Last news in Fakti

26 Юни, 2020 19:16 2 234 5

ЕС замрази една глава за Сърбия

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • ес

Остава главата за свободно движение

ЕС замрази една глава за Сърбия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС към момента няма да отвори главата за свободно движение в преговорите със Сърбия. Това стана ясно след среща на сръсбкият президент Александър Вучич с представители на групата, съобщи B92.

Страната се счита за една от напредналите по преговорния период. Сръбският президент вече заяви, че страната може да влече в ЕС през следващите шест години.

Той удължи периода след преговорите. Сърбия е отворила 18 от 35 глави по преговорите.

Много европейски представители обаче смятат, че демокрацията в страната е ограничена. В същото време пред Черна гора остава да бъде отворена още една глава.

Страната може да премине по-бързо през преговорите. Сръбският президент обяви, че остава оптимист.

Европейски представители заявиха, че са готови да подкрепят европейската идея на Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добри

    4 20 Отговор
    Защо Сърбия трябва да влиза ускорено в ЕС ? За да може Путин да нахлува в структурите на Съюза и да руши всичко ! Или може би ние трябва да подпомагаме Сърбия най малкото затова ,че държи в безопастност на своя територия престъпникът ЦВ !

    Коментиран от #3

  • 2 778

    6 11 Отговор
    Тези ще влязат последни, т.е. след Сев. Македония и Албания. Освен това, ако не подобрят положението на бълг. малцинство там ще видят ЕС през крив макарон!
  • 3 Дико

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Добри":

    Малееее! Ти си доста зле бе човек ! Путин ако реши да нахлуе няма да имаш време да мигнеш защото ще бъдеш в газообразно състояние.
  • 4 Гошо

    6 5 Отговор
    Сърбите ако искаха досега да са в ЕС Но просто няма смисъл да се натискат в организация без бъдеще
  • 5 оня с коня

    6 5 Отговор
    Що не обясните на Сърбите че ЕС се Разпада бе Русофили и че Еврофондовете не са хубаво нещо?Мълчите като комунисти на разпит и звук не издавате,ама иначе крещите в Един глас че България ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗЕ от ЕС.А що така се получава?Ами защото ТАКИВА СА ВИ ЗАПОВЕДИТЕ ОТ МОСКВА,за да могат да нахлуят Руските Олигархически Капитали и да ни изкупят ВСИЧКО ,но на цени каквито ТЕ КАЖАТ.А след това - Мощен КАЗАШКИ ШУТ на всички Българи със думите :"Ето было Ваше,а уже Наше"!
Новини по държави: