Last news in Fakti

27 Юни, 2020 12:25 1 467 2

Франция с покана за Сърбия и Косово

  • сърбия-
  • покана-
  • косово

Договарят нова среща между двете страни

Франция с покана за Сърбия и Косово - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Франция и Германия отправиха призив следващата среща между сръбски и косовски представители да се състои в Париж, съобщи France 24.

Среща между двете страни трябваше да се състои в САЩ. Американският държавен глава Доналд Тръмп лично покани президентите на двете страни.

Срещата беше отложена по искане на представителите на Косово. ЕС обяви, че е готов да продължи работата по сътрудничеството.

Сръбският президент Александър Вучич проведе среща с европейски представители. Той обяви, че скоро ще има нов срок за двустранна среща.

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон обявиха, че са готови да домакинстват на такава среща. Среща може да има през юли.

Сърбия и Косово търсят договаряне на взаимно признаване. Споразумение ще им осигури преговори за влизане в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАСАПИНА

    1 2 Отговор
    Защо няма нищо за скапаната турция???
  • 2 Колониста

    0 0 Отговор
    Нашите от запада, пак искат да се правят на велики, праведни и мъдри и да си разделят Източна Европа с руснаците и чалмите. Осъвременихме и въоръжихме чалмите, сега ще се направим на освободители, бойци на доброто и ще ни заобичат хихихи... винаги ни минава номера хехехе
Новини по държави: