Last news in Fakti

22 Юни, 2020 17:05 3 280 3

Предишната Северна Корея се връща

  • северна корея-
  • граница-
  • южна корея

Страната монтира високоворители на границата

Предишната Северна Корея се връща - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Корея отново започна да монтира високоговорителите за пропаганда на границата, съобщи РИА Новости.

Южна Корея сключи споразумение със своите съседи за граничните райони. Тогава бяха премахнати и високоговорителите.
Сега се наблюдава повторна активност. Северна Корея подготвя и голям брой пропагандни листовки, които да бъдат пуснати по границата.

Южнокорейски представители обявиха, че следят внимателни действията на съседите. Оттам също обмислят да върнат своите високоговорители и да отговорят на всеки подобен опит от Севера.

Северна Корея започна да преразглежда споразуменията през последната седмица. Това стана, след като неправителствени групи в Сеул разпръснаха листовки на нейна територия.

Южна Корея обяви, че ще ограничи подобни действия.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прави впечатление

    3 2 Отговор
    Че по комшийски се почват едно караници между държавите, което ще доведе най вероятно до войни в различни точки на света. Бог да ни е на помощ!
  • 2 Трикстер

    7 1 Отговор
    Изпратете нанкащия баце в южна корея и го направете там премиер, защото е по - голям диктатор и от Ким и двамата диктатори ще се разберат, даже баце може да слее двете държави, стига да има кюлчета, долари, евро и всякакви валути, а ако не се разберат нанкащия ще извади пистолета 😂😆🐷🎃😆
  • 3 Е и какво ?

    1 5 Отговор
    Любопитно какво толкова ще напишат в тези листовки от Северна Корея че да притеснят южно корейците ? Може би ще ги приканят да се присъединят към рая на земята който е настъпил при тях ?
Новини по държави: