Last news in Fakti

23 Юни, 2020 12:50 1 656 5

Помпео: Тръмп ще защити САЩ

  • сащ-
  • майк помпео-
  • китай

Той смята, че трябва да се наблюдава китайското правителство

Помпео: Тръмп ще защити САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският държавен глава Доналд Тръмп няма да позволи на Китай да нанесе щети на САЩ. Това заяви държавният секретар от администрацията на президента Майк Помпео, цитиран от FOX News.

Държавният секретар имаше среща с китайски представител в Хавай. Там те договориха продължаване на диалога.

Според Помпео в администрацията разбират, че китайското правителство работи срещу САЩ. Той заяви, че президентът Доналд Тръмп няма да позволи да има реални щети за страната.

Помпео не коментира как протичат преговорите за търговското споразумение между двете страни. Скоро трябва да започнат разговори за неговата втора част.

Доналд Тръмп настоява за по-равностойни търговски отношения. Първото споразумение гарантира китайска подкрепа за американската икономика.

Предстоят преговори за ново такова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кралицата хвърли топа

    6 1 Отговор
    Бай Дончо си го каза Мейк Америка Грейт Агейн, демек ще я връща на Великобритания.
  • 2 Ivan

    12 2 Отговор
    Доларите вече не са актуални в Китай ,моля медиите да казват истината за американските пари кой ги печата и как са създадени?СТИГА ЛЪЖИ!
  • 3 АААААА

    6 1 Отговор
    тези кравари все някой или нещо ги заплашва,пречи им ....много филми гледат ,много нещо....и вечно си живеят в някъв филм измислица ,а и сега се замислих онзи нашичкият с дрона на терасата на кой прилича!!!!!!!
  • 4 Готов за 2рия МАНДАТ

    4 1 Отговор
    Не знам дали Тръмп ще защити САЩ с по високите мита, търговски такси и откъсване от всички световни споразумения и съюзни организации, Но ИЗОЛАЦИЯТА на която обрича САЩ от Света , е бремената майка на КОМУНИЗМА с бъдещ баща от ДИКТАТУРА...!!!
  • 5 Туркофил

    1 2 Отговор
    Браво на Помпео и Тръмп