Last news in Fakti

23 Юни, 2020 07:38 1 897 9

Тръмп замрази издаването на зелени карти

  • сащ-
  • служители-
  • зелена карта-
  • доналд тръмп-
  • работници-
  • икономика-
  • коронавирус

Президентът прие решение срещу чуждестранните работници

Тръмп замрази издаването на зелени карти - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп удължава забраната за издаване на зелени карти извън САЩ до края на годината и замразява издаването на редица категории работни визи, предаде AP.

Властта във Вашингтон забранява издаването и на визи за служители, които се ползват от технологичните компании и мултинационалните корпорации. Забраната няма да засегне хората, които вече са в САЩ.

Високопоставен представител на администрацията на Тръмп, пожелал анонимност, съобщи, че забраната ще бъде в сила до края на годината в рамките на усилията за освобождаване на работни места в икономиката, ударена от коронавируса. Тръмп смята, че това решение ще даде възможност на американците да си намерят работа, предаде Би Би Си.

Според оценки на администрацията мярката ще освободи до 525 000 работни места. Забраната ще засегне и визите Н-1В за квалифицирани работници, които се използват от големите американски технологични компании, визите Н-2В за неземеделски сезонни работници, визите J-1 за обмен на студенти и визите L-1 за мениджъри на мултинационални корпорации.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Усеин

    3 11 Отговор
    Той нее добре горкия
  • 2 Boxer 3.0

    10 3 Отговор
    Няма как да не се сетя за Том Сойер, които прибираше пари от другите деца, за да получат правото да боядисват оградата му.
    Положението беше мечта! ФЕД печата долари и целият свят кандидатствува за да работи в САЩ.
    Сега Том ще тябва да върти четката сам...
  • 3 Луд за връзване

    6 3 Отговор
    Тръмп замрази издаването на зелени карти и забраната ще бъде в сила до края на годината в рамките на усилията за освобождаване на работни места в икономиката, А от догодина след очаквания срив на долара, зелените карти няма да са вече търсени и ще са си все замразени....
  • 4 Случаен

    2 0 Отговор
    Ревете продажници, ревете.
  • 5 Хаха

    6 1 Отговор
    Синовете му ще имат голям проблем с вноса на жени... Тръмп така внесе Мелания, тя на свой ред майка си и баща си , братовчедите и половината семка ,)

    Коментиран от #7

  • 6 Неучуден

    2 2 Отговор
    След всичко неочаквано което става и се случва в САЩ по време на управлението на Рижият и пътя на изолация от Света по който е тръгнал Тръмп след като забранява и емиграцията като градивна основа за основаването и съществуването на САЩ и замразява издаването на зелени карти , вече няма да се учудя , че ако бъде преизбран, от следващата година може да замрази и издаването на изходящите визи за американците решили да напуснат САЩ, а мексиканците сами да поискат и да са заинтересовани да доизградят стената по границата си със САЩ...!!!
  • 7 Проблем

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хаха":

    има само в твоята глава... Мелания е негова съпруга. И не е казано, че няма да се издават визи и зелени карти за членове на семейства. Просто ще се свие дупката, през която се промъкват онези, които не одобряват политиката на президента, но все пак искат да се възползват от нея...
  • 8 куку

    1 0 Отговор
    Я, да видим сега, кой ще бачка гадната робска работа

    Коментиран от #9

  • 9 Бай Яни

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "куку":

    Затова си имат църни маимуни африкански👻,НЕГРИТЕ са за тази цел.