Last news in Fakti

17 Юни, 2020 07:23 1 971 5

Доналд Тръмп подписа указ за реформа на американската полиция

  • сащ-
  • полиция-
  • доналд тръмп-
  • джордж флойд

Президентът предприе тези мерки след масовите протести в страната за расово равноправие и против полицейския произвол

Доналд Тръмп подписа указ за реформа на американската полиция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп подписа указ за реформа в полицията. Същевременно той отхвърли призивите за дефинансиране или разформироване на управленията.

Ще бъдат въведени федерални грантове за подобряване на полицейските практики, както и база данни за служители, срещу които има жалби за употреба на прекомерна сила. Забранява се и използването от полицаите на т.нар. "задушаваща хватка", освен ако животът им не е в опасност.


"Трябва да намерим общ език, но твърдо се противопоставям на радикалните и опасни призиви за намаляване на финансирането, разформироване и разпускане на полицейските управления. Без полицията настава хаос. Американците вярват, че трябва да подкрепяме смелите мъже и жени в синьо, които бдят за сигурността ни. Американците също така вярват, че трябва да се подобри отчетността, да се увеличи прозрачността и да се инвестира повече в подготовка, подбор и ангажираност на полицаите", заяви Тръмп след като прие в Белия дом роднини на мъже и жени, убити в сблъсък с полицията.

Президентът предприе тези мерки след масовите протести отвъд океана за расово равноправие и против полицейския произвол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 някой си

    13 3 Отговор
    Прав е Тръмп! Не клекна на изнудвачите-либерасти!
  • 2 куку руку ку

    8 2 Отговор
    Истината е, че полицията получи прекалено много свобода за действие след атентатите на 11.09.2001 г.
    Тогава американците загубиха част от свободата си. Как беше, по-малко свобода, повече сигурност. Е, махалото залитна малко повече в посока по-малко свобода за гражданите и повече власт в ръцете на полицаите. А дайте в нечии ръце повече власт и той започва да се опиянява и да издевателства над другите.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Йордан

    4 4 Отговор
    Браво на Тръмп,че не допусна джендърската либерастия да му се качи на главата. На всички е ясно,че безредиците са организирани и подпомагани от демократите и чичко Шорош. Наложиха на Тръмп непрекъснато да се занимава с либерастията,а не с държавата. След идващите избори ще ги нокаутира за винаги!