29 Юни, 2020 11:16 1 569 6

Ключова среща в Берлин за кризата в Европа

  • ангела меркел-
  • еманюел макрон-
  • ес-
  • германия

Двамата лидери ще обсъдят възстановителния план за ЕС, предложен от Еврокомисията за преодоляване на икономическите последствия от пандемията

Ключова среща в Берлин за кризата в Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската канцлерка Ангела Меркел е домакин на среща с френския президент Еманюел Макрон дни преди Берлин да поеме ротационното председателство на ЕС и на фона на най-сериозни икономически проблеми на Стария континент след Втората световна война.

Председателството на Германия ще бъде последно начело с Меркел и може да бъде определящо наследството на наричаната „вечната канцлерка“, отбелязва АФП.

А други проблеми пред ЕС са отношенията с Великобритания, завой към нисковъглеродна икономика и кризи от Либия до Сирия.

Двамата лидери ще обсъдят възстановителния план за ЕС, предложен от Еврокомисията за преодоляване на икономическите последствия от коронакризата.

В публикувано в събота интервю председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че е „голям късмет, че Германия поема председателството в този момент на голяма криза“.

Дългият опит на канцлерката и доверието в Меркел „помагат много“, каза тя пред „Ханделсблат“. 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Спасов

    2 0 Отговор
    Ха дано!...Но съм притеснен, че парите за България ще бъдат отново излапани...

    Коментиран от #2

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Спасов":

    Долу, ЕС !!!Пускайте печатницата!!!! На 6 , до довечера 1000 милиарада
  • 3 ЧекмеджеБанк

    2 0 Отговор
    Дългият опит на канцлерката се показа в цялата си светлина с тн бежанска криза, която заля не само родината на канцлерката, а и Европа.
  • 4 Истина

    1 0 Отговор
    Първо ще се определи пола на ЕС (и ако стане де ) после с другите проблеми ( и ако им остане време ).
  • 5 hmhmhm

    1 0 Отговор
    келемета , сър!
  • 6 КАК МОЖЕ

    0 0 Отговор
    КАК ЩЕ ОБСЪЖДАТ НЕЩО БЕЗ НАШИЯ ПАДИШАХ - ЩЕ ГО ОБИДЯТ
Новини по държави: