22 Юни, 2020 11:16 1 359 9

Болтън: Външната политика на Тръмп е некомпетентна

  • джон болтън-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • външна политика-
  • съветник-
  • книга

Политиката на Тръмп е лишена от стратегия

Болтън: Външната политика на Тръмп е некомпетентна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият съветник на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън определи външната политика на президента Доналд Тръмп като некомпетентна и лишена от стратегия.

Той коментира темата в интервю за в. The Telegraph. "Няма дългосрочна стратегия за Русия и Китай. Преговорите със Северна Корея дотолкова се провалиха, че КНДР взриви сградата, която сама построи заедно с Южна Корея, и продължи да работи над ядрените и ракетните си програми. И за три години така и не успя в сдържането на Иран. Точно по такива въпроси некомпетентността на Тръмп е най-очевидна", посочва Болтън, предаде News.bg

По думите му, Тръмп може лесно да промени вече взето решение, тъй като по държавните въпроси подхожда както към семеен бизнес. Освен това, президентът не вижда разликата между държавните и личните си интереси. "Той встъпи в длъжност с много слаби познания за това как работи държавната власт и нямаше желание да се учи", казва още Болтън.

Припомняме, мемоарите му, в които той разкрива уличаваща информация за Тръмп, ще излязат от печат на 23 юни, въпреки опитите на Белия дом да спре публикуването им чрез съдебен иск. Междувременно съветникът на Белия дом по търговските въпроси Питър Наваро оспори разкритията на Джон Болтън, че Тръмп е молил китайския лидер Си Дзинпин да му помогне да бъде преизбран. Наваро твърди, че е присъствал в стаята, където са разговаряли двамата държавни глави, но не е чул президентът да иска подобно съдействие.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дончо експерт по фалитите

    3 2 Отговор
    Той затова завалията се е заел с вътрешните дела.
  • 2 сестрата на Ким Чен Ун

    6 0 Отговор
    По-некомпетентен от Баце, политиката не познава.
  • 3 Знам знам🙄

    2 0 Отговор
    Сакън нидей ба. Не го разбираш просто тоя велик шахматист на международната сложна дъска. Такива изненадващи финтове и ходове друг немой измисли. СМЯАААААХ.
  • 4 Румяна Костова

    3 1 Отговор
    Болтън е един видимо болен, много стар човек, който трудно дори чете написаният му от асистентите текст. Затова и в демократичната партия много залагат на вицепремиера. Едно от имената е Мишек Обама, бившата първа дама. Какъв цинизъм от страна на Байден. Дали подпалването на гражданска война в Америка, това, което прави демократическата партия е адекватен политика? Интересно е, че според няколко социални проучвания, в това число и Fox News,( единствената американска медия, която не е в ръцете на демократите) Байден изпреварва Тръмп някъде с 8 до 12 процента. Борбата ще бъде наистина жестока. Много ми е интересно дали бялото и цветно, но не черно население ще приклекнат пред черните, както им диктуват демократите
  • 5 Нема лабааво

    1 0 Отговор
    Компетентна е политиката и има стратегия щом в тази криза успяват да заделят 200 000 долара за медиите в нашата страна !
  • 6 стоян георгиев

    0 2 Отговор
    всички експерти по националните въпроси на сащ ,които са страшни специалисти пишат за тръмп едно и също,а именно че е пълен ненормалник.шефа на цру дето се махна и шефа на фбр изразиха подобни на болтън мнения.икономическите експерти на сащ също имат подобни мнения за политиката на тръмп.проблемите му с черните в сащ са именно следствие на неговата некомпетентност.жалко за американския избирател че реагира като българския в ситуацията с тръмп.хилари го каза много ясно на техния телевизионен дебат,че един политически аматьор няма как да се справи като президент на сащ,но избирателя не го разбра.особено неговата глупава и консуматорски възпитана част.
  • 7 Qzara

    2 0 Отговор
    БОЛТЪН ДА СИ ЗАТВАРЯ УСТАТАТА
  • 8 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ С БОЛТЪНОВИТЕ ЕВРЕИ ПРИ ВЛАСТ НА "ХИТЛЕРОВ" КУ-КЛУКС-КЛАН В САЩ ????? ЩЕ СЕ РАЗТВОРИ ТИХИЯТ ОКЕАН И ЩЕ ПОЕМАТ КЪМ ОБЕТОВАНИТЕ АЗИАТСКИ ЗЕМИ !?!?!?
  • 9 Между редовете

    2 0 Отговор
    Проблемът на Болтън е, че Тръмп не иска да започва нови войни както е традицията досега.Тръмп си го каза директно, че Болтън е искал да хвърля бомби, на което Тръмп отказал, но сега Болтън ще види какво е да му се стовари бомба върху главата, каквото и да значи това.