19 Юни, 2020 13:28 1 459 4

Изтриха предизборни реклами на Тръмп заради нацистки символ

  • социални мрежи-
  • нацистки символ-
  • сащ-
  • кампания-
  • доналд тръмп-
  • фейсбук

Представители на социалната платформа заявиха, че символът е в разрез с правилата

Изтриха предизборни реклами на Тръмп заради нацистки символ - 1
Снимка: Shutterstock

Фейсбук премахна реклами, свързани с предизборната кампания на Доналд Тръмп - заради символ, използван в нацистка Германия, предаде БНТ.

На спорните постове се вижда обърнат червен триъгълник, с който нацистите маркирали свои опоненти, като комунистите, например. Рекламите, които се появиха на страниците на президента Доналд Тръмп и вицепрезидента Майк Пенс, приканват потребителите на Фейсбук да се включват в подписка срещу "Антифа" - крайноляво политическо движение. Представители на социалната платформа заявиха, че символът е разрез с техни правила.

Натаниел Глейчър, директор "Политики за сигурност", заяви: "Не позволяваме символи, които са свързани с организации и идеологии, проповядващи омраза, освен ако не са поставени в контекст или се осъждат". От щаба на Тръмп се аргументираха, че "Антифа" използва обърнатия червен триъгълник като свой отличителен белег и за това е бил използван. Рекламите са били видими малко повече от 24 часа и за този период са прегледани и споделени от хиляди потребители.

Това е последният епизод от тихата война между технологичните гиганти и Белия дом, коментират анализатори. Миналия месец Туитър няколко пъти скри или маркира като неправдоподобни публикации на Тръмп. В отговор той подписа указ, с който ограничи юридическата защита на социалните мрежи. Междувременно представители на Фейсбук, Туитър и Гугъл бяха изслушани от комисията по разузнаване. Според тях няма доказателства за координирани чужда намеса в последните събития в страната - проблемите с гласуването в редица щати и антирасистките протести.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 куку руку ку

    8 2 Отговор
    Кофти аргумент е, че и Антифа са ползвали този символ. И на децата вече стана ясно, че Антифа са чисто фашистка организация, нищо че името идва от антифашисти.
  • 2 Емил

    14 1 Отговор
    Доста примитивно!!! Всички тези символи (вкл. свастиката) са на повече от 5000 години! Само невежи могат да ги определят като "фашистки"!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Gen Gurko

    11 0 Отговор
    Големи мръсници са това демократите. Страшна работа. Дано Тръмп да спечели, за да може поне през втория си мандат да управлява.