върнат при близките си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    0 4 Отговор
    Разшавахте се и вирусът пак почна да мори наред. Изходът - принудителна ваксина и чип, който иска да шава на некъде, който не ще, ще си седи у дома.
  • 2 предстои

    1 0 Отговор
    тестове и здравни паспорти мисля, че ще започнат да искат от юли месец много държави.От 15 юни отвориха граници и вече има заразени туристи, които обикалят без карантина, като се увеличи броят им ще се хванат за главата и ще трябва да измислят нещо.