Last news in Fakti

1 Юли, 2020 14:11 3 153 12

Великобритания може да издаде милиони паспорти на граждани на Хонконг

  • хонконг-
  • китай-
  • великобритания-
  • паспорт-
  • паспорти-
  • милиони

Китай наложи закон за националната сигурност в бившата британска колония

Великобритания може да издаде милиони паспорти на граждани на Хонконг - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Очаква се Великобритания да обяви плановете си да позволи на близо три милиона хонконгски граждани, отговарящи на изискванията, да получат британски национален (задморски) паспорт и да се преселят там, след като Китай наложи закон за националната сигурност в бившата британска колония, пише вестник South China Morning Post.

Външният министър Доминик Рааб трябва да се яви в Камарата на общините в 12.30 часа британско време и да запознае депутатите „с актуализацията на законодателството за национална сигурност в Хонконг и отговора на Обединеното кралство“, според парламентарния дневен ред, предаде агенция "Фокус".

Рааб също беше призован от някои членове на парламента да наложи санкции на китайски и хонконгски служители, участващи в това, което те наричат нарушаване на правата на човека в бившата британска колония. Призиви за действие се появиха в Брюксел и в Организацията на обединените нации. Райнхард Бютикофер, председател на делегацията за Китай в Европейския парламент, заяви, че „Хонконг, който познавахме, вече е мъртъв“.

„Европейският съюз и по-специално неговите държави-членки трябва да подберат предложенията, направени от Европейския парламент, за да реагират на действията на Пекин“, каза Бютикофер. „Пекин трябва да бъде даден на Международния съд“. Стана ясно, че Великобритания и Европейският съюз работят чрез Г-7, която включва и Съединените щати, да обмислят координиран отговор на най-драстичната промяна в конституционната рамка на Хонконг от Китай след предаването на града под китайско управление преди точно 23 години На гражданите на Хонконг, родени преди предаването през 1997 г., бяха предложени British National (Overseas) - или BN (O)паспорти, каквито са издавани в Хонконг преди 1997 година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джон

    17 1 Отговор
    Прекрасно, който получи паспорт, директно от гишето бива настанен на стол на територията на британското посолство и тъй като на такива им се отнем автоматично старото гражданство, стоят и чакат да ги вземе някой на стоп за Острова на маймуните. Супер, ше стане, и без това Хонг Конг е малко пренаселен...

    Коментиран от #4, #7

  • 2 куку руку ку

    20 0 Отговор
    Британия, преди да се меси на Китай да оправи собствената си къщичка, за една Северна Ирландия става въпрос.
  • 3 Анримилиционер

    25 0 Отговор
    И кой ще отиде на исламския остров? Китай се развива с рекордни темпове, а в Англия спорят ожесточено дали има полове или всички са неутрални.
  • 4 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "джон":

    Малко, 🤔дано и острова да се презасели, ама англетата бая територия имат, Канада Австралия Нова Зеландия и острови,май гледат да обират само селектирани с парички
  • 5 Наблюдател

    2 5 Отговор
    Оставиха на Китай Хонконг като много добре знаеха какво ще се случи там ,сега щели да им издават милиони визи!
  • 6 Добре ориентиране

    7 1 Отговор
    Като видяха, че Арабела и абаноси не работят, а българите, румънците и др. източноевропейци все по-трудно се лъжат, се насочиха към китайците, които са образовани и работят като роботчета. Но скачащите по площадите дали са от работливите. Разчитат на количество за да дойде качество.
  • 7 тук

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "джон":

    става дума да им дадат статут на British National(overseas).
    Това не ги прави британски граждани и нямат автоматично право на пребиваване и работа в УК. Лицата притежаващи този статут са подложени на имиграционен контол във Великобритания.
  • 8 РЕАЛИСТ

    5 0 Отговор
    Плаши Пейо гаргите, викат на село. Вече на Острова питат" Ние нали правим Брекзит, за да спрем емигранти, пък ще ни докарват няколко милиона китайци/ там не правят разлика, дали са от Хонконг/
  • 9 Сандо

    7 0 Отговор
    В Донбас не може,в Хонгконг - може.Иди ги разбери тия англосакси.
  • 10 миш

    3 1 Отговор
    Край,свършиха се китайците,нема откъде да населят градо.Тук,там има по некой китаец.
  • 11 незнайко

    3 1 Отговор
    КОЛОНИАЛИСТИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ЕВТИНА РАБОТНА РЪКА !!! Това е поредно доказателство !!!

    Коментиран от #12

  • 12 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "незнайко":

    тоя па, ефтина работна ръка от Хонг Конг?!? Я да си свериш часовника по добре.
Новини по държави: