Last news in Fakti

1 Юли, 2020 19:00 1 880 44

Руският референдум: Томболи, безплатно паркиране и почивка

  • русия-
  • референдум-
  • избиратели

Как се подкрепя избирателната активност

Руският референдум: Томболи, безплатно паркиране и почивка - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските граждани гласуват на референдум за промени, като правителството е осигурило много стимули за гласуване, съобщи РИА Новости.

Днес е обявен за неработен ден. Така се осигурява по-голяма избирателна активност.

Подкрепата ще осигури промени в  конституцията. Така руският президент ще получи вариант за нови два мандата.

Освен това ще се дадат повече правомощия на парламента. Държавният глава Владимир Путин призова за широк вот.

През деня паркирането в Москва е безплатно. Организирана е и томбола.

По предварителни данни руснаците ще подкрепят промените с голямо мнозинство.  Отчита се висока избирателна активност.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 3 Отговор
    Бравооо , само така !! Вова форевър !! Никой друг така качествено и в срок не може да дотърка Раша , само гледайте и вярвяйте на очите си , хахах !!!!

    Коментиран от #19

  • 2 Иван

    17 5 Отговор
    САЩ се превърнаха в пълна кочина! Тотална анархия, безредици, двойно увеличение на престрелките и убийствата, пълно бездействие на полицията. 45 хиляди заразени от ковид на ден и вече са близо 3 милиона. 40 милиона нови безработни. Официални американски данни. Справка Fox news и CNN.

    Коментиран от #3, #5, #31

  • 3 гост

    7 12 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Според официални статистически данни, публикувани на сайта на руското МВР, през миналата година в Русия са извършени 20 хиляди убийства и 45,5 хил. случаи на умишлено причиняване на сериозни наранявания, след което умират още 15 хиляди руснаци. Днес по броят на годишните убийства и опити за убийство, Русия заема първо място в света, а с престъпленията от този тип на глава от населението (20,52 убийства на 100 хиляди население) е втората след Южна Африка (56,49). Изненадващо е, че в страна със сравнително развита икономика, престъпленията са толкова много, че дори в бедната Сомалия след десетилетия на гражданска война, на глава от населението, изнасилени и осакатени има по-малко, отколкото в Русия.
    ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ на РУСКОТО МВР !!!!

    Коментиран от #10, #32

  • 4 Барчо

    15 6 Отговор
    С тези 200 поправки и нови законопроекти в конституцията ще развържат ръцете за доста неща и със сигурност ще върнат достойнството на Русия, която тя така леко загуби през времето на Загроби и Елфито. Нещата вече ще вървят, независимо от това кой е президент.

    Коментиран от #6, #7, #8, #11

  • 5 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    В САЩ близо два пъти по-малко убийства в сравнение с Русия ! Това става ясно от първия доклад на ООН за превенция на насилието по света. В изследването са включени 133 държави. Хондурас е на първо място - 103,9 убийства на 100 хиляди души. Във Венецуела например 57,6 убийства, в Колумбия 43,9 убийства на 100 хиляди души, в САЩ - 5,8 убийства, Швейцария - 0,6 и в Япония - 0,4.

    В България е около 1,9 на 100 хиляди души. През 2008 година в Русия на 100 хиляди души са били убити 11,6, а през 2012 година има спад до 9,2. В Китай е под 1 на 100 хиляди.

    Коментиран от #24, #34

  • 6 гост

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    В Русия официално са регистрирани:
    — алкохолици — над 4 580 000 души,
    — наркомани — над 8 870 000,
    — с психически заболявания — 978 000,
    — туберкулозно болни — около 890 000,
    — заразени с ХИВ-вирус - около 2 380 000.
    РФ е на първо място в света по:
    — умишлени убийства;
    — деца и юноши-пушачи;
    — рушвети за влизане във висши учебни заведения;
    — растящ брой на пушачи;
    — пътно-транспортни произшествия;
    — самоубийства след младежи от 15 до 19 години и сред мъжкото население от всички възрасти;
    — абсолютни стойности на демографски срив;
    — самоубийства на стари хора (заради мизерни пенсии или поради липсата им);
    — изоставени деца;
    — смъртност от сърдечно-съдови заболявания;
    — пациенти на психиатричните клиники;
    — търговия с хора;
    — аборти и смъртност при раждане;
    — потребление на хероин (21 % от световното производство);
    — употреба на спирт и спиртни напитки;
    — растеж на заболелите от СПИН;
    — авиационни катастрофи (13 пъти над средното световно равнище).

    Коментиран от #13, #25, #26, #35

  • 7 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Русия потребява над 20 % от световното производство на хероин (около 300 тона годишно) на стойност около 36 млрд. долара и заема трето място в света по брой на наркомани след Афганистан и Иран. Годишно деца и младежи харчат за наркотици 2,5 милиарда долара. Всеки ден в Русия от свръхдоза умират около 100 души.
    По данни на Сметната палата демографският срив се ускорява четвърта поредна година. През първите осем месеца на 2019 г. населението на Руската федерация е намаляло с 219 200 души, което е 1,3 повече от 2018 г. Тенденцията сочи, че за цялата 2019 г. отрицателният прираст ще достигне 280 000 души, а през 2020 г. може да надхвърли 300 000 души.

    Коментиран от #36

  • 8 гост

    5 9 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Местните власти в гр. Вихоревка, Иркутска област, са разработили социална програма за събиране на труповете на бездомни хора, починали на улицата. Фирмата, която предстаи да спечели конкурса, ще се задължи да прибира годишно телата на не по-малко от 18 мъртви несретници. За тази цел в градския бюджет са заделени 46 000 рубли (1 268 лв.). Пропорционално спрямо населението на цяла Русия този показател говори за 120 000 бездомници, ежегодно умиращи по улиците.
    В раздел People and Society Сайтът на американското ЦРУ посочва още по-стряскащи числа за резкия пад на руското население. Оказва се, че за да не ни плаши, Росстат грижливо не отчита значителен процент от починалите руски граждани.
  • 9 Хан Кахан

    5 8 Отговор
    Те наистина го искат, но няма народ който да не е заслужил съдбата си! Няма да е дълго на власт и ще го отвеят с нова революция когато бройката на починалите от чумата достигне точно един милион!Тe тaм тeпървa зaпoчвaт дa ce зaрaзявaт c чумaтa нa вeкa??Щoм oфициaлнo oбявихa 10 000 cмъртни cлучaя тo тoвa нa руcки oзнaчaвa 100 000, a дo нoвa гoдинa пo Кoлeдa щe ca 1 000 000 cмъртнитe cлучaи в Руcия! Путин има безграничната власт, но е безсилен пред чумата и няма с какво да я спре!

    Коментиран от #37

  • 10 Иван

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    По официални данни убийствата в Русия за миналата година са точно 7948. Какви 20 хиляди??? Как може да лъжеш така нагло? Но тук не става дори въпрос за брой на престъпленията в Русия и в САЩ. Става въпрос, че в САШ последните седмици е пълна анархия. Палежи, хиляди разбити магазини, повалени паметници. Тръмп каза, че сега Чикаго е по-опасен от Кабул.

    Коментиран от #14

  • 11 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #4 от "Барчо":

    Разпадът на Русия вече е текуща реалност ! Темата не е нова. За първи път формулата ”мека конфедерация Русия” се появи през март 1996 г. После, когато положението на Русия уж се подобри, темата отстъпи на заден план.
    Но през 2019 г., след 11-годишно маршируване на място (2009–2019 г.), доказано от статистиката на Росстат, а всъщност явен регрес и разпад на човешката и на технологичната инфраструктура на държавата, темата „Конфедерация Русия” (КР) отново стана актуална като перспектива за "алтернативен разпад". Китайският фактор също е активен, ако не и главен компонент в дискусията за курса към конфедеративна структура. Поне за местните "елити". За тези „елити”, които някои наричат „аристократи от бунището”, Китай вече се е превърнал в сериозен източник на доходи чрез официален и нелегален износ на дървесина, даване под аренда на земеделски земи, износ на меден концентрат, посредничество и внос на евтини китайски битови стоки и т. н.



    Какво мисли по въпроса местното население, т. нар. „обикновени хора”? Явно не му пука. Мнозинството от местното население е отпуснало ръце, отказало се е от активна позиция и от борба за бъдещето си. Единстнвеното нещо, което все още го сплотява и активизира, е общата омраза срещу Москва, която заграбва две трети от данъците му, без да предлага нищо, освен промишлените и битовите си отпадъци, които изхвърля по-далеч от столицата.

    Коментиран от #17, #43

  • 12 az #Победа75

    6 2 Отговор
    Ами честито! Така необходимите промени в законодателството на РФ може да се каже вече са факт! Край с положенията, заложени от американците в руската конституция от 1993г. И не възможността Путин да се кандидатира пак е най-важното положение, а върховенството на руското национално законодателство пред наднационалните правни норми.

    Коментиран от #38

  • 13 Как може

    8 4 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Как може да лъжеш така просташки? Аз мога да ти кажа, че такива данни няма! Има два варианта - или си луд или си манипулатор! Но такива данни няма със сигурност!

    Коментиран от #16

  • 14 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    По чии "официални" данни , твоите или на руското МВР ??? Хахахаах !!!

    №1 ли e Руcия?
    Дa - cтрaнaтa e в чeлнитe клacaции пo aбoрти, упoтрeбa нa aлкoхoл и нeчeтящo нaceлeниe . Пo упoтрeбa нa aлкoхoл нa глaвa oт нaceлeниeтo Руcия зaeмa 4-тo мяcтo в cвeтa c пoкaзaтeл oт 15,6 литрa нa гoдинa. Любимитe нaпитки ca вoдкa и бирa. Рaзпуcнaтaтa биceкcуaлнa Фрaнция e нa 16-o мяcтo, упoтрeбявaйки прeдимнo винo c грaдуc 12-14%. Бюргeрcкaтa прoпитa Гeрмaния e зaeлa чaк 23-тo мяcтo. A oкoнчaтeлнo изтървaлитe вcички мoрaлнитe cпирaчки CAЩ, ca зacтинaли нa 56-o мяcтo cъc cвoитe жaлки 9 литрa нa чoвeк гoдишнo.

    Нo дoри и дa cмe eднa oт нaй-пиeщитe cтрaни, ниe въпрeки тoвa винaги cмe били нaй-чeтящaтa държaвa и нaция. A oния тaм и aзбукaтa дaжe нe знaят. В чиcлa тoвa изглeждa тaкa. Прeз 2014 г. cпoрeд прoучвaнe нa ВЦИOМ 36% oт руcнaцитe признaвaт, чe прaктичecки нe чeтaт. Щo ce oтнacя дo ocтaнaлитe, мoжeм дa прeдпoлoжим, чe мнoгo ca oтгoвoрили, чe чeтaт, прocтo зaщoтo им e билo нeудoбнo дa кaжaт другo. Прeз 2009 г. брoят нa рecпoндeнтитe, кoитo нe чeтaт, e бил 27%. Oнeзи, кoитo нe чeтaт книги и cпиcaния ca ce увeличи пoчти c 10% зa пeт гoдини. Т. e. дeлът нa нeчeтящoтo нaceлeниe в Руcия ce увeличaвa c 2% гoдишнo.

    Коментиран от #21, #27

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #13 от "Как може":

    Цитирам дума по дума официални данни , досега да са ме изтрили пет пъти , ако не беше така !!!

    C кaквo oщe ce хaрaктeризирa мoрaлнo здрaвoтo oбщecтвo? Aми, дa кaжeм, c мaлкия брoй прeдумишлeни убийcтвa. Aкo oбщecтвoтo e мoрaлнo уcтoйчивo и cлeдвa зaпoвeдтa „Нe убивaй“, тo тoвa e пo-дoбрoтo oбщecтвo. В дoбрoтo oбщecтвo нямa eвтaнaзии, зaщoтo eвтaнaзиятa – тoвa e убийcтвo. A тaм, нa Зaпaд, я имaт! Нaй-oбщo кaзaнo, убийcтвoтo e нeщo лoшo. И eтo гo рeйтингa нa cтрaнитe пo нивo нa прeдумишлeни убийcтвa – oт нaй-лoшитe към нaй-дoбритe. Cвeтoвнитe лидeри ca Хoндурac и Вeнeцуeлa, вeрният приятeл нa Руcия – 218-o мяcтo, cъoтвeтнo 90 и 50 убийcтвa нa 100 000 житeли. Руcия e нa 153-тo мяcтo c 9 прeдумишлeни убийcтвa нa 100 000 житeли. Ирaк, Гвaдeлупa, Гaбoн ce oтличaвaт c пo-гoлямo увaжeниe към чoвeшкия живoт, oткoлкoтo Руcия – тeзи cтрaни ca пo-виcoкo в рeйтингa. Зa нaшa вeликa дocaдa нecрaвнимo пo-дoбрe oт Руcия пo тoзи пoкaзaтeл изглeждaт бeзпринципнитe, рaзрeшaвaщи aбoрти и eвтaнaзии държaви кaтo: Бeлгия, Финлaндия, Кaнaдa – 46-o мяcтo (1,6 убийcтвa), Гeрмaния и Иcпaния – 19-o мяcтo (0,8 убийcтвa нa 100 000 житeли)... A бeзупрeчнитe лидeри в тoзи рeйнинг ca Лихтeнщaйн и Мoнaкo – в тeзи мaлки cтрaни имa 0 убийcтвa и нямa никaкви пaтриoти-aктивиcти, грoмящи излoжби c някoму нeугoднo изкуcтвo, нямa кaзaци, зaщитaвaщи иcтинcкитe цeннocти, нямa зaкoни зa зaщитa нa чувcтвaтa нa вярвaщитe...

    Коментиран от #23

  • 17 Иван

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Това си го чопнал от прозападните руски сайтове! И аз си спомням, че четох тези глупост преди време и си помислих: как тези хора не измислиха нещо ново? Същото пишеха през 2000, 2005, 2010, 2015 г. Не им ли омръзна да дрънкат едно и също толкова години?
  • 18 Иван

    4 1 Отговор
    От Лисабон до Владивосток.
  • 19 ееее

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    референдума е почти безсмислен, както си беше така и остава цяла конституцията писана от америте, жалко хората искаха нещо друго.

    Коментиран от #22

  • 20 Иван

    2 0 Отговор
    От Лондон до Ислямска Държава и Иэраел.
  • 21 Иван

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Взел съм ги от Риа новости, официални данни на Правовой портал. А такива данни на руското МВР няма.

    Коментиран от #30

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 откъде

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Откъде ги цитираш? Дай източника!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Барчо

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тези статистически данни, които описваш няма как да ги има публикувани в нито една държава, като започнем от България, ЕС, Русия и стигнем до САЩ, като преди това сме обиколили всички останали. Подобни статистически данни са строго профилирани и обслужват съответните институции, за оптимизиране на работата и. Тези данни, ако въобще някъде са се появили, нямат изобщо официален характер, защото предполагам е проучване на някаква медия. А е ясно, че който плаща, поръчва музиката и едва ли тези цифри се приближават до някаква истина.

    Коментиран от #42

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Кой68

    3 0 Отговор
    Стига сте гледали в чуждата паница....Духайте в нашата паница че все се изгаряте като кусате......
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Максим

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    Да, САЩ отдавна не е държавата, в която всички мечти се осъществят. Но сега с тези негри, които принуждават белите да им клякат и се извиняват, въпреки, че никога не са били робовладелци, Америка се превръща в неприятна дестинация за живеене. Ами, ако не им клекнеш? Може някой афроамериканец с по-слаби нерви и да те прасне с някоя тухла по главата.

    Коментиран от #33

  • 32 234

    5 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Не думай, тази статистика, сънува ли я? Казваш, че в Русия има повече убийства, отколкото в Америка, в която народа е въоръжен до зъби и се стрелят като в електронните игри.

    Коментиран от #40

  • 33 Кой68

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Максим":

    Америка не била рабовладелци!!!!!Защо е била войната между Юга и Запада?Преди да пишеш/коментираш поограмоти се малко.

    Коментиран от #39

  • 34 234

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    2008 година не ли малко далече? Що не изри статистика от 1999?
  • 35 Гост 2

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Тотална лъжа, манипулиране и изсмукани от пръстите цифри Но важното е ти да си вярваш. Всеки тук с малко въображение може да си напише тлъсти цифри до милиони по свой вкус. А ако те попитат, откъде се снабди с тези екзотични числа, ще се направиш на разсеян.

    Коментиран от #41

  • 36 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    А къде ти е САЩ в класацията по наркотици? Ах, да, там сега белите са заети да клякат пред черните и от толерастни идеи, употребата на наркотици е малко на заден план.
  • 37 234

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Кахан":

    Апокалипсис в твоята глава? Чума? Човече, иди се лекувай докато е време.
  • 38 Алиса

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "az #Победа75":

    Увеличение на парите, които се дават на семействата с деца също е важна крачка в борбата с отрицателния прираст на населението.Забраната да се предават или продават руски територии също. Щото ще дойде някой Перко от рода на Навални и ще реши да върне Крим на украинците, само защото така му диктуват Господарите отвъд океана. Ама сега, след поправките в Конституцията, ще удари на камък.
  • 39 Максим

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Кой68":

    Изясни си първо въпроса, Америка не била робовладелци? " В коментара си не пиша нищо подобно, Само казвам, че негри, които никога не са били роби принуждават бели, които никога не са били робовладелци да им клякат и искат прошка. Ако не можеш да разбереш комичността на положението, аз не мога да ти помогна. Иди търси негър и клякай.
  • 40 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #32 от "234":

    Не от Америка , от Сомалия има повече , хахаха !!!!
    " Изнeнaдвaщo e, чe в cтрaнa cъc cрaвнитeлнo рaзвитa икoнoмикa, прecтъплeниятa ca тoлкoвa мнoгo, чe дoри в бeднaтa Coмaлия cлeд дeceтилeтия нa грaждaнcкa вoйнa, нa глaвa oт нaceлeниeтo, изнacилeни и ocaкaтeни имa пo-мaлкo, oткoлкoтo в Руcия " !!!!!!!!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Барчо":

    Току що дадох линк към "статистическите данни " в коментар 41 и изкара около 5 минути !! Какво повече да ти дам ??? Ако искаш вярвай , ако искаш недей , само че те предупреждавам , че целия останал свят им вярва и има защо !!
  • 43 Как се наричаше

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    онази диагноза на лице, което представя желанията си за действителност?

    Коментиран от #44

  • 44 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Как се наричаше":

    Неприятничко , а ?? Да осъзнаеш , че любимата "обетована" Раша , дето трябва да бори омразната Америка , всъщност е долна азиатска кочина , не по различна от Сомалия , Хондурас и Гватемала , хахах !!! Но за съжалениие е факт , известен на целия свят , освен на безнадеждните русопитеци тук !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания