Last news in Fakti

1 Юли, 2020 13:23 3 400 18

Германия разформирова елитните си спецчасти

  • германия-
  • командоси-
  • специални части-
  • анегрет крамп-каренбауер

През януари военното разузнаване обяви, че близо 600 предполагаеми крайнодесни поддръжници са били част от армията през 2019 година

Германия разформирова елитните си спецчасти - 1
Снимка: shutterstock

Германската министърка на отбраната Анегрет Крамп-Каренбауер нареди частично разформироване на елитната спецчаст КСК, която е подложена на все по-силни критики заради крайнодесен екстремизъм в редиците ѝ, предаде Би Би Си.

Анегрет Крамп-Каренбауер заяви, че командосите станали до известна степен независими от централното командване.

През май полицията иззе експлозиви и оръжие от дома на боец от КСК.

През януари военното разузнаване обяви, че близо 600 предполагаеми крайнодесни поддръжници са част от армията през 2019 г.

А звеното КСК било специфичен проблем, тъй като 20 души от елитните сили били заподозрени в крайнодесен екстремизъм.

Командосите „са станали частично независими“ от веригата на командване с „отровна култура на ръководството“, заяви Крамп-Каренбауер пред в. „Зюддойче цайтунг“.

Тя създаде работна група през май, за да проучи проблема, а докладът ѝ бе представен вчера.

КСК „не може да продължи да съществува в настоящата си форма“ и трябва „да бъде по-добре интегрирана в Бундесвера“, се казва в доклада.

Частта е създадена през 1996 г. и разполага с около 1000 бойци, обучени за кризисни ситуации, като освобождаване на заложници в чужбина, което дотогава не бе възможно без подкрепа от сили на други държави. 


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ггггг

    20 4 Отговор
    типичен комунизъм -има човек -има проблем. няма спец части -няма екстремизъм.
  • 2 Великите военни експерти и стратези

    28 1 Отговор
    Каренбауер и преди нея Фон Дер Лайен...

    Чудя се нарочно ли слагат все нескопосани, психично нестабилни и глупави там?

    Коментиран от #3

  • 3 Антимилиционер

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Великите военни експерти и стратези":

    И там си имат еврейски нпо-та.
  • 4 Изпатил българин

    11 17 Отговор
    Досегашният ни горчив опит показа, че не може да се разчита ни на Русия, ни на Германия. Тези българи, на които им харесва да се спъват многократно в една и също мотика гледат дебилно на Изток. О, неразумни .... Поляците също като нас патиха неколкократно от същите тези "освободители", и затова избраха друг път. Левски към Филип Тотю: "Изгорихме се от парене и пак не се научихме да
    духаме."

    Коментиран от #13

  • 5 Ей тъпи калпаци

    5 4 Отговор
    Хайде да видим в тази криза 2+1 охранителни служби в бг? а немците намаляват, бг е по-богата от Германия. Луд бг разсъдък.
  • 6 Лелее

    22 0 Отговор
    Това което ще “сътворят “ Ангела и Анегрет ,след 5 години Германците цял живот ще го “сърбат “!!!
    Ще ги коЛляят по улиците като жертвени агнета и няма да има кой да им помогне ...
    Толерантност 🙈
  • 7 Българина

    12 1 Отговор
    Каренбауер значи Майстор на караци сиреч, Каручкова... Селенията не е нагазила само нас. Дълбоката държава цели всичко да е просто и да става по просто. След 20 г ще е абсурдно военния министър да е военен....

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Ю Кортес

    3 6 Отговор
    Каква ли и полза от тях има.Даже и вноските в НАТО не си плащат
  • 9 А аз я четях

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българина":

    като Калтенбрунер
  • 10 Прохор

    26 0 Отговор
    Олигофрени,KSK са едни от най-добрите военни формирования и заради това, че искат да опазят държавата си от "бежанците" ще ги разформироват.
  • 11 Eleonora

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българина":

    То вече е абсурдно! И предшественичката на АКК, У. ф.д. Лайен нямаше нищо общо с отбраната(лекарка е), и сега АКК няма нищо общо с отбраната- завършила е политически науки и обществено право. Пак добре,че се отказаха да сложат оbR @ .ния банкер Йенс Шпан за министър на отбраната😄. Но затова пък го направиха здравен министър...явно банкерите разбират от здравеопазване....

    Коментиран от #12

  • 12 Карл Велики

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Eleonora":

    След Втората световна война американците демилитаризираха германците и обещаха да ги пазят от руснаците. Дадоха им много пари и инвестиции чрез плана Маршал. Днес Германия със своите високотехнологични производства и в пъти по-висока производителност успя да направи това, което не направи в двете световни войни - завладя Европа икономически. Парите на европейците се стичат към германските банки. Даже франсетата клекнаха и слушкат за да папкат.Така бе убит войнския дух на германите, те се превърнаха в едни насилствени политкоректни баби. Сега кайзерите, немските генерали и фюрера се преобръщат в ....

    Коментиран от #15

  • 13 Семьон Будьони

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Изпатил българин":

    Като гледам минусите разбирам, че червените ескадрони и тук са мнозинство. Товарищи, с вас няма да стигнем далеко ! Сигурно вече не можете да чакате братушките да ни освободят отново.
  • 14 Става интересно

    3 0 Отговор
    дано да е само с тези части, а не с цялата им армия
  • 15 Седящата Мечка

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Карл Велики":

    Съгласен Но не бъде Човек с Мустак няма сега алемани Това племе разпада Хубав има производство но трябва и войни Сегашен вожд куку Мой харесва стар вожд КОЛ
  • 16 Иван

    0 1 Отговор
    Те трябваше да участват в свалянето на Башар Асад от власт и установяването на демократичен уахабистки шериат-партньор на НАТО-ОТАН,Иэраел и Украйна.
  • 17 Иван

    0 1 Отговор
    Теэи нацисти мраэят Ар Ти.
  • 18 HK Mk23

    3 0 Отговор
    Очаквайте разформироване на GSG-9 поради "недостатъчна толерантност към терористите" и "проявена прекомерна агресия при ликвидирането на 27 хлебарки в спалното помещение". Тия съвсем се оляха в политкоректността си, но ще берат много ядове при това съсем скоро. Лошото е че ще го отнасят обикновените германски граждани, всичките "фон дер майнен" недоразумения ще си ходят с бронираните коли и охранителните екипи, ще си получават огромните заплати и ще си живеят живота.
Новини по държави: