Last news in Fakti

24 Юни, 2020 12:39 2 400 9

Удар в гърба на Тръмп! Републиканско ядро се формира в подкрепа на Байдън

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • джо байдън-
  • републиканска партия

По същото време президентът на САЩ посети Аризона, за да насърчи строежа на стената по границата с Мексико, въпреки увеличаващите се случаи на коронавирус

Удар в гърба на Тръмп! Републиканско ядро се формира в подкрепа на Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Десетки републиканци, бивши служители в сферата на националната сигурност, формират група, която ще подкрепи кандидата на демократите за президент на САЩ Джо Байдън, съобщиха запознати пред Ройтерс в подреден знак, че държавният глава Доналд Тръмп е отчуждил хора от собствената си партия.

Идните седмици се очаква групата публично да даде подкрепата си за Байдън, а нейните членове планират да участват в кампанията на бившия вицепрезидент, който ще се изправи срещу Тръмп на вота на 3 ноември. Сред тях са двайсетина служители, които са работили в администрациите на президентите Роналд Рейгън, Джордж Буш-старши и Джордж Буш-младши.

Те ще се обосноват, че още 4 години президентство на Тръмп ще застрашат националната сигурност на САЩ и че гласоподавателите републиканци трябва да видят в Байдън по-добър избор, въпреки политическите различия.

Инициативата е ръководена от Джон Белинджър III и от Кен Уанстийн, според запознати анонимни източници. И двамата са имали високи позиции при Буш-младши. Белинджър бе правен съветник в Съвета за национална сигурност и в Държавния департамент. А Уайнстийн бе съветник по вътрешната сигурност и шеф на кабинета на бившия директор на ФБР Робърт Мълър.

Друг член на групата е Робърт Блекуил, който бе външнополитически съветник и при двамата президенти Буш, както и посланик в Индия.

Във вторник експрезидентът Барак Обама за първи път се появи редом до Байдън, откакто го подкрепи за държавен глава през април, помагайки му да набере над 11 млн. долара за кампанията.

По същото време президентът Тръмп посети Аризона, за да насърчи строежа на стената по границата с Мексико, въпреки увеличаващите се случаи на коронавирус. 

Тръмп, който спечели на косъм Аризона през 2016 г., се стреми да затвърди позициите си в щата.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    23 2 Отговор
    Глобалистите либералчета са извадили стари компромати и ги натискат да предадат каузата. Все пак цру все още се държи от мултикултиюдеите
  • 2 ПЕНКО

    15 4 Отговор
    ВСИЧКИ ТЕ СА ЕВРЕИ ! БОЛТЪН Е ЕВРЕИН ! СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ МОТИВАЦИЯТА НА ХИТЛЕР ??? А И ДНЕС НАВСЯКЪДЕ ПО-СВЕТА СА ЗАСТРАШЕНИ ---ДАЙТЕ СИ СМЕТКА ЗАЩО !!!!!!!!!НО, ГЕНИАЛНИТЕ ТВОРЦИ ЕВРЕИ ХУМАНИСТИ - СА ЗА ВЕЧНА ПОЧИТ !!!!!!
  • 3 Мишел дьо Нострадам

    11 1 Отговор
    Ще има патаклама.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гнилост и зараза

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Прохор":

    Именно, за това там му е мястото-глава на нацията.
  • 6 Иван

    16 1 Отговор
    Десетина - двадесет предатели ще отидат да плачат на гроба на Джордж Флойт и после ще паднат на колене пред някой негър,в чието четвърто или пето поколение няма нито един работещ. Прав им път.
  • 7 Блеки

    10 1 Отговор
    След Колин Пауел време е и чернокожата Кондолиза Райс да се покаже и излезе отново на политическата сцена за да се разбере че в САЩ няма расизъм , а има бунтове срещу СИСТЕМАТА за повече социална и народна свобода...
  • 8 Софиянец

    1 0 Отговор
    От написаното по-горе става ясно,че и тия са навързани един за друг като свински черва.Разликата е ,че наш'те са се закачили за тях и разсипва нашата държава,а тия съсипват цял свят.
  • 9 БПФ

    1 0 Отговор
    А, значи Тръмп бил заплаха за националната сигурност... но страдащият от деменция и затънал в корупция байдън - НЕ Е ???