Last news in Fakti

29 Юни, 2020 16:36 1 800 5

Русия иска единни международни критерии за смъртността от коронавируса

  • русия-
  • сергей лавров-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Общият регистриран брой на заразените с Ковид-19 в Руската федерация достигна 641 156

Русия иска единни международни критерии за смъртността от коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Експерти от различни страни трябва да се договорят за критериите на статистиката за смъртността при заразените с коронавируса, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА.

В интервю за телевизия Ар Ти Лавров отбеляза, че макар общият брой на заразените в Русия да възлиза на стотици хиляди, смъртността там е по-ниска в сравнение с редица други държави.

"По този въпрос специалистите трябва да разговарят един с друг, защото е важно статистиката да се уеднакви", посочи той и отчете, че "сега тя е различна при всички: някъде е съвсем либерална (вписват в тази категория всички смъртни случаи), а другаде ги разделят по причини. Тук не мога да бъда експерт," призна руският външен министър.

Лавров каза, че европейските страни засега не разглеждат възможността да отворят границите си за руски граждани, изхождайки от броя на регистрираните случаи на заразени с коронавируса в Русия, нареждайки я на трето място по този показател след САЩ и Бразилия.

Понастоящем Русия преценява условията за подновяване на комуникацията с другите страни, отбеляза той. "Ние като министерство на външните работи ще предоставяме информация за епидемиологичната ситуация в чуждите държави. Тази информация ще се препраща в руските структури, които професионално ще оценяват доколко е опасно или безопасно", обясни Лавров.

Заради положението с коронавируса на 27 март Русия напълно прекрати редовните и чартърните международни полети, като превозвачите могат да изпълняват само курсове за връщане на пътници в родината им, припомня ТАСС.

Руските власти съобщиха днес за 6719 случая на новозаразени с коронавируса през последните 24 часа. Това е най-малкият ръст за едно денонощие от 29 април.

Общият регистриран брой на заразените с коронавируса в Русия достигна 641 156.

93 души са починали в страната от Ковид-19 през последното денонощие. Общият брой на смъртните случаи в Русия от причиняваното от новия коронавирус заболяване вече е 9166.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гей Билтс

    2 2 Отговор
    Общ регистър - обща ваксина.
  • 2 Най после!!

    6 2 Отговор
    Критерият го има,но СЗО не ги устройва,защото няма да има паника и дезинформация!
  • 3 Хората от малцинствата

    5 3 Отговор
    пoдкрeпят тeoриитe нa Мaнгърoв, кoйтo тaкa и нe рaзбрa, чe тoвa нe e вируc зa кoeтo e пoлучaвaл трoйки в училищaтa /имa cнимки нa диплoмaтa му/a гeннo-биoлoгичнo oръжиe, зa кoeтo никoгa нe e учил в учeбницитe и cи нямa и грaм пoнятиe кaквo e тoвa! Пoдкрeпят гo бeз дa рaзбирaт нитo eднa нeгoвa думa, прocтo зaщoтo e oт тяхнoтo cъcлoвиe! Eдин чиcт бългaрин би ce зacрaмил aкo пoдкрeпя Мaнгърoв, cлeд кaтo e прoчeл тoвa!
  • 4 Матей

    3 0 Отговор
    Какви критерий,всичко е лъжа и измама,забранено е да се установява чрез аутопсия смърт от К-19.Почему,ами защото ще се установи ,че в дадения случай причината е съвсем банална,а К-19 е съпътстващо заболяване и в никакъв случай причина за летален изход.Това е мистификация с гео-политически привкус,мащабна,планетарна,със сатанински замисъл.Искат да наложат и модерен примитивизъм,слизане от МПС и качване на колелета,на търкалета,а после и на кракомобил и така за всичко,докато ни върнат в пещерите.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.