1 Юли, 2020 11:45 2 507 18

Свободата на Хонконг беше убита

  • хонконг-
  • китай-
  • протести-
  • свобода-
  • закон-
  • комунисти

Комунистите налагат репресивни методи срещу свободата

Свободата на Хонконг беше убита - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Административният район Хонконг, който от 1997 година се ползва със специален статут, вече напълно е под контрола на авторитарната комунистическа власт в Китай.

Пекин прие новия закон за сигурността на тази територия, който на практика убива свободата и възможността за съществуването на демократични процеси в Хонконг.

Sky News предаде, че Китай ще накаже всеки, признат за виновен по обвинения за тероризъм и подривна дейност, с доживотен затвор. Онези, които бъдат признати за виновни в сговор с чужди сили, също ще бъдат наказани по възможно най-суровия начин от комунистите в Китай.

Законът за сигурността ще бъде използван от властта в Китай за преследване на протестиращи и опозиционери, които не са съгласни с репресивната политика на континентален Китай. Междувременно „Ройтерс” предаде, че полицията в Хонконг е извършила първия арест след влизането в сила на новия закон. Задържан е активист, който е държал знаме с надпис за независим Хонконг.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    11 11 Отговор
    Това е новия колониализъм ..китаец да бъде против китайците и да иска подръжка на колониалния Запад за това ..новото "еничерство" на съзнанието

    Коментиран от #5

  • 2 Хасан

    28 1 Отговор
    А иначе каталонците в европейска Испания не могат да да независими ..или шотландците. .или баските ..и други

    Коментиран от #14

  • 3 Антимилиционер

    20 3 Отговор
    Китай стопира продажните еврейски седерасти на режима в САЩ.
  • 4 Равин от Столипиново

    15 3 Отговор
    Свободата да работиш за САЩ беше безвъзвратно удушена.
  • 5 Бау

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Ами иди да поживееш в Китай да видиш колко е хубаво. Унищожени християнски храмове, арестувани проповедници. Практикуващите йога направо ги изтезават. От години милиони уйгури ги държат в концлагери за "превъзпитание" (това е официалната дефиниция, не си я измислям аз). Много знаете да възхвалявате престъпни режими ама искате в Европа, не в Азия.

    Коментиран от #7, #8, #9, #12

  • 6 куку руку ку

    17 4 Отговор
    Хонг Конг си е китайски. Това че англичаните бяха го колонизирали с оправданието, че е взет под наем за определено време, не го прави по-малко китайски. А каквото в Пекин, такова и в цял Китай.
  • 7 ANGKOR WARRIOR

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "Бау":

    Ем Ком режим ще Тибетските Будисти от колко години са мачкани от Червената шайка
  • 8 ANGKOR WARRIOR

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бау":

    Аз си живея в демократически Будистки Тайланд и ми е много хубаво
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 pepe le pew

    12 1 Отговор
    Това е територия на Китай която в тези времена на конфликти загуби своя малко по-особен автономен статут, което и без друго щеше да се случи рано или късно. Китай се прегрупира и в момента консолидира своите територии, елиминирайки всички разногласия за това кой с кой е. Всякаква антиправителствена реторика е в процес на потушаване, а това е съвсем нормално когато се стягаш за сериозен конфликт. Деморализирано и разкъсвано от разногласия общество е слабо и лесно манипулируемо. Китай не може да си позволи да прояви слабост особено срещу американците. Според мен шоуто тепърва предстои.
  • 11 плевен

    6 0 Отговор
    Дениз, това си е вътрешно-китайска работа. Някой учи ли ви вас, как да си избивате кюрдите? Е, малко ви е зор, защото нямате комунисти.
  • 12 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бау":

    Техен проблем ..да не би ако стане англосаксонски ще просперира ..има да воюват 1,5 милиарда

    Коментиран от #17

  • 13 Илия

    4 1 Отговор
    Като гледам докъде доведе толерастията в Америка и Европа, май този закон и не е чак толкова страшен. Но следенето на гражданите в Китай е факт. Те получават някакви точки за добро и лошо поведение. И ако събереш повече черни точки е трудно да си намериш работа, жилище под наем или дори да отидеш на почивка.
  • 14 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Само албанците в Косово могат да си имат своя държава, в която те се заселват едва след ВСВ. И не могат да имат никакви исторически претенции. Всичко зависи доколко националностите, които искат да се отделят са мили и драги на САЩ.
  • 15 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    " СПЕЙС НЮЗ" Е ПО -СИЛЕН ОТ " СКАЙ НЮЗ" !?!?!? ДП - ЕНИС ВРЕМЕ Е ДА СЕ ПРЕОРИЕНТИРАШ !!!!!!!!!!
  • 16 Николай Георгиев

    1 0 Отговор
    Време му беше.
  • 17 Бау

    0 5 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Ами Хонконг беше англосаксонски от 1841 до 1997 и просперира. Тайван е управляван от избягалите от комунистите и познай - и те просперират. Те затова и са против да бъдат връщани обратно на Китай. Защото знаят какво ги чака.
  • 18 плевенски

    1 0 Отговор
    А Китай ,,загива" демографски и икономически...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания