Last news in Fakti

18 Юни, 2020 15:39 1 866 12

Тръмп изригна: Американската полиция е била обект на несправедливо отношение

  • сащ-
  • полиция-
  • доналд тръмп-
  • джордж флойд

Във вторник президентът обяви, че се забранява използването на задушаващи хватки, освен ако е застрашен животът на униформен, и нареди да се реформира работата на полицията

Тръмп изригна: Американската полиция е била обект на несправедливо отношение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп заяви, че американската полиция е била "третирана несправедливо". В интервю за "Фокс нюз" той изглежда искаше да защити белия полицай, убил миналата седмица чернокож мъж в Атланта, предаде Франс прес.

Полицаят Гарет Ролф вчера бе обвинен в убийство, пет дни след като застреля младия афроамериканец Рейшард Брукс при задържането му. Трагедията съживи антирасисткия гняв в САЩ, посочва агенцията, предава БТА.

"Ситуацията е ужасна, но не може да оказваш съпротива на полицай", каза американският президент в интервюто за "Фокс нюз". "Надявам се той да получи справедливо отношение от съда, защото в нашата страна полицията е била третирана несправедливо", добави той.

"И още веднъж: не може да оказвате ей така съпротива на полицай. Те са влезли в ужасни пререкания и вижте как са приключили нещата. Много зле. Много зле", продължи Тръмп.

Видеозапис показва как след стрелбата по чернокожия полицаят го рита, докато той лежи на земята и кръвта му изтича, отбелязва АФП.

По-малко от три седмици преди това убийството от полицай на друг чернокож американец - Джордж Флойд в Минеаполис, предизвика мощна протестна вълна в САЩ и целия свят срещу расизма и полицейското насилие.

Във вторник Тръмп обяви, че се забранява използването на задушаващи хватки, освен ако е застрашен животът на полицай, и нареди да се реформира работата на полицията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 покруса

    0 3 Отговор
    Тръмп Ориги изригна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хараре

    1 0 Отговор
    Кък си,бе н8е4г3ро6?
  • 5 радев

    4 0 Отговор
    Полицията ще раздава кафе и понички!
  • 6 Точно в десятката

    2 0 Отговор
    Тръмп както винаги е прав. Едва ли не черните искат да са недосегаеми за полицията понеже са черни. И разни малоумни бели им припяват обаче ще запеят друга песен ако наистина разпуснат полицията. Тогава ще видят от къде изгрява слънцето. Вече полицаи почнаха да напускат - писна им от общественото лицемерие все те да са виновни понеже си вършат работата. Това е много подобно на разните "изнасилени" преди 20-30 години които сега са се сетили че били изнасилени а откровено злоупотребяват с движението за женски права само за да направят мръсно на някой.

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    2 1 Отговор
    Те вече са недосигаеми Сами си извоюваха права на недосигаеми Няма какво да се направи Стават мнозинство Вьрвят голи по улиците с маски пикаят нощем хилят се на патрулите Ако ги натиснат полицаите Това е расизьм дискриминация И ще става още по опасно В Б-я циганите надигат глава не спазват правилата Пускат силна чалга в влака Хората им викат да спрете музиката те почва да псува хората Сред още 20 години ще диктуват те правилата Врьщаме се кьм турското робство и циганизация на една древна д-ва от 861 година

    Коментиран от #8

  • 8 Обратното на Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Не се тревожи Всяко действие си има противодействие Много бързо мишоците ще се изпокрият в дупките си
  • 9 2832

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Точно в десятката":

    Точно. Да разпуска полицията и тогава белите..., не ми се мисли за тях.

    Коментиран от #10

  • 10 Белите

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "2832":

    Са въоръжени, те ги мисли
  • 11 Георги

    0 0 Отговор
    Кой е Джордж Флоид заради когото избухна всичко?46 годишен,2 метра висок,безработен,осъждан за грабеж,футбулна звезда в гимназията отстранен заради побой над съученик,бивша охрана.Не го познавам но всеки със грам мозък в главата ще разбере,че човека не е бил цвете за мирисане.Да се разпусне полицията в Америка и всеки за себе си пък тогава либераистите да му мислят!

    Коментиран от #12

  • 12 Георги

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Георги":

    Сори за грешките.