Last news in Fakti

29 Юни, 2020 16:21 4 097 10

Борис Джонсън: Covid-19 е бедствие и пълен кошмар!

  • икономика-
  • великобритания-
  • ковид-19-
  • пандемия-
  • борис джонсън

Британският премиер заяви, че ще бъде грешка завръщането към режима на строги икономии в резултат на пандемията

Борис Джонсън: Covid-19 е бедствие и пълен кошмар! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че Covid-19 е „бедствие и пълен кошмар за страната“, но ще бъде грешка завръщането към режима на строги икономии в резултат на пандемията от коронавируса.

Днес в интервю за Таймс радио Борис Джонсън обяви, че ще излезе с план за „скок напред“ след пандемията. Правителството вече обеща 1 милиарда паунда за изграждане на 50 големи училищни проекта в Англия и още 560 милиона за възстановяване на намиращи се в лошо състояние училища.

Джонсън заяви, че във Великобритания ще са необходими икономически усилия подобни на тези, положени от американския президент Франклин Рузвелт през 30-те години на миналия век за справяне с Голямата депресия.

„Сега е времето да се инвестира в инфраструктурата, сега е времето да се вземат дългосрочни решения за доброто на страната“, изтъкна премиерът.

Междувременно правителството препоръча карантината да не бъде облекчавана в Лестър от 6 юли, когато трябва да отворят заведенията и фризьорските салони заради ново огнище на заразата в града.

Кметът на града сър Питър Соулсби съобщи, че е предложено карантината в Лестър да остане още две седмици след тази дата, но изрази недоволство от липсата на консултация с местните власти. 43 550 души са станали жертва на пандемията в Обединеното кралство.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо простоят галош

    8 15 Отговор
    Нема куронавироз, немааа
  • 2 Айде бе

    16 5 Отговор
    А какво стана със стадния имунитет бе Борка...? И нали отначало казваше,че всичко било под контрол...?
  • 3 Харалан Добрев

    6 4 Отговор
    Мангърката дръпна Герб с 5-6 % - другите 3-4% са от Божков и Слави
  • 4 Още не са видели кризата

    11 2 Отговор
    Големия папур ще го ядът по натам, след като излезнаха от Евро съюза сега ще се молят да ги приемат отново😂

    Коментиран от #5

  • 5 Петко Сертов

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "Още не са видели кризата":

    Излизането на Великобритания е планирано отдавна от Ми-6 и ЦРу като превантивна мярка срещу бежанският поток от пролетите, а щом и го изпълниха значи предстоят още "катаклизми"
  • 6 стоян георгиев

    4 6 Отговор
    джонсън не вярваше за съществуването на вируса докато не го напипа!после видя че хич не е маитап работата ,но за много британци уви вече беше късно.загина маса народ заради високомерието на този рижав красавец!
  • 7 Красен

    1 1 Отговор
    Красен, имаш ли идея как как се живее с минимална пенсия или заплата. Познавамесе от ул Веслец и бул Дондуков, още бяха клубовете, на партера с ресторанта на Снежа и съпруга и, и баща и, с голями те диоптри, издаване вестник...лошо, много лошо се живее, помниш ли консервената кутия от Поляка, пълна с въздут, от Адам.... Пишеше"последния дъх на Комунизма" Хората Красене преди всичко,.....!!!!
  • 8 Зюмбюл ли си или магарешки тръни?

    5 0 Отговор
    "С маските се живее по свободно, с белезници на ръцете и лепенка на устата се живее още по свободно, може и чувал на главата, пластмасов, за да не се задушиш случайно! Ти меко казано не си Редовен, точната дума е И..... От!!!!!!
  • 9 Мангъров

    0 1 Отговор
    Къв коронавирус ве мейт!? Тва е лека настинка....
  • 10 (neregistriran)

    0 0 Отговор
    Fitnes klubovete vav Welikobritania, koga gospodin Boris Dzhonsan shte gi otvorite. Pitam za edin priatel ot London. Mersi, v ocakvane sme. Jivi i zdravi. Ima visus gospodin Mangarov.