Last news in Fakti

29 Юни, 2020 22:00 1 504 19

Беларус и Унгария разширяват сътрудничеството си в атомната енергетика

  • атомна енергетика-
  • беларус-
  • унгария-
  • аец-
  • сътрудничество-
  • аец пакш

Договорено е сътрудничество за обучението на персонал

Беларус и Унгария разширяват сътрудничеството си в атомната енергетика - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министърът на енергетиката на Беларус Виктор Каранкевич и посланикът на Унгария в страната Жолт Чутора обсъдиха на среща в Минск перспективите за сътрудничество между двете страни в областта на атомната енергия.

Тема на разговора е бил меморандумът за сътрудничество от 5 юни тази година, подписан между Министерството на енергетиката на Беларус и Службата на министър-председателя на Унгария. На срещата е била обсъдена възможността за включване на беларуски организации в изграждането на инфраструктурата на АЕЦ „Пакш“ 2 в Унгария. Договорено е сътрудничество за обучението на персонал за атомната електроцентрала. Разгледани са и възможностите за партньорство в управлението на ядрените отпадъци.

Очаква се до края на годината унгарска делегация да посети Беларус.„По време на това посещение сме готови да разработим практически решения в областите, залегнали в меморандума“, каза Виктор Каранкевич, предаде агенция Белта.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Ох Боли

    2 10 Отговор
    Чернобил ще е детска игра след този обмен на алкохолизирани идеи и цигански номера 😎

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Монгола

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Ох Боли":

    Фокушима- 1 изхвърли в атмосферата 10 пъти повече радиация от чернобилския реактор!

    Коментиран от #5, #9

  • 3 АНОНИм

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Ох Боли":

    Злобееш! Ако знаеш точно какво е станало в Чернобил - пиши! Аз знам! Ако е вярно - ще потвърдя!

    Коментиран от #6

  • 4 АНОНИм

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Ох Боли":

    Зная защото някога през 1987г ми попадна руското списание за енергетика! Там бяха професионално описани колко и кои основни и спомагателни защити на енерго блока са изключени за да направят това, което направиха!
  • 5 АНОНИм

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Фукушима е резултат от това, че не са предвидили такова земетресение и цунамито впоследствие! Да ли са могли?! Икономисали са от енергията за транспорт на морска вода за охлаждане! Ако АЕЦ фукушима бе по-високо, може би щеше да оцелее с по-малко щети!
    Отдалеч лесно се съди!
    В Чернобил проблема беше един луд и див руснак! Не пиян - луд и див руснак!
  • 6 Д-р Ох Боли

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "АНОНИм":

    Всеки опит за изпълняване на петилетката за три години водеше до осиране на алкашите, така стана и в Чернобил и за разлика от Фукушима си отидоха стотици хиляди от рак, в НРБто също бяха десетки хиляди щ. Бог да ги прости!

    Коментиран от #8, #12, #13

  • 7 АНОНИм

    2 0 Отговор
    Американците също имат острова на третата миля /the three mile island/! Филма "китайски синдром" е базиран на този "инцидент"! И не само!
  • 8 Кривокрачкооо

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Ох Боли":

    Така ли е станало мутанте?
  • 9 Госあ

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    И ти падна на марулите,дето ги изяде тоя десет пъти по голям облак А ? Не знам монгол ли си,индус ли си,къв си,но това което е отделено в атмосферата от Фукушима е несравнимо по никакъв начин с чернобилското. А водата е събрана и се съхранява, като точно в момента започват да я неутрализират за да я изпускат. Защото е събрана много. И още събират. В градовете около централата хората започват да се връщат,а около чернобил все още е необитаема територия.

    Коментиран от #11, #14, #16

  • 10 Д-р Ох Боли

    2 5 Отговор
    Така става всеки път, когато се смесят гениалните руски мисли и етиловият алкохол... Последната изчепка беше с буревестниците - 14 човека погребани в оловни кофчези. Същите неграмотници щели да строят Беше НЕ Благодаря 😆
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АНОНИм

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Ох Боли":

    Реактора вече бил наработил 8-10 000 часа /година и малко/! Трябваше да мине изпитание за получаване на т.нар. акт 16! Демек разрешение за експлоатация!
    На 440 МВТ блокове заигравката са я правили без проблем! Тук в Козлодуй - също! На ВВЕР 1000 са го осрали! Дообогатявали са отработеното ядрено гориво с и за какво! След акт 16 е следвало презареждане на реактора със свежо ядрено гориво! А то свежото дава "ток" към 4-5 години!
    Много се отпуснах!
  • 13 АНОНИм

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Ох Боли":

    Чети пост 12
    Петилетки - глупости1
    Това ти е отговора! Нищо не знаеш!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АНОНИм

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Госあ":

    Марулите и аз ги ядох! Така е! Можеше да мине България и по-леко през това, но нямахме държавници със здрави гащи! Мълчаха като насрани гъзове всичките! Трябваше да се светнем от Радио Свободна Европа! Имахме и второ радиоактивно плюскане със сенотО и фуражите дето животните ги ядоха есен-зима, а ние ядохме сирене, кашкавал, мляко, месо!

    Коментиран от #17, #19

  • 17 Гошо

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "АНОНИм":

    Е и , какво стана
    Или ти от оня свят пишеш

    Коментиран от #18

  • 18 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Гошо":

    И това е така донякъде. Но какво се е загрижил толкова оня за Фукушима ? И в крайна сметка, отделената радиация от тези аварии е по малка от сумарната такава при всички детонации при разработването на ядрени оръжия.
  • 19 Госあ

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "АНОНИм":

    Ами факт е,че поведението на държавниците е било като на оня монгол ли е,индус ли е, къв е незнам. Буратино.
Новини по държави: