Last news in Fakti

20 Юни, 2020 15:45 2 339 10

Съдия предупреди Тръмп: Трудно ще спрете книгата на Болтън

  • джон болтън-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Стопанинът на Белия дом отстрани Джон Болтън миналия септември след 17 месеца на поста съветник по националната сигурност

Съдия предупреди Тръмп: Трудно ще спрете книгата на Болтън  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Федералният съдия в петък изрази съмнение, че Белият дом може да спре достъпа на книгата на бившия съветник по националната сигурност Джон Болтън до обществеността, след като медиите пуснаха откъси и бяха разпространени повече от 200 000 копия, предаде Sky News.

Администрацията казва, че книгата съдържа класифицирана информация и заплашва националната сигурност. Съдията обяви, че ще прегледа книгата, преди да се произнесе.

Книгата на Болтън привлече широко внимание заради скандалните коментари за външната политика на Тръмп.

Тръмп отстрани Болтън миналия септември след 17 месеца като съветник по националната сигурност.

Дейвид Морел, адвокат от Министерството на правосъдието, нарече Болтън недоволен бивш служител, който не бива да бъде възнаграждаван за публикуване без разрешение на правителството, което се изисква от неговото споразумение за неразкриване.

Адвокатът на Болтън Чарлз Купър контрира, че спирането на публикацията ще наруши правата на клиента му за свободна реч.

Тръмп в четвъртък написа в любимия си Туитър, че книгата е "компилация от лъжи и измислени истории", за да изглежда зле.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 барчо

    7 5 Отговор
    В тази книга със сигурност не се пише нищо интересно против Тръмп. През поузтеклия му мандат в общи линии той нищо не е направил, освен да дава обяснения за безмислените обвинения срещу него ту за едно, ту за друго.
  • 2 Тръп е прав хора ‼

    7 5 Отговор
    Ако беше истина до сега този прияте, щеше да си прави компания със Св.Петър в рая.Щом е жив книката е пародия.
  • 3 задхж

    7 5 Отговор
    И тоя мухлясал мустакат пеераз ще последва съдбата на масовия убиец на деца Клинтън. Тръмп ще им еее маайката!
  • 4 asd

    5 2 Отговор
    Айдеееее ...и гащите му станали оранжеви на Форест Тръмп...
    Бий си белината и ще ти мине !
  • 5 asd

    1 0 Отговор
    Президент Камачо... Хахаха!
  • 6 Уса

    3 3 Отговор
    В САЩ само парите ги интересуват и знаят,как да ги заработват на гърба на овцете.Книгата е пиар за Тръмп
  • 7 rаи

    3 0 Отговор
    Май доста хора не са запознати с това кой е Болтън. Него и Хилари ги определят като най-големите привърженици на войните и политици борейки се всячески да засилват американското присъствие навсякъде по света и да си се стрелят там с местното население.
    Болтън докато беше в администрацията само хвалеше Тръмп и се обясняваше какви умни международни ходове правел. Който иска може да потърси негови изказвания за Тръмп през 2017-18. Когато Тръмп обаче реши да изтегля войски от Афганистан и Ирак и най-вече да не обявява война на Иран тогава президента стана неудобен. Няма военни игрички, парички и влияние.... Тръмп го уволни заради тези различия. Единия настоява за 100% война - другия изтегляне. Сега изведнъж книга пише и обвинява... :D:D
    А някой спомня ли си само преди няколко месеца като го канеха в конгреса да дава показания и само с какво желание и трепет Демократите се на дяваха, но... отказа. И знаете ли защо? Защото там е под клетва и ако приказва глупости първо ще бъде съден, а после и осъден.

    Коментиран от #10

  • 8 Ихуууууууууууууууууууууууууууууууу

    1 0 Отговор
    То фамилията му го казва,болт-ава работа,загубен болт
  • 9 Белият дом

    0 0 Отговор
    Ако не спрем книгата, ще спрем него.😂⚖😎
  • 10 Точно

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "rаи":

    Най-точно казано.